סדר יום

maybesure

New member
סדר יום

לנשים שעבדות מחוץ לבית - וגם לכאלו שלא עובדות כלל או עובדות מהבית: מהו הזמן המתאים לכן ביותר לסידור/ארגון/נקיונות? כמה מוקדם אתן קמות בבוקר, או כמה מאוחר אתן הולכות לישון בלילה כדי להספיק? אני עובדת מחוץ לבית משרה חלקית, קמה כשעתיים לפני היציאה מהבית בבוקר מספיקה לארגן את הבית בעיקר את הקומה הראשונה, כולל שטיפת המטבח. ככה כייף לי לחזור הביתה, ואז פנוי לי לפרוייקטים/בישולים/פנאי.

אני עובדת בערב ולכן הבוקר

הוא הזמן הטוב ביותר עבורי לנקות, אוהבת להתחיל מאוד מוקדם ולסיים מוקדם.

טליW

New member
סדר יום? פרויקט עצמאי... ../images/Emo6.gif

יש סדר יום כללי: בבוקר, בין ההורדה בבי"ס והגן, לבין הנסיעה לעבודה, יש לי כחצי שעה, שלפעמים מתועלת לעבודת בית. אני עובדת כל יום במשרד עד 4, אוספת את הקטנה מהגן, ומשם הביתה. פה כבר יש פיצול. יש ימים שבהם אני בבית עם הבנות, ומלבד להיות איתן, אני גם מבשלת (לפעמים אופה, ומאד משתדלת לערב אותן במטבח). בערב, אחרי המקלחות/ארוחת הערב, מתחיל הזמן השקט. תמיד בסוף היום יהיה מעבר בבית ויישורו (החזרת פריטים שאינם במקומם, ארגון, נקיון המטבח - אם לא ניקיתי מקודם). יש ימים שבהם אני עובדת גם אחה"צ/ערב, ואז זה מירוץ (בנוסף, מתעמלת 3 פעמים בשבוע). דווקא בימים האלה אני חוזרת מלאת אדרנלין, אז אני איישר את הבית. יש כמובן ימים שאני ה-ר-ו-ג-ה... ואז בבוקר אני מעבירה וויש. בימים הרגועים יותר, או בימים שיש לי מרץ, אני משתדלת לעשות משהו אקסטרה. ניקוי אבק. שטיפת רצפה (בנוסף למטבח שנשטף כל יום). אמבטיות/שירותים וכו', בכדי שאגיע ליום שישי ויהיה לנו כמה שפחות לנקות. ה"וויש" הזה של סוף היום או תחילתו, לא לוקח יותר מחצי שעה, ולרוב אפילו פחות (תלוי כמה כלים יש
).

SILIVAS

New member
סדר יום../images/Emo133.gif

אני עובדת משרה מלאה כולל נסיעות אני נמצאת בערך 11 שעות מחוץ ל
בבוקר אני קמה ממש מוקדם כך שאין לי כח לעשות כלום, הכל מבחינתי יכול לחכות לאחה"צ כמובן אני מגיעה מותשת (כיום בעיקר נפשית, העבודה הפכה להיות גיהינום) לנקות במהלך השבוע אני לא מנקה, רק מה שדחוף, כל השאר יכול לחכות ואני חיה בשלום גם אם צצים כתמים על הרצפה או משהו חזה, מקסימום נקיון חפיף (לא הייתי מסתדרת עם הזבובית) ניקיון יסודי רק בסופ"ש כשאני מגיעה אני מכבסת (אם יש צורך) מבשלת (כנ"ל) ומכינה פרוסות וקופסאות לגבר ולי ליום המחרת כבר אמרתי שאני מסודרת מטבעי ובעיני 90% מהצירוף "סדר וניקיון" זה סדר בראש ובראשונה, אח"כ קל בהרבה לנקות

SILIVAS

New member
כן, כן

[אייקון של SILIVAS מושכת בכתפיים] מה לעשות
אם כי לפעמים זה מטריד

I Was Hoping

New member
זה הולך ככה:

מכיוון שהשבוע הוא לא דוגמה לכלום, אני אתייחס לשיגרה. השבוע אני בהשתלמות מהעבודה לצורך קידום [והעלאה במשכורת! סוף-סוף] אז הכל משוגע. בדרך כלל אני קמה הרבה זמן לפני שאני צריכה לצאת מהבית, לפחות שעה וחצי ולרוב שעתיים. כך אני מספיקה לעזוב בית מסודר, אך לא נקי [במונחים שלי]. אין כלים בכיור, המיטה מסודרת, המטבח והסלון מסודרים, והשירותים והאמבטיה נקיים. כשאני חוזרת אני עוברת על כל הבית, שואבת רצפה, מכבסת, מכינה משהו לאכול וכו'. לא הולכת לישון עם כלים בכיור לעולם. משתדלת להשאיר את הבית מסודר גם לפני השינה. אם הוא הולך לישון אחריי, זה יחכה לבוקר, כי אין טעם. במשך השבוע זה כל מה שאני עושה. אני קוראת לזה "הדברים השוטפים": כלים, כביסות, אבק, נקיונות מקומיים. בימי שישי יש פה עוזרת שעושה הכל יסודי ואני מנקה יחד איתה הכל. בשבת שנינו מקפלים כביסות. וזהו.

