סובארו B3 שאלה על מנורה

gal86

New member
סובארו B3 שאלה על מנורה

שלום חברים- בסובארו B3 שאני נוהג עליה - כשמתניעים יש נורה של המים ברדיאטור בצבע כחול שנדלקת ונכבת בערך אחרי 40 שניות. אני בודק מים והכל נראה תקין. מישהו יכול להגיד לי מה זה? בהתחלה חשבתי שהמשאבת מים פגומה או שהמים לא התחמממו מספיק ...... תודה מראש.

enigo

New member
זו נורת "מנוע קר" - פשוט כדי שתדע שלא "ללחוץ"

לפני שהמנוע הגיע לטמפרטורת עבודה.

מנורה בB3

הנורה אמורה להידלק באור כחול בכל נסיעה. הנורה נכבית לאחר הגעת המנוע לטמפרטורה של 50 מעלות. כאשר יש משהו לא תקין המנורה נדלקת באדום.

haimgds

Member
מדהים, רכב מהעשור הנוכחי ללא שעון חום מנוע?

למרבה הצער, ברוב המיקרים בהם כאשר המנורה נדלקת באדום זה כבר מאוחר מדיי. עדיף שעון חום מנוע... עוד יתרון הוא שניתן לזהות תקלות בהתהוות ע"י גילוי שינויים קטנים בשעון חום המנוע (במיוחד ברכבים שאינם במערכות הגנה נוספות כגון חוסר מיים, חום יתר בתה"ל וכו')

wil

New member
החוסר בשעון חום נהיה טרנד ביפניות.

מזדה2, דייהטסו סיריון, טויוטה יאריס (כבר מהדגם הישן) כולן ללא שעון חום אלא רק זוג נורות חם/קר. נדמה לי שגם מזדה6. לא בטוח. לגבי זיהוי תקלות בהתהוות - אני לא יודע אם זה באמת עוזר. הרי רובנו לא מסתכלים בשעון החום באופן קבוע. היה הרבה יותר מועיל אם נורת החום היתה מפעילה גם זמזם (בדומה לזמזם של "שכחת אורות דלוקים". למעשה אפשר להשתמש באותו זמזם. שינוי תוכנה בלבד.) אבל כנראה שהיצרניות דואגות לעצמן לאגף מכירות חלקי החילוף...

haimgds

Member
באמת היצרניות דואגות לעצמן...

עלות זמזם האזהרה היא 0 פשוטו כמשמעו (וזה באמת שינוי תוכנה פשוט בלבד) ואילו עלות טיפול מינימלית לאחר חום יתר היא יותר מאלף ש"ח (פו"ה ראש מנוע, החלפת אטם ראש מנוע, שמן מנוע ופילטר שמן). ד"א, מישהו ב"קארפורום" הוסיף גלאי חום + זמזם אזהרה (בעלות של כ 300 ש"ח) בדיוק בגלל בעייה זו. אני מסתכל בשעון החום באופן קבוע (לאחר שהלך לי ראש מנוע לפני אי אלו שנים כתוצאה מחור בראדיטור) אפילו שאין ממש צורך, יש שעון חום המנוע + זמזם אזהרה לחום יתר + נורת אזהרה לחום יתר + נורת אזהרה לחוסר מים כך שאני דיי מכוסה. שמתי לב כי בנסיעה רגועה רגילה הטמפרטורה קבועה על 80 ובפקק + מזגן היא 95. פעם אחת מישהו שכח לסגור את מכסה מיכל העודפים, בזמן נסיעה ראיתי כי המחוג מתקרב לתחום האדום (הטמפרטורה עלתה לבערך 100) ועצרתי במיידי, בדיקה קטנה מצאה את הבעייה ואחר סגירה, המשכתי. אם הייתי נוסע בסובארו המודברת ללא גיבויי האזהרות שיש לי כרגע בענתיקה שלי אז סביר להניח כי במקרה של הפשלה שתוארה היתה נגרמת תקלה רצינית.

haimgds

Member
מעניין אם בעתיד שעון כזה יווסף כשידרוג/תוספת

לי זה יותר חשוב מגלאי רוורס או חיישן גשם.

