סדר יום ובלאגן

לילוש345

New member
סדר יום ובלאגן

שלום לכל הגננות. שוב אני מתייעצת איתכן. כיף לי לדעת שיש פה בנות שמבינות על מה אני מדברת ...
התחלתי השבוע בגן חדש לקבוצה של גילאי שנה וחצי. לפני כן לא הייתה גננת אלא אחראית שעזבה.
כעת יש שם בלאגן שלם:
יש לי שם שתי סייעות אבל אני מרגישה שהם מאוד תופסות את המקום של הגננת. אין פעילויות מעבר. כל היום הן לוקחות ילדים ומחזירות אותם מהחדר (להחלפות לאוכל)
כשצריך לסדר צעצועים הן מעדיפות ללעשות את זה בעצמן מהר מהר ולא ללמד את הילדים- כי זה מצריך זמן והשקעה.
כשהולכים לישון בחדרון הקטן הם אוספות את כל הצעצועים, ממש חוטפות מהילדים מהידיים וחולצות להם נעליים. הילדים משועממים והעייפים בוכים ותוך כדי גם שמות מזרונים (וזה לוקח מלאאא זמן הן לא יודעות תמיד מה שייך למי).
נשארו עוד חודשיים לסיום שנה בגן ואני יודעת שמתבקש לעשות שינוי גדול אבל אני חוששת. כי אחרי הכל אני החדשה ומי אני שאגיד להן מה לעשות.
בכל מקרה אני מתכננת שינויים וכנראה שאין ברירה ואכניס להם אותם בצורה הדרגתית.
יש לכן רעויונות לפעילויות מעבר בגילאים הללו?

יקירה, כיף לראותך

אל תקחי את זה קשה, את רק התחלת לעבוד שם ולאט לאט תוכלי לתת את הטון שלך.
כדאי לשוחח עם שתי הסייעות וליצור עימן סדר יום מסודר, פחות או יותר, שלפיו תעבדו.

החלפות אצלנו נעשות בצורה מסודרת בזמנים ספציפים אלא אם הילד מפוצץ בפיפי או עשה קקי ואז לוקחים בשקט לחדר אחר ומחליפים לו.
אם משהו מפריע לך-תעירי בצורה יפה, הערה בונה ולא ביקורתית, בטון נעים וכמובן בצורה מנומסת.

לגבי פעילויות מעבר- אצלנו הסידור הוא לגמרי פעילות מעבר: עושים את זה בצורה של "תחרות"-נראה מי מצליח לאסוף הכי הרבה/מהר-בלי לציין מנצחים אלא אומרת "כל הכבוד ל..."- אפילו הקטנים מהתינוקיה שהם בגילאים שאצלך עושים את זה.

שירי אצבעות והקראת סיפור זה פעילות נהדרת, אפשר להביא משהו תחושתי כמו נוצות או כלי נגינה ולעשות פעילות.

בטוחה שלאט לאט הכל יסתדר ואם תישארי שנה הבאה שם -זה יסדר לך את שנה הבאה פיקס.

בהצלחה

אולי יעזור להכניס מערכת..?

לא יודעת כיצד נהוג בחינוך הרגיל..
אני עובדת בחינוך מיוחד ויש מערכת לכל יום
זה מכניס הרבה סדר לצוות.
בתוך המערכת יש גם זמן מוגדר לאיסוף משחקים. וזמן מוגדר להחלפות (כמובן שאם צריך מחליפים מעבר למן המוגדר).
אולי זה קצת יהיה מוזר בחינוך רגיל.. במחשבה שנייה.

למעלה