iditush forever

New member
במהלך השבוע בשיא הלחץ של העבודה

אני משתדלת לשמור על הבית נקי ומסודר, זאת אומרת נקיונות קטנים של לנקות אבק במידת הצורך, כלים וכביסה שזה חובה כי אני שונאת שמצטברות כמויות של כביסה או כלים בכיור, נקיונות גדולים יותר אני דוחה לסוף השבוע כי פשוט אין לנו זמן, גם אני וגם הבחור עובדים שעות מטורפות ויוצא לנו לא מעט פעמים להזניח את הבית אבל משתדלים לאחרונה יותר להקפיד יותר על הניקיון וכמובן על הסדר. ביום חמישי או שישי אני עושה ניקיון יסודי שזה כולל שטיפת רצפה, נקיון יסודי של המטבח, שירותים ואמבטיה. למרות שאת השירותים אני מנקה במהלך השבוע במידת הצורך, כנ"ל לגבי אמבטיה. בישולים וכו' נדחקים שוב פעם לסופי שבוע, מה לעשות שנינו עם סדר יום לחוץ שלא מאפשר לנו לעשות יותר במשך השבוע, למרות שבשבוע האחרון הייתי חולה אז יצא שהשלמתי משימות שהצבתי לעצמי כמו לנקות את ארונות המטבח, לסדר את החדר עבודה שלי ועוד כמה דברים..

maybesure

New member
קראתי את כל התגובות

והתרשמתי מהן שלכולנו הסדר והנקיונות חשובים. אבל לא הוזכרו פה בני הזוג..האמנם להם זה פחות חשוב? (אני חיה עם איסטניסט סטרילי, הוא אוהב שנקי - אבל לא אוהב לנקות
)

SILIVAS

New member
שאלה טובה ../images/Emo62.gif

אני מניחה שהתפקידים המסורתיים לא השתנו
אצלנו... בואו נגיד שחשוב לו אבל צריך להזכיר לו שזה חשוב לו

iditush forever

New member
הגבר שלי מבולגן בצורה בלתי רגילה

אוהבת הכל נקי, כמוני, אבל לסדר... ממנו והלאה. הבחור גדל בבית שבו אמא שלו עשתה הכל, ושאני אומרת הכל אני מתכוונת שאפילו הורידה לו את הצלחת מהשולחן אחרי האוכל. מעין חינוך מרוקאי כזה שבנים לא צריכים לעשות כלום והאמהות מכרכרות סביבם כל היום. יצא מזה שהגבר גדל מפונק ודי תלותי באמא ויצא מהבית אומנם בגיל מוקדם יחסית אבל מבלי שיודע להכין אפילו חביתה או שלא לדבר על לעשות כביסה או לשטוף כלים, שוב פעם עניין של חינוך. כמובן שלמערכת היחסים שלנו הוא הביא דפוסי התנהגות מהבית, למרות שבשנים האחרונות הוא השתפר, למד לבשל, להפעיל מכונת כביסה
אחרי שהסברתי לו אלף פעם לפחות איך מפעילים אותה. עדיין יש בו קטעים של פינוק, אבל הוא משתדל יאמר לזכותו שהוא באמת עושה הכל כדיי לשמור על בית נקי ונעים בשביל שנינו במיוחד שהוא יודע עד כמה אני רגישה לכל מה שקשור להגיינה ונקיון. בקטע של הסדר אני סולחת לו, קשה לצפות מאדם שעובד בקירוב ל-10-11 שעות ביממה לשמור על בית טיפ טופ. אבל ביחד הצלחנו להתגבר על מכשולים ויש לנו בית נעים וכיפי לחיות בו

טליW

New member
אצלנו התפקידים מוגדרים...

הוא השואב אבק (למרות שאם באמצע השבוע יש חגיגה על השטיח, אני מיד אשלוף את השואב). הוא הכובס, או לפחות מקפל הכביסה (אני רק אם נופלת עליי המוזה). הוא המנקה את ספות העור בחומר המיוחד. הוא המנקה הכללי ביום ראשון - כי הוא לא עובד ביום ראשון (סיבה מצוינת לא לעשות כלום בבית בשבת
). בשאר ימות השבוע הוא חוזר בשעות הקטנות של הלילה... אני מסתפקת בזה. כל בוקר (מאוחר בבוקר) הוא מסדר את המיטות בבית. אין שום ספק שיש לו חלק ענק בעובדה שאני הרבה יותר מסודרת היום (אם כי לא קרדיט מלא).

לא פחות חשוב אבל זה לא התפקיד שלו

הוא עוזר לשמור על סדר ועוזר כשמבקשים אבל תפקידו במשפחה שלנו הוא לצאת לעבודה מחוץ לבית ולפרנס, על פנים הבית אני אחראית.

למעלה