כם אני תמיד עם העין על שעון החום.איך אפשר שלא? ממש מוזר לשמוע שיש רכבים בלי שעון החום או בלי מד סל"ד
(ועוד אומרים שהרכב שלי גרוטאה - אני מעדיפה אותו על פני כל פחנוע מודרני עם חיישני רוורס ובלי שעון חום ומד סל"ד)

wil

New member
מד סל"ד לרכבים אוטומטיים לא ספורטיביים זה

לא מעניין.

אז מה כן מעניין?

חיישני רוורס? תודה, אין צורך. מערכת מולטימדיה עם מסכי די וי די ? תודה ,גם לא מעניין-מין הסתם אני הנהג ולא יושבת מאחורה ולא צופה בסרטים מצויירים.. מראות חמשליות? אין צורך.מה הביג דיל לכוון את המראה ידנית? מד סל"ד דווקא באוטומט חשוב מאד - אתה רואה מתי אתה מחליף הילוך כשאתה בD(או מתי אתה צריך להחליף הילוך - אם אתה משתמש ב2 או 3).וכמובן בP וגם בN אתה רואה מה המצב- עם 600 סל"ד דחוף למוסך . סליחה ,אבל לי נראה די דבילי להעזר בשמיעה בכל מה שקשור למנוע - לא רוצה צפצפת שמתריעה על התחממות,לא רוצה לנחש האם אני אונסת את המנוע בהילוך שני או שזה בסדר -אני רוצה לראות מה המצב.

john111

New member
מראה חשמלית זה אביזר בטיחותי

לא פחות. היכולת לכוון במדויק את המראות כשאתה יושב בכיסא שלך הוא דבר ביטחותי מאין כמותו.

wil

New member
לרכב של נהג יחיד זה שטויות

מכוונים פעם אחת כמו שצריך ונגמר הסיפור. אם כמה נהגים בגבהים שונים משתמשים ברכב זה כבר אביזר הרבה יותר חשוב. חיישני רוורס אני מסכים שזה מיותר לרכב שהוא לא ענק. DVD דווקא יכול להיות מועיל מאוד לבעלי הילדים (כן כן, אני יודע שזה לא כולם...)

אם מישהו אחר נוהג ברכב שלי -

וזה קורה פעם בשנה (כשהרכב נוסע לטסט) - הסיוט שלי דווקא לכוון את כסא הנהג אחר כך. גם קדימה ,גם לגובה וגם לכוון את הגב לזווית הרצויה -
.

לצד ימין זה אכן יכול להיות נחמד.

-במקום לעצור בצד אחרי ששליח פיצה שוב קיפל לך את המראה כשהשתחל בין המכוניות.

shahf

New member
ביום שאיזה שליח מחוצ'קן יעשה את זה הוא יראה

את הפיצה מרוחה על הפנים שלו.

prizman

New member
אתה לא מקורי.

הם מחוצ'קנים כי הרבה לפניך מרחו להם את הפיצה על הפנים ועדיין הם ממשיכים בדרכם הנלוזה. למזלם היום כשרוב הפיצות הן עם תחליפי גבינה ולא עם גבינות אמיתיות הן גורמות פחות נזק לעור הפנים. סכנת כוויות ממילא אין, הם תמיד מגיעים באיחור עם פיצה קרה.

shahf

New member
לפני ששלחתי מחקתי את הקטע שאני גם מראה לו

את המיכל דלק של הטוסטוס מבפנים, אבל אם אתה טוען שאני לא מקורי אני אחזור בי.

prizman

New member
זה צריך להיות

או פרצוף מאוד קטן או פתח מיכל דלק מאוד גדול. מקווה שלא הדלקת גפרור כדי שיראה טוב יותר...

למעלה