סדר \ ובלגאן

MiS liz

New member
סדר \ ובלגאן

חשבתי על זה >>>> אני טיפוס בלאגניסט מי טבעי ובעניי זב גם מה שיוצר לבלגאן בתוך חיי ואי שקט גם את חושבת כך?

היי- בגלל שאת בלגאניסטית את צריכה..

לעשות סדר במחשבות שלך אחרת את יוצאת מאיפוס. בשפה שלי קוראים לזה למצוא את המיקוד. בצורה יותר מתקדמת קוראים לזה למצוא את השקט השלום והשלווה. ומכאן את יכולה להבין שכל האנשים המסודרים למראית עין הם אנשים בלגאניסטים שמחפשים את השקט השלום והשלווה בדרך של הסדר. זה בסדר וטוב שאת בלגאניסטית ומודה בזה מכוון שלדעתי זה עושה אותך מיוחדת ויצירתית. תמצאי איזה שהוא נתיב בתוך האומנות שבו תוכלי להביע את עצמך נניח מוסיקה נגינה או ציור או פיסול ותתחילי ליצור. אני בטוחה שכך תוכלי להגיע לסוג של שלווה ושקט. הרבה אור ואהבת אמת וללא תנאי מיכל

או אולי להיפך?

אולי הבלגן הוא ההתמרדות שלך והתגובה שלך לאי-השקט שמנסה להגיע אליך? או למשהו אחר שמנסה להגיע אליך ונחסם באמצעות ה"בלגנסטיות" שלך? כלומר, האם בדרך זו את פשוט מגינה על עצמך?

כאשר עושים סדר בבית המוחצן,נעשה סדר

כאשר עושים סדר בבית המגורים מתבצע תהליך של סדר במוח. מומלץ לעשות סדר בכל הבלגן, כולל ניירת, באופן תקופתי קבוע - זה עשוי לעזור להכל. ברכות לבביות, אסתיה

שלום, על בלאגן וסדר

כשם שאם אין אור יש חושך, ככה - אם אין סדר אז יש בלאגן. אם לא טרחו מגיל צעיר ללמד אותך לסדר סביבך ב-כ-ו-ח-ו-ת ע-צ-מ-ך את תחסרי את הכישורים המנטאליים לעשות סדר בנפש שלך בגיל מאוחר יותר. ויש לכך אימפקט רציני ביותר על החיים שלך. זה הופך למעין סוג של הזנחה-עצמית שבהחלט יכול לשקף מה שקורה בתוכך. במצב כזה את תלויה בסביבה החיצונית שתסדר לך את חייך עקב חוסר יכולת להשקיע משאבים מנטאליים בניקיון וסדר. סדר חיצוני וסדר מנטאלי רשורים חזק חזק אחד בשני. חוסר סדר פנימי מלווה לפעמים בסדר-יום לקוי ואבחנה לקויה לגבי סידור הדברים: שינה על כורסא במקום על המיטה, אכילה של ארוחת צהריים טיפוסית בשעות הבוקר או הערב, בגדים על הריצפה במקום במכונת כביסה וכדומה. בפנים, זה חוסר היכולת לקבוע מתי לעצור את העונג.. למשל... כתבתי די הרבה, עד פה יש הסכמה?

../images/Emo45.gif מסכימה עם הכתוב

כבלאגניסטית כרונית אני מוכרחה לציין שבאמת אין לי סדר יום קבוע...לא אוכלת בזמן....לא נרדמת בזמן...לא קמה בזמן... למרות- שאני עומדת בדד-ליינס הארונות שלי מסודרים- בגדים, ספרים ודיסקים ללא רבב...כל דיסק מונח בעטיפה שלו...כל הבגדים מקופלים ותלויים. מה זה אומר בעצם? אני לא ´מחזירה למקום´ כך שבחוץ יש בלגן אבל תפתחו ארון ותראו איזה יופי.... האם למעשה יש בי יותר סדר פנימי מאשר אני בעצם חושבת?

רגע אחד! אני חושבת שאני יודעת !

אני חושבת שהחדר שלי (כמו הדירה שלי כשגרתי לבד) משקפת אותי בכך שבתוך הארונות מסודר כי חשוב לי לשמור על החפצים שאני אוהבת (ספרים- קדוש!) , בגדים , דיסקים וכו´. לעומת זאת- אני לא טורחת לסדר ´מסביב´ כי לא ממש אכפת לי איך שהסביבה רואה אותי- כלומר- אנשים רבים מסדרים עבור ´אחרים´. לא שזה לא נעים ונחמד כשהחדר מסודר וכל דבר מונח במקום, אלא שלפעמים בשביל עצמי אני מתעצלת. כך גם אחרים עושים- עבור עצמם הם מתעצלים אבל אם הם יודעים שצריכים לבוא אורחים הם יסדרו ´כי מה יחשבו האורחים´. ואצלי אין כזה דבר!!! האורחים רואים את הבלגן ואת הסיגריות בתוך הכוס (כן איכסה- היום זרקתי והבטחתי לעצמי שלא עוד!)

נטשה ומסביב לנטשה.

נטשה יקרה. את עושה הפרדה ברורה בין נטשה ל´מסביב´, אם תתבונני היטב אולי תמצאי שזה אותו הדבר. איפה מסתיימת נטשה? איפה מתחיל ה´מסביב´ האם החדר של נטשה הוא לא נטשה? האם החברים של נטשה היו החברים של נטשה ללא נטשה. האם הכוס עם הסיגריות היתה שחורה אם הריאות של נטשה היו נקיות אהבה

למעלה