סדר יום ושנת לילה.

yaf79

New member
סדר יום ושנת לילה.

הקטנה בת חודשיים וחצי ולא הולכת לישון לפני אחת בלילה (גם אם כמעט ולא ישנה ביום) אבל מה שכן כמה בתשע בבוקר. זה כבר כמה ימים ככה, איך גורמים לה ללכת לישון מוקדם יותר? אני תמיד עושה אמבטיה לפני הארוחה של סביבות שמונה בערב אבל זה לא עוזר למרות שהיא עייפה. היא פשוט אוכלת כל הערב כאילו היא אוגרת מזון לשעות הלילה מישהי נתקלה בתופעה? היא ממש מכפילה את הכמויות יכולה לאכול אחרי שעה וחצי שוב. ובכלל איזה סדר יום יש אצלכם בגילאים האלה? האם השנה ביום היא בשעות קבועות? האם אתן מצליחות למשוך אותם לא לישון בשעות הערב?

סדר היום אצלנו

יובל בת חודשיים וחצי. מקלחת אנחנו עושים בסביבות 7 בערב, בד"כ זה כבר יוצא אחרי שאכלה בסביבות שש בערב. אחרי המקלחת היא כמעט מיד הולכת לישון (משכיבים על הבטן, כך יותר נוח לה להרדם). לפעמים קמה ב- 11-12 לארוחה נוספת (כי אנחנו מוציאים אותה מהעריסה ומעבירים את העריסה לחדר שלנו, כך שלפעמים היא קמה ואותה הזדמנות אוכלת). אם לא קמה, בד"כ היא תקום ב- 2 בלילה ואם גם זה לא, אז הקימה הוודאית הבאה היא בסביבות חמש-חמש וחצי לפנות בוקר. היא אוכלת ואח"כ אני עוד מדברת איתה ומשחקת קצת (סביבות שעה כולל הכל) והיא חוזרת לישון (גם כאן - על הבטן) עד 9-10 בבוקר. קצת אחרי שהיא קמה- אוכלת ומשחקת עוד שעה בערך ואז שוב מנמנמת שעתיים-שלוש (על הבטן...). אח"כ קמה בסביבות 1 וחצי-2 בצהריים ואוכלת. אז היא נשארת ערה עד שעות אחה"צ המאוחרות, ובד"כ בצהריים-אחה"צ אני יוצאת איתה החוצה למקום ממוזג או לסיבוב עם העגלה באיזור. בד"כ היא לא נרדמת בשעות האלה, גם לא בעגלה. שורה תחתונה- השינה ביום בשעות די קבועות. אני משתדלת להשכיב על הבטן כי ביום אלו תנומות ולא שנת לילה עמוקה ועל הגב יהיה לה קשה להרדם. בערב כאמור היא ישנה גם כן, אבל זה לא משפיע לה על שנת הלילה. רק בלילה ממש כשאנחנו גם הולכים לישון אני משכיבה אותה על הגב. נראה לי שהשינה היא דבר אינדיבידואלי לכל ילד, ואני לא בטוחה עד כמה אפשר "למשוך" אותם כדי שיישנו טוב בלילה, אולי זה גם דבר זמני שמסתדר עם הגיל. ובכל מקרה- את יכולה לנסות ו"לעייף" אותה בשעות אחה"צ-ערב המוקדמות במשחק/טיול בחוץ, לדחות את שעת האמבטיה קצת (אולי זה יעזור) ולראות אם יש תוצאות.

yaf79

New member
וואו היא ישנה אצלך יחסית המון שעות

כי גם הלילה ארוך (שבע עד חמש)וגם אח"כ כמעט כל הבוקר. ממש ישנונית אה? אשמח לעוד תדגובות בנושא. אצל כולם הילדים ישנים כל כך הרבה בגיל הזה?

לא תמיד הלילה כזה ארוך, לפעמים כן

ולפעמים לא. אני מניחה שאם היינו יוצאות בשעות הבוקר ולא היינו בבית היא לא היתה ישנה. העניין הוא שאני מעדיפה לצאת אחה"צ כי נעים יותר.

muzli

New member
אנחנו במצב יותר גרוע ../images/Emo10.gif

תומריקו שלי בן 3 חודשים ומאז שנולד לא כל כך הפנים את כל הקטע של השינה.. במשך היום בדרך כלל לא
הרבה, אין לו שעות קבועות אבל בד"כ לא יותר מ-3 שעות סה"כ. האמת שגיליתי שאם יוצאים איתו מהבית אז הוא ישן קצת יותר. ובלילה.. תזכירו לי מה זה.. תומר הולך לישון בסביבות 21:00 אחרי אוכל ואמבטיה, בדרך כלל ישן 3 שעות רצוף אבל כבר היו לילות של 4 שעות
הוא קם, מדבר קצת עם עצמו, אוכל (אם עברו 4 שעות..) ובמקרים טובים חוזר לישון בסביבות 2:00 לעוד שעתיים של שינה ו.. זהו.. מבחינתו הלילה נגמר! והוא קם כאילו ישן 8 שעות רצוף.. קשה מאוד למשוך אותו, ונראה לי שתינוקות בכלל, לא לישון בערב.. אם הוא עייף הוא פשוט יתחיל לעצום עיניים (כבר קרה שנרדם לי תוך כדי ששרתי לו שירים - ולא שירי ערש
) אז אני מרחמת עליו וכמובן לא מושכת אותו.. בכל מקרה, בטוחה שזה יסתדר עם הזמן ומקווה שכמה שיותר מהר.. בהצלחה

yaf79

New member
באמת נשמע קשה. לי לפחות יש את

רצף השינה. אבל אני כל הזמן שומעת שכל הילדים מתחילים לילה בסביבות שמונה תשע בערב ורק אצלי זה אחת בלילה , אז זה קצת מוזר לי.

למעלה