סדר

סדר

בצעד רב משמעות החלטתי שהפיתרון בשביל בחורה מבולגנת כמוני הוא לארגן את הבית. לכל דבר יהיה מקום מוגדר. הבעיה שלי מתחילה בזה שאני לא יודעת לארגן בצורה הגיונית ונוחה. אשמח אם תספרו לי איך הארונות/מגרות/מדפים שלכם מסודרים- עם מה נמצאות התרופות, המגבות, המצעים.... יהיה גם מעולה אם תוכלו להעלות תמונות של הארונות שלכם כדי שתהיה לי השראה. אשמח מאוד מאוד אם תעזרו לי לארגן את הבית.

טליW

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

רעיון מעניין לשרשור. אני אחפש תמונות מעניינות.

goanin

New member
מברך על הרעיון !!!

אבל מה שאת עושה עכשיו זה כמו דיאטה: זה לא הולך לטווח הארוך. זו אחלה קריזה, אבל הכי חשוב לשנות את אורח החיים ולא לתת לבית לעבור יום אחד של בלגן. בשביל זה צריך לשנות תפיסה: ביתך הוא מבצרך. ובית מסודר ונקי תורם להרגשה טובה ולאיכות חיים. ההרגלים אותם עלייך לאמץ הם: 1. אין כלים בכיור. כיור זה לא כלי אחסון לכלים מלוכלכים. לשטוף בהזמנות הראשונה! 2. אין שום סיבה שהמסרק, המגבת, הדואר או הצלחת יהיו על השולחן בסלון אפילו דקה אחרי שהשתמשת בהם. מיד למקום! 3. הרצפה מלוכלכת? קחי מטטא ותשרפי 20 קלוריות. לא חייבים לחכות ליום שישי. 4. בגדים מקפלים ישר לארון. זה המקום שלהם, לא? בקשר ל"איפה לשים דברים". זה ממש לא משנה. רצוי שיהיו במקום רלוונטי, כדי שלא תשכחי מהם. מצעים - בארון חדר השינה למעלה. תרופות - ממש לא באמבטיה. בארון חשוך בחדר השינה. צעצועים - ארגזים זה הכי טוב (קשה ממש לסדר צעצועים). מסמכים חשובים בתיקיה משלהם, סתם דפים בתקיה נפרדת. הכי חשוב שבהתחלה תתעלמי מהבלגן ותתיחסי לבית ולאזורי הארגון כאילו הם ריקים. באופן שרירותי תקבעי "אני רוצה את זה פה, ואת ההוא שם". אחרי זה תזיזי ה-כ-ל למקום החדש. ואל תשחכי לנצל את זה שהבית על גלגלים כדי לנקות אותו הכי יסודי שאפשר.

dornat

New member
אתה ממש צודק

ראיה כזו צריכה להיות לי "הכיור הוא לא כלי אחסון לכלים מלוכלכים" וכ"ד תודה על הדברים איך בחור כמוך כזה מסודר ויודע דברים כאלה כבר מגיל 20? כל הכבוד מאושר מי שיחיה איתך!

goanin

New member
כבר חי איתי מישהו

אני כל היום רודף אחרי הבלגן שלו (בגיל 20!!). אבל אני מחנך אותו, וזה עוד טיפ בשבילך - לחנך את הבעל.

למעלה