סדר יום

נופר30

New member
סדר יום

למי מכן יש סדר יום מסודר ולמי לא? אביב כבר בן חודש ואין לנו סדר יום מסודר אנחנו ישנים כשבא לנו ואוכלים כשבא לנו שומעים מוזיקה כי בדיוק בא מתקלחים כל יום בשעה אחרת וכו' אנחנו עושים את זה כדי לא להיות מוגבלים לא היום ולא מאוחר יותר ( הילד רגיל למקלחת בשעה מסויימת ולא הספקנו לחזור ואז מתחילות הבעיות , או שהוא רגיל לישון רק במיטה שלו ואז אם אנחנו לא נמצאים בבית בשעה מסויימת יש צרחות ) האם לדעתכן זה לא טוב שאין סדר יום מוגדר ( עוד מעט נרשם לג'מבורי אז לפחות פעם בשבוע יש משהו קבוע )?

גם לנו בגיל חודש לא היה סדר קבוע

וגם היום אנחנו מנסים לשמור על סדר גמיש, בדיוק מהסיבות שציינת. אבל מה? הגברת הקטנה מכתיבה לנו את הקצב! וזאת החל מגיל חודש וחצי, אז התחילה לישון לילה שלם. אם היא לא במיטה וישנה עד עשר, חבל על הזמן. ואם לא הספקנו לעשות לה אמבטיה לפני כן, בעיה שלנו. ואם אין שנת צהריים טובה, היא הפוכה אח"כ לכל היום. אני מעדיפה למלא אחר דרישותיה ולא להסתבך עם מצב רוח עצבני ובכייני. לוטן מקבלת מה שהיא רוצה כשהיא רוצה, וזה בדרך כלל בשעות קבועות. אם מתכוננים מראש ולוקחים את הכל בחשבון, היום עובר חלק וכולם מרוצים. למשל, הקדמנו את הארוחה המשפחתית אצל ההורים שלי במוצאי שבת כדי שנוכל לחזור עד 21:30 ולהשכיב אותה במיטה בזמן. עשינו זאת לאחר ארוחה משפחתית בה לוטן היתה ממש עייפה ואומללה כי לא הגיעה למיטתה בשעה היעודה. במשך היום היא נרדמת גם במקומות אחרים, אבל שנת הלילה שלה מתחילה במיטתה.

היו כאן כבר כמה דיונים בנושא

ואני מצרפת לך קישור לאחד שמצאתי. דעתי האישית - לנו חשוב מאוד להקפיד על סדר יום, פשוט מפני שאני מכירה מקרוב את התוצאה ההרסנית של מה שאת מכנה "לא להיות מוגבלים". כשהחלטנו להיות הורים ידענו שיש בזה מחיר מסוים, ואצלי ייהרג ובל יעבור הילד יתקלח, יאכל וילך לישון בשעה הקבועה שלו, ובמקום מסודר (= המיטה שלו). לפעמים אנחנו נוסעים לשישי-שבת להורים, אבל גם שם מקפידים על לוח הזמנים, ואין מצב שיהב יירדם במקום אחד ואז נעביר אותו למקום אחר. יש לו אצלם מיטה בחדר משלו. נכון שמי שמשלם את ה"מחיר" החברתי זה אנחנו. אי אפשר להיות ספונטניים ואי אפשר להזמין אותנו לארוחת ערב אם אין לנו בייביסיטר. אבל התמורה לדעתנו שווה את המחיר.

ענת666

New member
מצטרפת אלייך בחום

עם בני הגדול היתה לי את הבעיה שפשוט מבחינתו לא ניתן היה לשנות את סדר היום שלו. אבל זה היה שווה תמיד ידעתי גם ביום קשה שהנה עוד מעט מגיעה השעה 19.00 והוא הולך לישון ויגמר היום אם ביתי ליהי זה אותו דבר. נכון שאנחנו לא ספונטנים עם הילדים ואפילו לעיתים מוגבלים אבל עדיין הפעמים הבודדות שאנחנו צריכים להיות ספונטנים שווים את הרגעים האלה. לדעתי מאוד חשוב לילד ולהורה שיהיה סדר יום. ממני ענת אמא לליהי ודי"ן

גיל שנה, כאשר לא חולים

יש סדר יום. איה היא כבר לא מישהו שצריך להתרגל אליו אלא כבר שנה שהיא איתנו. הבעיה היא שהמחלות משבשות הכל.... אולי מישהי פה יודעת? מטפלת במשרה חלקית בחיפה. מישהי שתוציא את איה מהגן לאיזה שעתיים ובימים של מחלה תהייה איתה יום מלא? עוד יום אחד שאני חותך מהעבודה ומעלים אותי על טיל...וככה גם אישתי...

