סובל מקשיי ריכוז.

סובל מקשיי ריכוז.

היי, צריך את עצתכם. לא אובחנתי כבעל הפרעת קשב אבל אני סובל מקשיי ריכוז ומדיכאון ומחפש דרך טבעית (לא כדורים) כדי לשפר את הריכוז שלי. חשבתי על אומנויות לחימה אבל אני מעדיף משהו שיותר קשה להיפצע בו. יש לכם רעיונות? רעיון נוסף שחשבתי עליו זה ריקוד אבל אין לי ניסיון בזה ואני לא מכיר מקומות שאפשר ללכת אליהם וללמוד ריקוד (לבד, לא ריקודי זוגות כמו בסלסה) באופן לא מקצועני אלא סתם בשביל הכיף. מצטער אם ההודעה שלי קצת מוזרה, פשוט כתבתי אותה בשלוף. וגמר חתימה טובה!

zivadina

New member
יכול להיות שהדכאון פוגע בריכוז

כדאי להתייעץ עם פסיכולוג או פסיכיאטר כדי להבין את הסיבה
לחוסר הריכוז ולקבל המלצה לטיפול שיעזור.
חבל שתשקיע משאבים וזמן בטיפול שלא יעזור לך.

מצטרפת ל-zivadina

ידוע שדיכאון פוגע בריכוז, ואני גם חוויתי את זה על בשרי. בזמנו (לפני כשנתיים וחצי) הייתי בדיכאון והגעתי למצב שאני לא מסוגלת בשום פנים לעבוד, בגלל חוסר ריכוז כתוצאה מכך.
הריכוז לא השתפר ממש עד שיצאתי מזה.

אבל דווקא יש לי המלצה שמתאימה לשאלה שלך: אומגה3.
זה יכול להשפיע לטובה גם על הריכוז וגם על הדיכאון. בכל מקרה זה רק יועיל ולא יזיק, בחברות מערביות לכולם יש חסר באומגה3 (כלומר עודף באומגה6/9), וכדאי להשלים. אני לא יודעת אם מותר לכתוב פה על איזה חברה אני ממליצה (שזה לא יהיה פרסומת), אז אם אתה מעוניין תכתוב לי במסר.

שים לב - זה לא במקום טיפול בדיכאון, אבל זה יכול לעזור לצד טיפול.

iritki

New member
ספורט אישי או ספורט קבוצתי ביחידים ?

אולי ספורט כמו שחייה או ריצה שעושים לבד
ואולי ספורט שלומדים בקבוצה אבל עושים לבד כמו ספינינג, יוגה, או אפילו אירובי או זומבה.

ובאופן כללי מצטרפת להמלצה להתיעץ עם איש מקצוע ואפשר גם להיעזר באימון אישי

אימון אישי ודיכאון

אני חושבת שאימון אישי לא מתאים לאנשים הסובלים מדיכאון
אימון אישי מתאים לאנשים שרוצים לעשות שינוי ומסוגלים לקחת אחריות
צריך לטפל קודם בדיכאון ורק אחכ׳ אפשר לשפר את התיפקוד
מה עוד שכמו שזיוה דינה כתבה, הדיכאון משפיע על הריכוז
ציפי קוברינסקי

פעילות גופנית היא התרופה נגד דיכאון

כהמשך לציפי..., בשיטת העבודה שלי אני מתיחס לאימון אישי המנטלי כחלק בלתי נפרד מהפעילות הגופנית, הוכח מעבר לכל וויכוח שפעילות גופנית קבועה תורמת גם לשיפור במצב הרגשי, מאוד מומלץ לאנשים עם דיכאון להכניס את עצמם למודל שכולל פעילות גופנית בעצימות בינונית..., וכאן גם טמונה הבעיה, כי קשה להם מאוד לעשות את זה לבד.
דווקא כניסה לפעילות קבועה יוצרת מחוייבות, מפתחת אחריות, ומשפרת את התפקוד ברוב מרכיבי החיים ובמיוחד את מצב הרוח.
אני עובד עם אנשים (נשים בעיקר), שבזכות הפעילות הגופנית שיפרו את התנהלות חייהם ובעיקר את איכות חייהם.
אני מניח שציפי תסכים איתי (אם כי היא בטח תגיד שלא לאימון כזה היא התכוונה... אז ברור שהבנתי את זה), ולכן אני לא מפריד בין הפעילות המנטאלית לגופנית, ובזה שאני יוצר שילוב ביחד, אני משיג תוצאה סינרגית.

בודאי שאני מסכימה

כמי שמתעמלת באופן קבוע למעלה משמונה שנים ובעברי מוכרת לכולם כשונאת ספורט, אין לי ספק שלא הייתי מכניסה את עצמי לשגרה כזו לבד.
לך רונן יש את הדרך הייחודית שלך, לשלב בין האימון המנטאלי לגופני.
לרוב המאמנים האישיים, כולל אני, אין את השילוב הזה.
רובנו לא הוכשרנו להשפיע על חייהם של אנשים הנמצאים בדיכאון וחשוב שכל אחד ידע מהם גבולות המקצוע שלו
ציפי קוברינסקי

תודה על התגובות.

אמנם זה לא קשור לנושא הפורום שלכם אבל אשמח לשמוע על דרכים לטיפול בדיכאון ממי שעבר/ה את זה, אולי במסר אישי. אני לא מעוניין להיות מטופל בכדורים.

1. תרופות - וטיפול פסיכיאטרי

2טיפול קוגינטיבי התנהגותי [CBT]
3. ספורט אינטנסיבי.
4. טיפולים אלטרנטיביים.

בגדול אלו דרכי הטיפול העיקריות.
מה מומלץ? לא יודעת זה תלוי בסוג הדיכאון, בעומק שלו, בסיבה שלו, בגיל שלך,במצבך הבריאותי, בתורשה ובעוד הרבה פרמטרים.
מה שכן- כדאי לאבחן את הדיכאון, לברר את הדברים ולהחליט בצורה מושכלת על כיוון. ורצוי שיעשה את זה בעל מקצוע מומחה. אפשר להתחיל בהמלצה מרופא המשפחה.
המלצות על בעלי מקצוע כדאי לברר בפורום בריאות הנפש, או בפורום אחר ייעודי. אצלינו תמצא כמובן המלצות לרופאים שמבינים בהפרעות קשב וריכוז...

בהצלחה! וחג שמח!

למעלה