סובין

popi199

New member
סובין

קניתי לשיקגו היום שק סובין, בזמנו היינו מאכילים את זה באורווה וחשבתי שאולי זה יכול להיות לו תוספת נחמדה לתערובת, מכיוון שצריך להרטיב את זה חשבתי להרטיב את זה יחד עם הכופתאות תערובת ואולי יהיה לו יותר נוח לאכול את זה ככה, אני זוכרת שנאמר לי שהסובין תורם לעיכול טוב יותר של המזון.

עכשיו בדקתי על סובין באינטרנט וכתוב שם שבחול נהוג לתת עיסה חמימה של סובין בשביל לחמם את הסוסים בימים קרים, לא כתוב שום דבר על יתרון נוסף ואף כתוב שבאופן יומיומי יכול להיות אפילו מזיק.
שאלתי את הוט והיא אמרה לא לתת מעל קילו ליום ושזה לא יכול להזיק אבל היא גם לא אמרה שזה מועיל במיוחד.

למישהו יש מידע נוסף על יתרונות או חסרונות של סובין?

giri

New member
לגבי העיסה

איזה סובין קנית?
העיסה שאני מכירה היא סובין של סלק סוכר (beet pulp) ולא סובין חיטה.
נראה לי שאני זוכרת שקראתי פעם שבכמויות גדולות זה עלול להיות מסוכן, אבל אני תוהה למה, כי סובין אמור לעזור להסדרת עיכול ולהקלה על המערכת, אז דווקא הייתי מניחה שהוא ינתן כמונע לקוליקים... אני לא בטוחה.
אולי אהוד יכנס ויתן חוות דעת.

popi199

New member
סובין חיטה

באבקה.
בעקרון מה שאני הבנתי ממה שקראתי, אם קראתי נכון שסובין מכיל זרחן שבכמות גדולה יכולה לעשות נזק, אבל עכשיו שאמרת על הסלק סוכר אני כבר לא בטוחה.
הווט אמרה שבחול משתמשים בזה בחוות ספורט שהסוסים שם יקרים מדי בשביל להיות משוחררים והם כל הזמן בתא אז נותנים להם את זה באמת בשביל למנוע קוליק מחוסר תנועה. אבל אני כמעט בטוחה שקראתי שהמינון המומלץ לסובין חיטה זה מנה אחת שבועית, אנחנו היינו מאכילים את זה פעמיים ביום עם התערובת, חצי קילו בבוקר וחצי קילו בערב, זה מסוג הדברים שקשה לדעת כמה הם באמת יעילים אפילו כשאת משתמשת בזה בפועל...

קניתי לו את זה כי בשנה האחרונה הוא לא מצליח לעלות בכלל במשקל, הוא לא נורא רזה אבל חסר לו קצת בשר...ניסיתי הרבה דברים שעזרו לסוסים אחרים ולו זה לא עוזר, הוט אמר שלדעתו זה לא בתזונה אלא אולי הוא מעכל את האוכל פחות טוב מבעבר בגלל הגיל...בגלל שהוא סוס עם עבר לימיניטיס ורגליים מאוד דפוקות אני לא יכולה לתת לו אוכל עשיר בחלבון, כשעבד היה מקבל כמות יומית דיי גדולה של תערובת אבל כרגע אי אפשר לעלות בתערובת מאותה סיבה, אז חשבתי אולי זה יכול לתרום לו קצת.

giri

New member
אני לא יודעת אם זה יוסיף לו במשהו

זו באמת שאלה טובה מה את יכולה לתת לו שכן... אין ספק שעוד חלבון הוא לא רעיון טוב.
בשביל סוכר ריק הייתי שוקלת לתת אפילו קש ללעיסה, ערך תזונתי נמוך אבל לא מסכן אותך מבחינת התכולה. סלק סוכר לא ממש משמין אותם אבל בהחלט מהווה מעין תוספת לא מזיקה.
הוא עדיין מקבל תערובת? הוא עובד?

popi199

New member
לא עובד בכלל

משוחרר בגדרה כל היום. עדיין הוא מקבל דיי הרבה תערובת, בערך קילו וחצי ביום שזה מה שכתם מקבל והוא עובד כל יום עבודה קלה,הייתי רוצה להפסיק לגמרי את התערובת אבל זה לא אפשרי איתו זה ישר משפיע עליו לרעה.