רות1974

New member
אורן שלום. לא הספקתי לברכך על הצטרפ

ותך לפורום המקסים שלנו, אז אני עושה זאת בהזדמנות זאת. ברוך הבא אתה ואיה. לגבי המטפלת, מאחר ואתה מציע משרה לא אטרקטיבית מבחינה כספית, אולי דווקא קהל היעד שלך הוא מישהי פנסיונרית שרוצה קצת השלמה של דמי הזקנה ו/או הפנסיה שלה. קשה לי להאמין שתמצא מטפלת לשעתיים ביום. מטפלת טובה תעדיף לעבוד במשרה מלאה ולהשתכר בהתאם.

talsh

New member
סדר יום

בגיל חודש גם לנו לא היה סדר יום, וככה עד גיל שלושה-ארבעה חודשים אבל עכשיו (תום בן חצי), יש מקלחת-אוכל-שינה בערב בשעה קבועה. כל השאר נתון לשינוי וגם זה אם צריך מדי פעם - ישתנה, אבל כך זה הכי נח כרגע לכולנו.

טוב לראות אותך פה

כשמיקה היתה בגיל של אביב לא היה לנו סדר יום של מיקה אלא סדר יום של אמא בגלל שהייתי אחרי הכל והייתי בבית הרשתי לעצמי להסתגל לסדר יום שתאם את הסדר הזה פחות או יותר לקום לאכול לראות טלויזיה או מחשב או טיול חזרה לארוחת צהרים שנת צהרים התעוררות ושוב משהו מענין לעשות ואז בערב אבא מגיע יושבים אוכלים מקלחת אוכל ולמיטה ככה מיקה השתלבה טוב ואני לא הייתי לחוצה

sael

New member
לנו אין סדר יום

עמית בת חודש והיום עדיין לא מסודר. מה שכן מסודר זה שהיא אוכלת בערך כל 3 שעות ובי לבין קצת ישנה.

mikihc

New member
היי נופר

אביב הקטנטן רק בן חודש וזה טבעי שאין לו סדר יום מסודר. אבל לפי דעתי כשהוא יגדל קצת תגלי שהוא זה שקובע את סדר היום שלו פחות או יותר - זה מתחיל עם הנושא של שנת לילה. פתאום גילינו לדוגמא שאילון מתחיל לישון לילה שלם. זה אומר שבשעה 20:00 בערך הוא מגלה סימני עייפות, נרדם ב- 21:00 וישן בד"כ עד 6:00 בבוקר (בהתחלה היתה התעוררות אחת בלילה אבל גם היא נעלמה. לא ניסינו לכפות את זה עליו. במסגרת הנתונה הזו של עירות ושינה - ראינו שאנחנו צריכים להכניס את האוכל - אז סידרנו את ההאכלות בהתאם, ואז פתאום גילינו שאחרי האכלה ומשחק קצר הוא מתעייף והולך לישון, וכך באופן טבעי נוצר לו סדר יום. אני חושבת שבגילאים הללו במיוחד (עד 5-6 חודשים) צריך לזרום עם הילד, ולאחר מכן - להשתדל להבדיל בין שנת לילה ארוכה לפעילות יום - ומשם הכל כבר זורם. ביי, מיקי

רות1974

New member
להגיד לך את האמת. גם לנו במהלך חופש

ת הלידה (3 חודשים) ממש לא היה סדר יום קבוע. אכלה, ישנה, עשתה קקי ופיפי כל אימת שרצתה. הדבר שהיה פחות או יותר קבוע היה שנת היופי של הבוקר, אבל תמיד היא התרחשה בשעות אחרות. עכשיו, משיש לנו מטפלת מצויינת ונעמה כבר גדולה (4.5 חודשים) לאט לאט מתחיל להקרם לו סדר יום מסויים, באדיבותה של המטפלת. אני מאמינה שסדר יום, החל מגיל מסויים, הוא מצויין ומאד בריא לתינוקות ולפעוטות, כי הוא מכניס אותם למסגרת ידועה ומוגדרת שמקנה להם בטחון וכיו"ב. אינני יודעת מאיזה גיל צריך להתחיל בכך, אבל תזרמי עם האינטואיציה שלך ועם מה שמתאים לכם. אני בטוחה שתצליחו ויהיה לכם נהדר.

osnatyD

New member
גם אצלנו בהתחלה לא היה סדר יום

כשהיו שואלים אותי באיזה שעה ביום נוח לך לא הייתי יודעת להגיד. כל יום היה יום אחר. היום נועה קובעת את סדר היום שלה. היא אוהבת ללכת לישון ב 20:00 והיא תמיד קמה ב 5:30. לפעמים יש אוכל באמצע לפעמים לא. היא מחליטה כי היא יודעת מה טוב בשבילה. גם במשך היום הארוחות כבר בשעות קבעות. אפילו אם זה משתבש אחרי ארוחה אחת או שתים חוזר בחזרה ומתיישר על השעות הקבועות. כנראה שהם צריכים את זה אסנת

למעלה