סדר יום לתינוק

סדר יום לתינוק

יש לנו זוג חברים עם תינוקת בת חצי שנה..שלא יוצאים מהבית אחרי השעה 20:00 כדי שהילדה תהיה בבית ולא "יתבלבל לה הסדר יום שלה".... נעם שלנו בת 3 חודשים אוטוטו..ואנחנו יוצאים איתה ה-מ-ו-ן מהיום שנולדה ובשעות לא שגרתיות..(אנחנו בדרך לסופר הלילה.. כשאבא יגיע מהעבודה). מה דעתכם?.. (נעם עדיין יונקת כל 3 שעות ביום ובליל ..כך שסדר לא ממש יש) והנה נעם עם קוצים אחרי ביקור אצל הספר..

הילהל

New member
איזו שלווה תפסה הקטנה../images/Emo11.gif

עם זה נוח לכולם, אז איפה הבעיה? יש תינוקות שלמשתגעים אם מבלבלים להם את סדר היום ויש כאלה יותר גמישים. וזה גם משתנה מזמן לזמן (הבעיה היא שעד שאת קולטת הם קצת עצבניים
. תלכו עם מה שטוב לשלושתכם.הלוואי שיונתוש שלנו היה משתלב בכזו נוחיות בסדר היום שלנו.

אם זה מתאים לכם ולה אז מה רע?

אני לא התרגשתי מזה עד לא מזמן אבל מה? איתמר כבר מתעורר במעברים ככה שזה די מפריע לו ולא לי. אז נכון שיש מקרים שאנחנו יוצאים איתו וחוזרים מאוחר רק בשבועיים האחרונים חזרנו איתו 3 פעמים ב אחת בלילה... אז אין קבעון אבל מה לעשות שאיתמר מתעורר וזה קשה לו לפעמים אח"כ לחזור לישון... אז אני משתדלת אפ אפשר להמנע מזה עיקר בשינת הלילה מילא ביום. אז כיוון שגם לאחיותי יש ילדים את ארוחות יום שישי הקדמנו ובשמונה אנחנו כולנו כבר לכוון חזרה הביתה... דרך אגב היא מתוקה הנעם הזאת

חיוך

New member
מדהים איך כל השאלות שלי מגיעות...

בדיוק היום רציתי לשאול אתכן על נושא של סדר יום. התינוקת שלי בת 7 שבועות ועושה לי שמיייח כל היום. דווקא בלילה, בלי עין הרע, היא בסדר איתי. זאת אומרת שיש לי בין שלוש לארבע שעות בין הנקה להנקה ואני לא מתלוננת כי לא אכפת לי לקום בשבילה אם היא רעבה. ביום, לעומת זאת, היא יכולה לינוק, להירדם ל 3/4 שעה עד שעה, להתעורר ו´לדבר´ איתי איזה 1/2 שעה או קצת יותר ושוב לאכול, לישון וחוזר חלילה... ככה במשך כמה שעות טובות ולעיתים גם כל היום. שלא תבינו לא נכון, לא אכפת לי. הבעייה היא כשאנחנו לא בבית אלא בסידורים/קניות וכו´, שלא נדבר על מצב שבו אנחנו אצל ההורים של בעלי, שם לא נעים לי להניק כל שעה וחצי... בקיצור, נורמלי או שהגיע הזמן לעשות משהו בנושא? ואם לעשות- מה לעשות?

לאה_מ

New member
קחי בחשבון שאם היא תישן הרבה במשך

היום, היא ככל הנראה תתעורר יותר בלילה כדי להשלים את ההנקות החסרות, ואז נקרא הודעות קיטורים על הלילות
. לדעתי התינוקת שלך על הכיפאק. תינוק תמיד מכביד קצת בסידורים וקניות (ואצל החמות
) אבל נשמע לי שהיא מבחינה בין יום ולילה, שזה מצויין מבחינתך.

