סובארו B4 שנת 2007- מי מכיר? מי יודע?

james231

New member
סובארו B4 שנת 2007- מי מכיר? מי יודע?

אשמח לקבל חוות דעת לגביו.

אני מחפש אחת כזו כי היא עונה על כל הפרמטרים שלי אבל אין לי הכירות אישית או חבר/מכר שנוסע עליה.

האם יש משהו מיוחד? מחלה כל שהיא? משהו ספציפי שצריך לבדוק בדגם הזה (מעבר לדברים הכלליים כמובן?)

אשמח לכל טיפ מבעלי ניסיון עם הדגם הזה

תודה רבה ושבת שלו

שייקה

© DrorZi

New member
אתה יודע להגיד אם זה הגיר הרציף או לא

james231

New member
לא הבנתי

ממה שראיתי יש אוטומט ויש טיפטרוניק

רוב הדגמים אוט'

enigo

New member
זה לא הגיר הרציף, הוא הגיע רק ב-2010 למיטב

זכרוני. ובכולם זו אותה תיבת ארבעה הילוכים מוכרת ונושנה.

gabbyphoto

New member
גיר טיפטרוניק לא מומלץ

לגבי הסובארו אני כמעט בטוח שמדובר ברציף.
אני לא ממליץ לקנות רכבים עם גיר טיפטרוניק אין צורך בכך גיר לרכב מסוג זה יכול רק לגרום לבעיות הרי הוא מתפקד כמו גיר אוטומטי לכל דבר אז עדיף כבר אוטומטי.

enigo

New member
שטויות, אופציות הטיפטרוניק לא מוסיפה שום

אלמנט שיכול להתקלקל, ומעולם לא שמעתי על תיבה אוטומטית שמה שהלך בה הוא אופצית השליטה הידנית. מצד שני, בתנאים מסוימים השליטה המשופרת בתיבה היא בעלת אספקט בטיחותי.

karpe

New member
לאבא שלי יש אחת כזו

הדגם של ה-165 כ"ס.
בסה"כ הוא מרוצה מאד מבחינת אמינות.
אני מאד לא אוהב את הגיר האוטומוטי שלה (טיפטרוניק ואוטו' זה אותו דבר).
הוא מאד איטי בתגובות, רק 4 יחסי העברה, והוא מאד מסרס את המנוע שגם הוא לא מי יודע מה חזק ממילא לרכב כזה.
הנוחות טובה, תא הנוסעים לא מאד מפואר, אבל הבניה די איכותית והוא עושה את העבודה.
צריכת דלק שלו סביב ה1 ל-12 כשרובו בין עירוני הררי.

bendamir

New member
אתה בטוח לגבי נתוני צריכת הדלק?

אם הנתונים האלו היו נכונים, יש סיכוי לא קטן שהייתי רוכש כזה. נתון ראלי יותר הוא 1:8.
לי יש את האימפרזה 2.0 והיא לא עושה 1:12.

אני לא חושב שאחרות בקטגוריה יתנו צריכת דלק טובה יותר. אבל 1:12 בקטגוריה הזו מהשנים האלו תתקשה למצוא.

galisko

New member
צריכת הדלק שלו זוועתית .

קרובה יותר ל ל8 מאשר ל 12 קילומטר לליטר הודות לתיבת הילוכים המיושנת ולהנעה הכפולה .

karpe

New member
בדקתי שוב

ואכן לא זכרתי נכון.
אצלו היא עושה 1 ל-10, אבל שוב, מדובר בבין עירוני 90% מהזמן, בדרכים הרריות.

חוות דעת על סובארו בי4

בבעלותי סובארו בי 4 אחרי 3 הונדות אקורד.
ברכב אמין ביותר,חוץ ממצבר,צמיגים וברקסים וטיפולים שוטפים לא נדרשתי לתקן שום דבר ברכב.
שנת 2007 הייתה שנת שיא המכירות של סובארו בארץ. דגמי בי4 שהגיעו בשנה זו צויידו במנוע עם תזמון שסתומים משתנה ומשאבת אויר חשמלית ,דבר שהעלה את ההספק מהמנוע ל-165 כ"ס {מומנט 19.1}.
הרכב מגיע עם תוספות מקוריות כמו ג'נטים 17אינטש,צ'ינצ'ר 6 דיסקים,מראות חשמליות,מזגן מפוצל ועוד.
ההוצאה בכי גדולה ברכב הזה היא על צמיגים. סדרך כלל מחליפים רביעיה וזה סכום לא מבוטל בתנאי שקונים צמיגים טובים ולא סינים.
נוחות הנסיעה לא משהו בגלל צמיגי חתך 45 נמוכים מאד ואתה מרגיש הכל בכביש בעיר.מחוץ לעיר הנוחות משתפרת.
אחיזת הכביש-מעולה . יש גיר 4 הילוכים ארוך ארוך וזה לא הכי חסכוני{בין 1/9 לבין 1/11.5} יש מצב אוטומט,ספורט וטיפטרוניק ידני.הרכב בנוי לתלפיות ושורד את השמש וכל התעללות .איכות גימור טובה.
שפע של מכוניות ליסנינג בשוק הוריד את מחיריה והם נחשבים לקניה לא רעה בכלל. תא מטען גדול ומזגן מקפיא.
לדעתי-במחיר הזול שהרכב מוצע-מומלץ דגם 2007 בגלל המנוע החזק שמורגש מאד ביחס לדגם 2008{150כ"ס}.