popi199

New member
כן

הוטרינר דווקא לא חושב שהוא במצב בעייתי הוא אומר שעם הרגליים שלו עדיף לו להיות רזה אבל רואים לו בבירור צלעות והכל אצלו נפול וצונח ונכון שהוא כבר זקן אבל הייתי רוצה שיטפונת יתמלא. הוטרינר אומר שהוא נראה מבסוט וחיוני ולגילו הוא לא חושב שצריך יותר מזה, אם אני מסתכלת בתמונות שלו לפני שנתיים הוא עדיין נראה מעולה ובכלל לא נראה זקן, פתאום הוא נראה כבר ממש זקן, רואים לו גם על הפנים, נכון שזה לא ממש קשור אבל באיזשהו מקום אם הוא קצת יתמלא הוא יראה הרבה יותר טוב..וזה גם יגרום לי להרגיש יותר טוב עם ההזדקנות שלו, נראה לי.

הוא מקבל חציר שיבולת איכותי והוא גם רוב היום עסוק באכילה ואפילו מסיים את המנות שזה דיי נדיר אצלו כי הוא סוס דיי בררן, הייתה תקופה שניסיתי לתת תלתן וזה לא עשה אצלו שינוי, ניסיתי גם אספסת בקוביות וחוץ מסוס רזה גם הארנק נהיה יותר רזה מהסוס מכל הסיפור...

giri

New member
אני ממש מבינה אותך

וקשה עם העניין הזה של הזקנה אבל זה בהחלט מתבטא בירידה במשקל שרואים בעין...

SNTQ

New member
תתייעצי עם נעמי דוד, היא אשפית בזה וגם תוכל

להמליץ לך מה להוסיף להשמנה

קשה קצת להשיג אותה, צריך להיות נודניקים (כולל אסמסים והכל)

popi199

New member
תודה

לא ידעתי שהיא מתעסקת גם בנושאים כאלו, אנסה לתפוס אותה.

SNTQ

New member
היא תותחית בהכל

בהצלחה עם הקטע של לתפוס אותה חחחח, תנסי גם בפייסבוק

למה? לא קשה דווקא לתפוס את נעמי דוד

נפגשתי איתה לפני יומיים.
אישה מדהימה.
אם יש מישהי שכדאי להתייעץ איתה בנושא סוסים, או חיות בכלל - זו היא.
אני רוצה לכתוב עליה ספר!

fliperit

New member
באמת אישה מדהימה

היא דיקרה את הכלב שלי לפני כמה שנים, ומאוד נהניתי להגיע איתו לדיקורים

אבל כן קשה לתפוס אותה
אני רדפתי אחריה כמה שבועות לפני שהתחלנו בטיפול

אולי מדהימה, אבל אף אחד לא צריך לרדוף אחריה

לפני כמה שנים, לא היתה בעיה להשיג אותה.
היום, היא לא חוזרת לטלפונים, sms, הודעות קוליות.
בתור נותנת שירות, היא צריכה להיות זמינה/להחזיר הודעות/לקחת מזכירה.

וזה רק כדי לקבוע פגישה. ואם אני צריכה אותה אחרי טיפול?
מצטערת, אף אחד לא כזה חשוב שהוא לא יכול להחזיר sms.

אם את נפגשת איתה, את מוזמנת להעביר לה את ההודעה הזו..... ואני לא היחידה שאומרת את זה.
פעם המלצתי עליה, היום ממש לא.

SNTQ

New member
כל אחד והחלטתו שלו
בשביל טיפול מקצועי כמו

שלה אני אישית חושבת ששווה לי להתקשר/לסמס פעמיים ביום ולהציק.

וזו בדיוק הבעיה בארץ

אין שירות לקוחות, אין נימוס בסיסי.

אני לא אציק למישהו כדי לקבל שירות. אני אתקשר, אשאיר הודעה ואצפה לקבל תשובה (וצלצלתי פעמיים ביומיים, השארתי הודעה קולית ו sms. מה עוד? מכתב רשום עם אישור מסירה?)
היא לא עומדת בזה, שתיקח שירות הודעות/תשאיר הודעה שהיא לא מקבלת לקוחות חדשים/תבטל את התא הקולי שלה.

לא יכול להיות הזלזלול הזה בלקוח.

אם אני משלמת למישהו, או מתכוונת לשלם למישהו, כסף תמורת שירות, אני מצפה לקבל שירות. מה שאומר שהוא עובד בשבילי ולא להיפך.
בארץ כולם חושבים שהם עושים לי טובה ושהם מלכי העולם שהם מסתכלים לכיוון.

לא תודה, לכולם יש תחליף.

למעלה