tonti

New member
אני בעד מה שטוב לה../images/Emo8.gif

היא פיצקית עדיין. למה לנסות לסדר לה ת´חיים? מתן בן 3 וחצי חודשים ואני אפילו לא חולמת על "לסדר" אותו. הוא רגוע ומאושר. נכון שהוא די מחובר אלי וזה קשה לפעמים אבל כיף לנו ככה... מצד שני אם זה ממש מפריע לך, אני מאמינה שאפשר להרגיל לארוחות גדולות יותר ומרווחות. אבל מה אני מבינה בזה??? ולגבי סדר יום, גם אנחנו נוסעים, חוזרים ויוצאים מתי שבא לנו, כמובן תמיד עם מתן. הוא מסתדר עם זה מצויין. אז נכון שיש ימים שאין אמבטיה לפני השינה (ושמי שלא צריך לשמוע את זה - שלא יקשיב), ולפעמים אנחנו ישנים עד מאוחר (אתמול קמנו שלושתינו - אבא, אמא ומתן ב-11:30 בצהרים!!) אבל אז מה? אם הייתי מרגישה שזה מפריע לו, הייתי משתדלת שיהיה לו יותר מסודר אבל אני חושבת שטוב לו ככה שהוא משתלב לנו בחיים.

zimes

New member
נשמע מעולה!

לגבי ה"לא נעים" - מה לא נעים? הילדה רעבה - שתאכל! את יכולה לספר שהיא יונקת כל היום ואז ישנה בלילה, וכמה שאת שמחה שזה המצב. כמה פרצופים יעשו לך כבר על זה? לסידורים/קניות... סופר בחודשים הראשונים היה תמיד מתחיל ונגמר בהנקה (אם מתכננים טוב - באוטו). הרבה מהקניות היו פשוט מבוצעות ע"י אמי (זו העזרה שהיינו צריכים בהתחלה, עכשיו, כשיש לה זמן בשבילינו - היא עם הילדים).

ציפי ג

New member
הנקתי כבר

בג´מבו, באיקיאה, במשביר, בדיזנגוף סנטר, בסופר פארם, בקלאב מרקט, בסתם חנות באמצע הרחוב. העובדה שיש לי תינוק קטן לא מחייבת אותי להפסיק לחיות, אלא מחייבת אותי לקחת אותו לכל מקום כמעט.

ronnieyuval

New member
גם אני הנקתי כבר בכל מקום אפשרי

כולל בסופר! נסי מנשא שמאפשר תנוחת הנקה ואז יש לך שתי ידיים או לפחות אחת כדי לדחוף את העגלה...

לאה_מ

New member
מתוקונת, נעם.

גם אנחנו לא מנהלים סדר יום מאד מסודר, ולכן אני שמחה שהילדים שלי הם מהסוג המסתגל. לא לכולם זה מתאים. אבל אם כולנו היינו אותו דבר היה כאן נורא משעמם, לא?

dana29

New member
לדעתי זה תלוי באופי ההורים (יש ענין

גנטי פה, מן הסתם הבייבי קצת דומה להוריו לא?), אני פריקית של שיגרה ושינה בשעה מוקדמת (אחרי שנים של לילות ללא שינה, אני בטראומה...), ולכן יציאה מהבית בערב וחזרה מאוחר בלילה, מוציאה אותי משלוותי, ומליצה אותי נורא, לכן לא אוכל לעשות את זה לילד שלי, אבל הורים שערים עד מאוחר, ורגילים בכך, ושילדם הוא תינוק רגוע ולא מגלה סימני מצוקה משיגרה/אי שיגרה של ערב במיטה בבית, אז אחלה....נראה לי יותר קל...כי אז כולם יותר גמישים.

zimes

New member
באופן כללי, נראה לי ...

הורים שיש להם סדר יום קבוע, ושסדר יום (וסדר בכלל?
) חשובים להם, ידאגו לסדר יום קבוע לתינוק, והוא יהיה תלוי בקביעות הזו. הורים שאינם כאלה - הפ וילדיהם יסתדרו יופי ללא סדר יום קבוע, או עם סדר יום "בערך".

אין בגיל כזה שום משמעות

לסדר יום עבור התינוק אלא רק עבור ההורים. אם להורים זה מאוד נוח הם משתדלים להקנות לילד שגרה מוקדם ככל שאפשר. במידה וזה מתאים גם לילד אני לא רואה בעיה. מאידך אצלנו למשל עד גיל מסויים לילדים אין שום סדר יום, עד שהם בונים אותו לעצמם. לא ראינו בנתיים שום נזק
העיקר לא "לדרוך" בדרך לסדר יום לא על עצמכם ולא על הילד. סדר יום זה בסה´´כ שאלה של נוחות ואיכות חיים לכן אסור לעשות ממנו משהו מקודש.

