סדר סדר תרדוף...

אמיר.

New member
סדר סדר תרדוף...

אחרי כל הדיון .. נשארתי עם שאלה... החינוך לסדר... הם משחקים: לבד, עם האחים, עם חברים... מוצאים משחק ועוד פזל ועוד קוביה.. בונים אוהל משמיכה... סבבה... אבל לסדר ? מעצמם - חבל"ז... על פי הוראה... ? אין לי כח... ניסינו להחרים צעצועים - לא מזיז להם - יש אחרים... מה עוד ??? הצילו ... (שניה - אני אוסף את הקוביות ...
)

אביטל +

New member
סדר

עצה ראשונה שאולי היא לא רלוונטית אליך (אני לא יודעת מה הגילאים של הילדים), אבל סידור הצעצועים צריך להפוך לחלק בלתי נפרד מהמשחק עוד מגיל קטן. יש לי קרובת משפחה שמהרגע שבה ילדיה למדו לקחת דברים הם למדו גם שצריך להחזיר למקום. אמנם בגילאים קטנים (שנה פלוס) הם לא יכולים לעשות את הכל לבד אבל עושים את זה איתם ביחד, והם מתרגלים ולאט לאט עושים את זה בעצמם. אצלה בבית זה חוק בל יעבור. וזה עובד. עם ילדים גדולים יותר קשה לי לתת עצה כי אין לי נסיון איתם, אבל לדעתי חייבים להתעקש. אפשר בתור התחלה לסדר יחד איתם ולהראות להם שזה עניין של כמה דקות וזהו. אין לך כח לתת הוראות ולהתעקש ? אז תמשיך לאסוף קוביות...

אמיר.

New member
הבעיה שבאיסוף קוביות לגו...

היא שאתה מוצא את עצמך משחק בהן...
אולי הכל גנטי ???

אביטל +

New member
אני כבר רואה את זה...

אותי ואת בעלי מתיישבים ליד הלגו ומתחילים לבנות
זה כל כך מתאים לנו. אולי נקנה לנו לגו משלנו כבר עכשיו ?

אביטל +

New member
כן אבל במקרה שלנו

עד שהתינוק ייצא ויגיע לגיל של הלגו אנחנו כבר נמצא את העניין ונוריש לו את הלגו שקנינו לנו
אבל במקרה שלך זה באמת יקר

לאה_מ

New member
כבלגאניסטית מושבעת, קשה לי קצת

לתת עצות בעניין הזה. מה שכן שמתי לב הוא, שכשהסדר הפך למשחק בפני עצמו הם נוטים לסדר (למשל, עומר היה משאיר מכוניות צעצוע מפוזרות בכל הבית עד שקראנו למדף הצעצועים "מוסך" והוא החנה בשמחה את כל המכוניות במוסך מדי ערב; שירה לא תשים את הבובות במקום, אבל בשמחה תשכיב אותן לישון בעריסה, וכו´). חוץ מזה - בלגאן גדול זה מייאש, וקטן לא. לכן, גם אם אין לך חשק לתת הוראות - אם תזכיר להם לאסוף מיד כשגמרו לשחק ולפני שהספיקו להטציא צעצועים אחרים, הם יאספו את זה תוך דקות, מה שלא יקרה אחרי שכל החדר יהיה הפוך.

ציפי ג

New member
לא עובד

המוסך הפך להיות מחנה צבאי, ומנחת הליקופטרים, הקוביות מפוזרות לכל עבר, ואין סוף לבלגן. בחופש הרשיתי. הבית נראה כמו אחרי פוגרום. ביום הראשון לעבודה סדרתי את תהבית, ועכשיו נשארת רק התחזוקה השותפת. אן אני באמת רוצה שיהיה מסודר, וזה קורה גם לי לםעמים, אני נוטלת פיקוד, מחלקת משימות, ועוקבת אחר הביצוע.

מירי,

New member
ואתה רודף אחרי הסדר???

אצלי הם עדיין קטנים יחסית אבל בהחלט יכולים לסדר בעצמם (את הרוב לפחות) רק מה לא ממש אוהבים את זה !!! גם יחד איתנו זה לא כל כך רצוי ... ואפילו לשחק את הסדר לא ממש עוזר, אז ראשית היגבלנו את הבלאגן אך ורק לחדר שלהם - בלי וויתורים!!! אבל ... לאחר המון קיטורים אמא שלי האירה את עיני "... מה אתם רוצים מהילדים? אתם מסדרים תמיד הכל? הרי גם אתם בלגניסטים לא קטנים..." אז אני שמאמינה שדוגמה אישית היא הדרך הכי טובה ללמד את הילד , "נפל לי האסימון" ועד שלא אצליח לחנך עצמי מחדש (מה שכנראה לא יקרה) אני אפילו לא מנסה עם ילדי...

