סדר-יום בגן

טלגל

New member
סדר-יום בגן../images/Emo85.gif

תיכננתי סדר-יום אבל נראה לי שאשנה אותו במקצת לפי קבוצות הגיל שלי. אצלי בהתחלה הגן נפתח במשחקי שולחן ואוסיף את פינות הגן, כי ראיתי באמת שהילדים נהנים ואוהבים לפתוח את הבוקר ולא תמיד במשחקים דידקטיים, אח"כ מפגש בוקר, ארוחת בוקר ואנו יוצאים לחצר, או לטיול, אח"כ נכנסים למשחק ויצירה בגן, עד מפגש צהריים וארוחת צהריים. בסה"כ הילדים מגיעים לצהריים כבר מותשים(וגם אנחנו כמובן.....).הגן שלי עד 1700. כך שלילדים יש יום ארוך.

סדר יום בגן

שלום, אני גננת בגן חובה - בגן עיריה - סדר היום בגן שלי מעט שונה. בבוקר, כשהילדים מגיעים, הם פועלים באופן חופשי בפינות הגן השונות (כולל פינת יצירה,מחשב ומשחקים דידקטיים), הכל נמצא לפניהם בצורה חופשית. לאחר מכןאני אוספת את הילדים לריכוז בוקר. לאחר הריכוז ישנם ילדים שהולכים לאכול (במיזנון) ושאר הילדים משחקים ויוצרים שוב באופן חופשי בפינות השונות. כשאני רואה שכל הילדים סיימו לאכל - אני אוספת את הילדים שוב לריכוז ביניים ולאחריו הילדים יוצאים לחצר. כשהילדים בחצר - אני מזמינה ילדים לעבודה בקבוצות. בסביבות השעה 13:00 אני מכניסה את הילדים לריכוז סוף היום. בריכוז זה אני מספרת בדרך כלל סיפור. אחרי המפגש הם יוצאים לחצר ל-5 דקות, בהם הסייעת שלי מארגנת את כל השולחנות בגן לארוחת צהריים (בעיר בה אני עובדת יש יום לימודים ארוך) ואז הילדים נכנסים, אוכלים ויוצאים שוב לחצר לבערך 15 דקות - עד שהסייעת מארגנת שוב את הגן. לאחר מכן הילדים חוזרים לגן לפעילות חופשית. לכאורה נראה כי הילדים עוסקים בפעילות החופשית חלק גדול מהיום - והם עלולים להשתעמם - אך לא כך הדבר. הגן מועשר בהמון תכנים ופעילויות כשכל פעם אני משנה ומוסיפה ומורידה, כל פעם יש תחלופה - כך שהבילדים לא משתעממים. בשעה 15:30 הילדים עוזבים את הגן. שנה טובה מירית

טלגל

New member
שנה טובה טובה, ומה את עושה בחורף?

כשאין חצר? היכן הילדים במעברי הביניים? ועוד שאלה- האם הילדים מתרגלים לצאת ולהכנס מהחצר לגן לזמנים כל-כך קצרים?

חורף בגן

בוקר טוב בחורף באמת קשה. אני משתדלת כל פעם לאסוף את הילדים לפינה אחרת בגן על מנת שהסייעת שלי תוכל לארגן את הגן - זה קשה עם 35 ילדים אך מסתדרים. אין לי בגן טלויזיה (בעזרת ה´ ננסה לקנות השנה). אני מקווה שעם טלוויזיה נוכל להעביא את החורף קצת יותר בקלות. ולשאלה השניה - האם הילדים מתרגלים לצאת ולהכנס מהחצר לגן לזמנים כל כך קצרים - אז כן, הם מתרגלים. שתהיה לכולנו שנה טובה מירית

קדן

New member
סדר היום שלי נתון עדין לשינוי

עד לשעה שמונה וחצי לערך משחק חופשי הכולל פינות יצירה, משחקים דידקטיים והרכבה על השטיח. בשמונה וחצי יוצאים לטיול קצר ומטפלת אחת מכינה ארוחת בוקר. לאחר הארוחה מפגש ושוב משחק חופשי ובצק/חומר/צבעי ידיים בעשר וחצי חצר ולאחר כחצי שעה עבודה בקבוצות קטנות.ב-12 ארוחת צהריים החלפת בגדים סיפור פיפי ולישון. אני מסיימת באחת. אני חושבת לשנות מעט ניראה לי לחוץ מידי.

אלהלה

New member
סדר יום../images/Emo20.gif

עד תשע משחק חופשי בפינות הגן, כשיש גם שולחן ציור. בתשע מפגש עד תשע וחצי וארוחת בוקר. ביום שיוצאים לטיול יוצאים לפני ארוחת הבוקר ואוכלים בחוץ. (הטיולים משתנים בין טיול קצר של חצי שעה בערך ועד לשעתיים או קצת יותר) אחרי ארוחת הבוקר פינות יצירה ולאחר כ 45 דק´ יוצאים לחצר. הילדים יכולים לשחק בגן או בחצר לפי בחירתם. בזמן החצר יש גם שולחן גואש, הדבקה, גזירה... יכולים להמשיך לעבוד גם בשעת החצר. בזמן החצר עבודה בקבוצות קטנות - 13:00 מפגש צהריים ולאחר מכן ארוחת צהריים בימים שיש צהרון (בימים שאין המפגש מוקדם יותר) בצהריים הסייעת מנקה ומארגנת את הגן לאחר הארוחה בזמן שהילדים נחים מול הטלויזיה לחצי שעה בערך. משחקי שולחן וסיפור ויאללה הביתה
בשלוש וחצי. ואני בעד שינויים ויש ימים שלא עומדים בלוח הזמנים ועושים מה שמתחשק כמו למשל יוצאים למסוק זיתים ליד הגן, לראות משהו מעניין בסביבה הקרובה...

טלגל

New member
אלה, איך אתן מתארגנות כך שהילדים

יהיו גם בחצר, גם בגן וגם את עובדת עם קבוצות קטנות? מי נמצא עם הילדים? אתן שלוש נשות צוות? ועוד שאלה ב- 1300 מפגש צהריים זה לא מאוחר מדי לילדים צעירים? אצלי הילדים בני שלוש פלוס וארבע והם ממש עייפים בצהריים.

אלהלה

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo20.gif

יש לי 12 ילדים השנה, ואני או הסייעת בחצר לסרוגין, ולפעמים אני עם קבוצה במרפסת של הגן שצופה על החצר
יש פתרון לכל עניין, חוץ מזה שבני ה3 לא ממש יושבים איתי בקבוצה, הם יותר במשחק חופשי ולומדים להסתדר עם האחרים. ונכון שלצעירים קשה בצהריים מאוד אבל מה לעשות - כשאין צהרון והולכים הביתה ב13:20 מושכים אותם עד הסוף שירים וקשקושים. בצהרון במיוחד בתחילת השנה אני פורשת מזרנים וחלק גדול מהילדים נרדם כי הם ממש הרוסים.

למעלה