סובלנות..

AdiGoldman

New member
סובלנות..

לפני כמה ימים יצא לי לדבר עם מישהו בעבודה שלי שגר בשכונה שאליה אני רוצה לעבור (היא יחסית לא יקרה אבל לא שכונת עוני). הוא סתם שאל אותי לאיזה רחוב בשכונה הייתי מעדיפה לעבור ואמרתי לא שמות של שלושה רחובות מקבילים אחד לשני שהם כמו כפר קטן. מאד שלוו ונחמד שם. אז הבן אדם הזה אומר לי: "אני לא כל כך בטוח שתרצי לגור שם?" אז שאלתי אותו למה לא? המקום ממש ממש נחמד. אז הוא עונה לי "כי רוב האוכלוסיה ברחובות האלה הם דתיים". אני מניחה שכולכם פה חילונים. לא היתה לי שום סיבה לחשוב שאחד ממכם הוא דתי. שאלתי אליכם היא, האם הייתם שוכרים דירה במקום שבו כולם מסביבכך הם דתיים (ואותה השאלה רק ההפך לדתיים שבינינו). האם זה יפריע לכם באיזושהיא דרך? לי אישית זה לא יפריע . ואפילו קצת לקחתי אישית את התגובה של הידיד שלי מהעבודה. חשבתי לשאול לדעתכם.

אנחנו גרים באיזור דתי...

ותאמת קצת מפריע לי למרות שהשכונה שקטה ונעימה... מפריעה לי... אבל אם נוח לך עם זה... תמיד שווה לנסות..

AdiGoldman

New member
אם אפשר לשאול

מה מפריע לך בזה? כאילו מה הם עושים שמפריע לך?

אני אגיד לך מה לי היה מפריע

ולמה אין מצב שהייתי עוברת לגור בשכונה של רוב דתי: קודם כל חשוב לי להבהיר שאין לי שום דבר נגד דתיים כיפות סרוגות, במקרה אני לומדת בבר אילן, יש לי הרבה חברים דתיים עוד מלפני שלמדתי שם והם כולם אנשים מקסימים. אז מה הבעיה? נגיד שהייתי עוברת לגור בשכונה שבה כולם דתיים. בשבת אני שומעת מוזיקה, מזמינה חברים שבאים עם אוטו, יוצאת לבלות וכו'. אפילו שאני לומדת בבר אילן, המלתחה שלי רחוקה מאוד מלהיראות כמו זו של צעירה דתיה בגילי, ואין לי שום כוונה לשנות אותה. בקיץ הישראלי חם מאוד ואני מתלבשת בהתאם. השכנים יכולים להיות אנשים מקסימים שלא יעירו לי על איך שאני מתנהגת, אבל זה יצור מצב מאוד לא נעים לשני הצדדים. במושב שבו גדלתי יש משפחה דתית אחת. תמיד כשהייתי צריכה להביא להם משהו מצאתי את עצמי מחליפה בגדים (גם בגיל 10, כשלבשתי חולצה של נירוונה עם תינוק ערום, למי שזוכר). פעם אני וחברה שלי חילקנו הזמנות למסיבה במושב בשישי אחר הצהריים, וכשהגענו לבית של המשפחה הזאת זכינו לצעקות מהסבתא ש"מה פתאום אתן מופיעות עם עיפרון אצלי בבית שעה לפני כניסת השבת" (כשבמקרה לא ידענו, אז היינו בנות 12 בערך, שאסור לכתוב בשבת. מה לעשות שקיבלנו חינוך חילוני למהדרין). אז העניין הוא שהשכנים לא עושים כלום שמפריע, פשוט השקפת העולם השונה והמנהגים השונים יכולים ליצור מצב מאוד לא נעים. לפני כשבועיים חברה נתנה לי טרמפ מהאוניברסיטה והורידה אותי בבני ברק, משם לקחתי אוטובוס הבייתה. הרגשתי ממש, אבל ממש לא נעים לעמוד שם בתחנת אוטובוס עם גופיית ספגטי ומכנסיים צמודות. אותו דבר אני ארגיש אם כל השכנים שלי יהיו דתיים.

שמע זה בעייתי

אתה תרגיש לא נוח להסתובב עם האוטו, לשמוע מוזיקה בשבת וכו' אולי לא יגידו לך ישירות (למרות שהסיכויים טובים שכן) אבל מבטים שופטים יהיו ובכללי ההרגשה תהיה לא נעימה.

למעלה