סדר יום והנקה

דפופה

New member
סדר יום והנקה

פיזיותרפיסטית במכון להתפתחות הילד אמרה לי שבגיל חודשיים אני צריכה לנסות ליצור לילד סדר יום ולרווח מיוזמתי את הזמן בין ההנקות כדי שיווצר סדר יום (זאת לאחר שאמרתי לה שאני מניקה לפי דרישה -בבוקר ובלילה בדרך כלל המרווחים יותר גדולים ובשעות אחר ההצריים ובערב מתקצרים). האם אכן יש שינוי בניהול ההנקה בגיל חודשיים או בכלל?

סדר יום והנקה ?!?

אנא, אל תקשיבי לעצות של "יודעי דבר". עצה זו ניתנה לרוב הנשים בגיל של אימי, ואכן מעט מאוד אימהות הניקו בדור ההוא. בגלל שחלב נוצר לפי דרישה- איך תספקי דרישה של תינוק עם תציעי לו פחות ממה שהוא זקוק לו? גיל חודשיים הוא רק תחילת הדרך, וכל נסיון "לשלוט" על זמני היניקה- דינו להביא לסיום (!!!) ההנקה בצורה מהירה. כמו שלא תבקשי מרופא עור לטפל לך בחורים בשיניים, כך אל תקשיבי לעצות בהנקה ממקורות לא מוסמכים. גם אם הם באים מהמקום הכי חיובי (לעזור לך)- חוסר היידע עלול בעיקר לשבש ולקלקל. ניהול ההנקה אמור להיעשות אך ורק על ידי התינוק שלך. כמו שאני לא יכולה לדעת מתי את רעבה או שבעה- כך אין אנו יכולים לדעת לגבי תינוקות. ובגלל שהנקה מספקת צרכים רבים מלבד מזון- מדוע למנוע מאמא נהדרת כמוך מלספק את כל צרכי תינוקה בגלל... השעון. המשיכי בדרכך המבורכת. בהצלחה

robin31

New member
תני לי לנחש-קוראים לה ענת?

אם כן, גם אותי היא ניסתה "ללמד" להניק. פיזיותרפיסתית צריכה לתת עצות בפיזיותרפיה ולא בנקה.

למעלה