סדר בכל עניין ה- Hyper-V

Outlaw525

New member
סדר בכל עניין ה- Hyper-V

שלום,

אני עובד בחברה שעושה פתרון רפליקציה בין שרתי VMware ומכיר טוב את כל נושא הרישוי של VMware. אנחנו כנראה מתחילים לפתח את המוצר שלנו שיעבוד גם על Hyper-V, ולכן יש לי כמה שאלות שלא ממש מובנות (מצד ה- IT כמובן):

1. האם רישוי Hyper-V 2012 R2 עולה כסף? אני לא מתכוון כמובן להתקין Server 2012 R2 ולהפעיל את ה- Hyper-V role
2. האם יש אפשרות לעשות Microsoft Cluster בין מכונות Hyper-V? (שוב, לא ב- Server 2012 R2 Datacenter)
3. מיהו ה- vCenter ב- Hyper-V?ה- SCVMM?
4. מי נותן לי את אפשרויות ה- HA, DRS ב- Hyper-V?
5. האם כדי לנהל כמה מכונות Hyper-V אני חייב לחבר אותם ב- MS Cluster? האם לא מספיק SCVMM?
6. בהמשך לשאלה 5, האם אני מעבד תכונות אם אני לא מחבר שרתי Hyper-V ב-MS Cluster
7. מה העלות המשוערת של ה- SCVMM? או שזה מחיר תלוי מספר מכונות/מעבדים פיזים?
8. איזה תכונות אני לא מקבל אם אני לא משתמש ב- SCVMM?

יש הרבה שאלות, אשמח לקבל תשובות

תודה!

F00D Is G00D

New member
ארוך. בוא ננסה - משאיר כמה גם לאחרים

1. מודל הרישוי לא מתייחס לפיצ'ר עצמו (הוא כמו כל פיצ'ר אחר) מה שמעניין זה מה אתה מריץ על השרת. ועל זה אתה משלם (מכונות)

2. כן, יש תצורת ms cluster ללא קשר ל scvmm שהוא בעצמו אינו פתרון שרידות. הקלאסטר הוא כן. מבחינת רישוי - איפה שמותר לך קלאסטר, אדרבא גם היפר וי ייכול להשתתף.

3. Scvmm הוא ממשק ניהול מרוכז. אפשר להשוות אותו ל vcenrer אבל למעשה הוא לא מנהל כלום בעצמו. הוא ממשק מרוחק לניהול פעולות כוללות על ההיפרויזור למשל הפצת תבניות. ניהול עומסים וכ'ו

7. Scvmm הוא חלק מחבילת ה system center ובד"כ מחולק "חינם" ללקוחות ה vol license,, לא מכיר מה קורה אם אתה רוצה לקנות בנפרד.

4-5-6-8 או שלא הבנתי, או שכבר נענו מעלה.

Outlaw525

New member
אני ימקד כמה קצת יותר:

מה אני צריך ב- Hyper-V כדי להשתמש באפשרויות הבאות:
vMotion
sMotion
DRS
SDRS ?

Pinecones

New member
רישוי 2012

2012 standard מאפשר מבחינת רישוי 2 VM (אפשר להוסיף רישוי לעוד זוגות).
2012 datacenter מאפשר VM ללא הגבלה על אותו השרת הפיזי

Pinecones

New member
תראה את המאמר הזה - לא מיקרוסופטי אבל יתן רקע

http://www.veeam.com/blog/hyper-v-server-2012-or-windows-server-2012-with-hyper-v.html

ציטוט חלקי
the focus of Hyper-V Server 2012 is to provide the platform components to run virtual machines for Windows Servers that are already licensed. For example if you were consolidating a group of your existing Windows servers with their existing licenses onto the Hyper-V platform it would be in your best interest to use Hyper-V Server 2012.

Outlaw525

New member
מאמר מעולה, הבנתי את נושא הרישוי ואת ההבדלים

ביניהם

Pinecones

New member
I stand corrected

מיצו

New member
ועוד משהו - היום אין (אאל"ט) שום הבדל בין

גירסת STD לגירסת DC, פרט לעניין רישוי המכונות הוירטואליות (אני מדבר על 2012).

למעלה