סובב כרתים - בלוג

zina71955

New member
סובב כרתים - בלוג

לפני מספר שנים פתחתי בלוג של מסעותי ולאחר זמן מה לא המשכתי. הוא נותר על כנו,ובהפלגה זו אני ממשיך אותו. כעת אני "תקוע" באיוס ניקולאוס זה מספר ימים עם תקלת מנוע. מחר/מחרתיים אני מפליג לסובב כרתים עם כוון השעון וחוזר למרינה זו עד אמצע נובמבר, שם הסירה תישאר high and dry בחורף. מי שרוצה לעקוב להכיר מעגנים ומפרצים באי המקסים הזה יוכל להקיש ilanmeirsonzina2.blogspot.com. אינני מחפש לייקים. הבלוג הוא להנאתי האישית, למשפחתי ולשייטים הרוצים להתבשם מניחוח האיים היווניים ולקבל מידע נגיש לשייט
מועדים לשמחה - אילן מאירסון

d195111

New member
ברור שנעקוב.. אי נעים ויפה מאוד. בהצלחה !

הייתי שם פעמיים..

zina71955

New member
סובב כרתים פירושו - חודש. עשיתי זאת לפני 4 שנים בפעם

הראשונה. פעם שניה טעימה יותר

קבל

אק 2015

New member
סובב כרתים / תקלת מנוע.

תקלת מנוע - לא נעים ! האם לצורך השכלה מניסיונו של שייט מנוסה אתה מוכן לספר מה התקלה,
ממה נגרמה ואיך אתה מטפל בתיקונה. הרי מהות השיט על פי הפרפרזה האנגלית הוא.... ביצוע תיקונים
במקומות רחוקים.
תודה בשם כל מי שיפיק תועלת מתשובתך.
אברהם.

zina71955

New member
מי שיעקוב אחרי הבלוג ימצא פירוט של התשובות לשאלה שלך

וכן, כיצד אני מטפל בכל מיני תקלות כאלה ואחרות. בנוסף אתמצט בפורום את המקור לתקלה החמורה הזו שנגרמה עקב חלק במנוע פגום במקורו.

חמנמן

New member
מהבת וממני רפואה שלמה והחלמה מהירה, תודה שחזרת לכתוב בבלוג

למה התכוונת במושג "high and dry" חוץ משיר של רדיוהד וניב אנגלי המציין "Stranded, without help or hope of recovery."

שבת שלום

zina71955

New member
תןדה, חזרתי לתיפקוד סטנדרתי עוד לא מושלם אבל בסדר

high and dry = על ה hard ground ביטוי פיוטי לאספנה יבשה

tillerman

New member
האם במסלול עןקף בכוון השעון יש יתרון מבחינת תנאי רוח וים ?

zina71955

New member
אם אתה עושה סובב ממש במסלול היקפי ההחלטה עם/נגד כיוון השעון

תלויה במז"א השורר בעת ההתחלה וביעד הסופי. אם אתה משלב למשל את היוני עם כרתים עדיף להפליג דרך הדרום. אמנם בד"כ הרוחות בדרגה אחת בופור יותר חזקות מבצפון, אבל החוף יותר יפה וחשוב יותר, הפלגה בסמוך לחוף (אני מפליג ביום 50-100 מטר מהחוף) מאפשרת שימוש במפרשים מצומצמים ללא גלים - חלק.

למעלה