בבקשה

בסובארו בי4 שנת 2007 מנוע 165 כ"ס ,בדגם הספציפי הזה הותקנה מין משאבת אויר חשמלית שתפקידה כמעין "טורבו"
והדבר בא לידי ביטוי בזינוק במהירויות ביניים חזקות.{מרגישים מעין דחיפה חזקה,המנוע טס}
הדבר מאד מורגש במהירויות גבוהות-לחיצה על המצערת והאוטו נשאב קדימה כאילו אין מחר.
תוכל לבדוק ולוודא את העניין מול יפנאוטו בהרצליה.

חן 1111

Active member
אתה בטוח? לא שמעתי על זה בחיים שלי...

כלומר, אין ויכוח על ה-165 כ"ס ועל הסחיבה, אבל טורבו חשמלי?

daniel4949

New member
ועכשיו דעה רצינית מניסיון .....

לי יש את הבי 4 2006 גם עם 165 כס ,ב 2007 שינו טיפה את החיצוניות בפנסים והוסיפו מזגן מפוצל קדימה ,הכוונה שזה שיושב לצידך יכול לקבל טמפ שונה מהנהג ,הוסיפו קיפול מראות חשמלי ומערכת עם ציינג'ר 6 דיסקים ,
ושליטה על רדיו וקרוז קונטרול מההגה ,,

אני כמעט קניתי את ה 2007 והעדפתי בגלל התוספות הקטנות ובגלל טיפה שוני בצורה ,אך כשמצאתי את ה 2006 יד ראשונה עם 40000קמ לא היססתי וקפצתי על זה ,קניתי אותה בתחילת 2011 ואני גם לא נוסע הרבה וכיום היא עדיין עוד לא עם 52 אלף ,

רכב נהדר ,אמין בטרוף ,אכילת דלק ,,בעיר נסיעה רגועה 6 -6.5 לליטר ,נסיעה יותר עצבנית 5.5 לליטר ,בחוץ ,תלוי המהירות ואיך אתה נוהג בין 9.5 לליטר עד אולי 10.5 אם אתה נהג ממש שבקושי לוחץ ,,
היא אוהבת דלק מאוד ,,הגיר אכן מסרס ,אך בגלל ה 165 כס ,בהחלט מרגישים את הכח למרות הכל ,19.1 המומנט ,,,היא מהנה בנסיעה מאודדדד ,וגם בעיר אולי אתה מרגיש מהמורות אך לא הרבה יותר בצורה קריטית ממכוניות רבות אחרות .

רכב מדהים מבחינת אמינות ,סוס עבודה כמו כל סובארו ,ובהחלט ישיבה דיי נוחה ,
בנוי הייטב הרכב והמראה משדר ספורטיביות כח ואלגנטיות ,
אפילו בכתבה של אוטו מ 2006 השוו בין מאזדה 6 להונדה אקורד ובי 4 ,בתוצאות הכלליות של שביעות רצון היו לטובת הבי 4

daniel4949

New member
לגביי אמינות אני אומר זאת מתוך ניסיון של כ

7 סובארו כבר אם אני זוכר נכון ,,,

בא נאמר שאם היום היו נותנים לי במתנה שלושה אופציות לבחור חינם ,מונדאו טורבו 2000 חדשה ,אופל איסיגניה טורבו 2000 חדשה או בי 4 חדשה 2.5 ליטר ללא טורבו ,,למרות שמבחינת מהירות זריזות וכס היא יותר חלשה במיוחד שהיא ללא טורבו ,עדיין הייתי לוקח את הבי 4 2.5 ליטר ,כי ,,,לאורך הזמן מבחינת ירידה במחיר היא תשמור יותר על המחיר ,מבחינת אמינות ושקט נפשי ,היא תיהיה כנראה הרבה יותר אמינה ,מבחינת סלון נוחות פאר ,הבי 4 החדשה והמאובזרת ,תיהיה סלון בפנים ונוחה בטרוף ,,והנסיעה שלה גם חבלז'

אבל מבחינת אמינות ,שווי מחיר לאורך זמן ועוד כל מיני ,,,היא תחזיק ותיהיה מהרבה בחינות שווה יותר ,,

לדוגמא מונדאו 2010 מנוע 2.3 או 2.4 ,,נראה לי 2.4 ,,לעומת בי 4 מנוע רק 2 ליטר אותה שנה ,הבי 4 במחירונים יקרה משמעותית מהמונדאו שאפילו מגיע עם מנוע יותר גדול ......

daniel4949

New member
הבי 4 2.5 ליטר החדשה מדהימה

בי 4 חדשה

מונדיאו החדשה

אופל סרטון כללי ה 2013 אותו דבר

למרות שהשתיים האחרות יותר מהירות בגלל הטורבו ,הייתי הולך מהרבה פרמטרים על מה שכתבתי

enigo

New member
זה לא בדיוק טורבו, אבל יש משאבה חשמלית

ההסבר שקיבלתי בזמנו מאיש סובארו (קיבלתי את ההסבר לגבי למה וויתרו עליו בהמשך, כך שצריך לקחת את ההסבר באור הנכון) היה שבדגם האמור צינור יניקת האוויר היה ארוך יחסית, וזה היה מקשה על המנוע לנשום בסל"ד גבוה, אז יצרו תיבת אוויר גדולה ומאוורר חשמלי לפני כדי לדאוג שיהיה "מלאי אוויר" מספק למנוע. כך שזה לא ממש טורבו - ויעיד המומנט הנמוך יחסית - אבל כנראה שזה כן עשה משהו, וזה בטוח היה קיים.

חן 1111

Active member
משונה. כבר עשינו פה פעם חשבון

שכדי שתהיה לזה השפעה משמעותית צריך מאוורר עם ספיקה מטורפת, וצריכת זרם חשמלי מטורפת לא פחות.
אם זו הסיבה, אז יותר פשוט היה לעשות שני צינורות יניקה, אחד ארוך ואחד קצר, כמו שעשו בין היתר בפיג'ו/סיטרואן.

למעלה