אביטל +

New member
צודקת וצודקת שוב

הורים לא יכולים לדרוש מהילדים את מה שהם עצמם לא מקיימים. זה לא אומר שצריך להיות בלגן כללי, אבל משהו באמצע. שולחן העבודה שלי די מבולגן אבל אני מסדרת אותו פעם בשבוע וגם משתדלת לשמור על הסדר ככל האפשר לאחר מכן. גם הילדים צריכים ללמוד להחזיק דברים למקומם, אז הצעצועים לא צריכים לעמוד כמו חיילים בשורה אבל אם גם לא צריכים להיות מפוזרים בכל רחבי החדר.

ציפי ג

New member
דווקא אמא שלי היתה קפדנית

גדולה בכל הנוגע לסדר. עד היום קשה לה להכנס אלי לבית, כי היא רואה שזה לא כ"כ מענין אותי. ולא רק אותי, אלא גם את 4 אחי. כולנו מאופינים בחוסר תשומת לב מודעת לבלגאן שמסביבנו, ולדעתי, דווקא בשל כך שאמא שלי הקפידה איתנו מאוד, והוותה אות ומופת לכך שלכל חפץ יש נקודה עליה הוא צריך לעמוד.

שירה-4

New member
באלגן...

אצלנו יחסית מבולגן. אנחנו זוג באלגנסטים קטנים. לבו זוגי זה לא מפריע (עד שבאים אורחים..)ואותי זה מעצבן. הילדים יצאו גם חביבי באלגן. אך כמו שנאמר "נאה דורש נאה מקיים". אז מדי פעם תוקף אותי מצב רוח של "הכול מסודר, ועכשיו" וזה כולל אותי כמובן... אני משתדלת "להרוג אותם שהם קטנים" כי זה מדהים עם ילדים איך תוך שניות הבית הבית נראה כמו סדום ועמורה. כמו במשחק פאקמן- מגיע באלגן קטן, לחסלו לפני שזה הופך לעשרות פאקמנים בתוך הבית. אח, התאוריה לחוד והאלגן לחוד. יונת כתבה על זה מאמר מקסים, שווה לקרוא.

אמיר.

New member
רעיתי שלחה אותך ?? ../images/Emo13.gif

אני לא אביר הסדר.. השולחן שלי די מבולגן. אבל גם אם לא רוחצים כלים - הם לפחות בכיור ... לא אכפת לי שלא יהיה ´טיפ טופ´ - אבל משו.. שישקיעו טיפ´לה...

תציע להם לסדר יחד אתך כמשחק

למשל: בוא נאסוף את כל הקוביות האדומות ועכשיו את כל הכחולות. לא הייתי מחרימה צעצועים בגלל שלא מסדרים רק מסבירה שכשמסיימים לשחק צריך לסדר כדי שגם בפעם הבאה נוכל למצוא את הצעצועים שלנו. דרך אגב בני כמה הילדים? נסה קודם כל באמצעות משחק. בהצלחה

אמיר.

New member
הילדים שלי הם..

בת 7+, בני 6-, 4+, 2+ גרים בשני חדריהם, בחדר העבודה שלי, בסלון, במרפסת... בסידור יש שני שלבים: איסוף המשחקים המפוזרים היטב (למשל הפאזלים מעורבבים באופן אקראי בין החדרים). החזרת המשחקים למקום. בשיטה הזאת (ניסינו) - זה יקח שעות.

אביטל +

New member
עוד הצעה

יש לך שני גדולים יחסית ושני קטנים יחסית (אלא אם כן הגדולה בוגרת בהרבה מהבא בתור). שני הגדולים או הגדולה יכולים להיות ממונים על הסדר של הצעצועים, וזה לא אומר שהם מסדרים לבד אלא שהם מסדרים את המשחקים שלהם ועוזרים ומלמדים את הקטנים יותר לעשות זאת. ( האצלת סמכויות
) אבל זה כבר תלוי בילדים. סידור בצורת משחק עובד כמובן במשחקים מסויימים יותר טוב מאחרים. בכל זאת נראה לי שסידור אחרי כל משחק הוא הדרך הנכונה להתחיל.

מירי,

New member
סידור אחרי של משחק.....

האם את שותפת כל צלחת מיד אחרי שסיימת את המנה? וזה אפשרי רק במשחקים מבויימים , אצלי יש עירבוב מוחלט בין המישחקים - בונים בלגו ומוסיפים לזה קוביות ומכוניות ודובים ..... והמון המון בלאגן!

אביטל +

New member
לא לא !

אל תזכירי לי את הכיור שלי !!!!
וברצינות, את מתארת מצב של משחק מתמשך, וזה בסדר, לא מסדרים כל חצי שעה על השעון. אבל אם משחקים בפאזל ואז עוברים ללגו אז יש מקום לסדר את הפאזל לפני שנוגעים בלגו.

למעלה