קארין 25

New member
איזו בונבונית........./images/Emo68.gif

היי מור ! בקשר לסדר יום - גם אני מצטרפת לדיעה שאם זה טוב לשלושתכם אז לא צריכה בכלל להיות בעיה. אנחנו ערים כל היום - אולי אחרי ההנקה ליאל נרדם קצת על הידיים ובערב אנחנו עושים אמבטיה - משהו כמו בין השעות 21:00 - 22:00 ואז...
נרדמים ...
. טוב, אחרי כל היום אנחנו עייפים, מה גם שהאמבטיה מעייפת את התינוקות אז ככה שעדיף להרגיל אותם לאמבטיה בשעות הערב לפני השינה. אבל, אם צריך לצאת מהבית - אז אנחנו עושים את האמבטיה בשעה שאנחנו חוזרים - כדי שסדר היום לא יתבלבל באמת, אבל האמת שאם זה יוצא כך אז קצת יותר קשה לנו להירדם.... לוקח קצת יותר זמן... למרות העייפות. מקווה שעזרתי....אפילו קצת........
נשיקה לנועם
מקארין וליאל המתוק

בגיל 3 חודשים מי חשב על סדר יום?

נוריאל היה אתי בכל מקום והגענו לכל מקום. גם בשעות מאוחרות. נוריאל היה תינוק "מסודר" מההתחלה. לילה היה לילה. וזה נפלא. אבל במשך היום - כמו שאת מתארת הוא היה מחובר אלי כמעט כל הזמן. כשהיתי לוקחת אותו לקניות היתי מקפידה להניק לפני תחילת הקניות, ואז הוא היה מחזיק עד הסוף, שאר המקומות עצרתי ברגע שהוא בכה והצעתי ציצי. היום אני באמת משתדלת לא לצאת איתו אחרי 19:30 כי חצי שעה אח"כ הוא נשפך. הוא פשוט נרדם איפה שזה לא יהיה (כמעט תמיד ליד צלחת אוכל...), ואח"כ המעברים עושים לו רע.

ronnieyuval

New member
קודם כל היא מקסימה! ../images/Emo23.gif

בעניין סדר היום - מה שמתאים לכם ככה תעשו. כל משפחה עובדת אחרת. גם אנחנו מנסים לשמור על סדר יום אבל באופן מאוד כללי ולא היסטרי - אם יום אחד הוזמנו לחברים לא יקרה כלום אם נחזור יותר מאוחר! האמת שבהתחלה יובל היתה ממש מתחרפנת אם לא היינו משכיבים אותה בשעה הרגילה שלה והיו צרחות ועצבנויות בבית אז היינו מקפידים יותר. עכשיו כשהיא כבר גדולה יותר כבר אין עצבים בערב (כמעט) אז אפשר להיות יותר גמישים.

Shellylove

New member
לגבי סדר יום

אני זוכרת שכשהייתי אמא טריה, היו כל מיני אמירות מהסביבה שצריך להרגיל לסדר יום, שזה נורא חשוב, שזה נותן מקצב וביטחון לתינוק וכו´ וכו´. לי זה מאד לא התאים אז, כי אני אוהבת לזרום עם היום, בעיקר שהייתי בחופשת לידה ורציתי לפגוש חברות וכו´, ופתאום שאלתי את עצמי אם אני עושה משהו לא בסדר. למרות שהרגשתי שהכי מתאים זה לזרום עם התחושות שלי ושלי באמת היתה תינוקת מאד נוחה, אפשר היה לקחת אותה לכל מקום (ובכלל, מה כל היתרון בהנקה?), אבל אתן יודעות איך זה בהתחלה, ה"עמידות" בפני הסביבה עוד לא מגובשת. אפילו שאלתי בטיפת חלב והאחות אמרה: "היא ישנה בלילה וערה ביום? איזה עוד סדר יום את רוצה?". ומאז שקטה נפשי וסדר היום שלנו הוא קבוע ומשתנה, תלוי איך יוצא.

למעלה