סדר בחיים

Gali112

New member
סדר בחיים

שלום לכולם זהו הגיע הזמן להודות אני בלגניסטית נוראית
עד עכשיו חייתי עם זה די טוב והצלחתי לא רע בלימודים קריירה בית משפחה ודחיתי בכעס נסיונות להשפיע עלי לשנות את הרגלי וראיתי בשולחן העמוס והמבולגן איזושהי אמירה מחוכמת. די התעייפתי מעצמי והגעתי למסקנה שאני מבזבזת יותר מידי אנרגיות כדי למצוא את עצמי בבלאגן אבל לא יודעת מאיפה להתחיל. אפילו בניהול יומן או רשימת משימות אני לא מצליחה להתמיד יותר מכמה ימים וכשאני סוף סוף עושה סדר אני מוצאת עוד פחות את היידיים והרגליים... מקשה עלי במיוחד שאני עובדת בשני מקומות עבודה ולפעמים גם בבית ותמיד חסר לי משהו ש(אולי) נמצא במקום אחר אז מאיפה מתחילים? אשמח לטיפים רעיונות וכיוונים לאימון אישי תודה

ShmayaD

New member
מה את מרוויחה מזה?

הניסיון שלי מראה שבכל המקרים שבהם אדם טוען לתכונה או התנהגות שלילית אצלו, אבל לא מצליח להיפטר מהן, אפשר לגלות שבמקביל לנזק שנגרם לו יש גם רווחים. חשוב לזהות אותם כדי להבין לגמרי את הסיבות. לדוגמה - אדם שמקטר על זה שהוא לא שולט בעצמו ומתפרץ על אחרים, וזה פוגע ביחסים שלו עם אנשים עשוי להיאלץ להתמודד עם ההכרה שהוא נהנה מתחושת השליטה והכוח שזה מקנה לו, או מכך שאנשים חוששים לפנות אליו ולבקש ממנו דברים (פחות מאמץ מצדו). זה כיוון אחד. כיוון אחר - נסי לזהות את הערכים שלך שפועלים כנגד הבלגאן ולטפח אותם. התמקדי במה שיש בך שמתנגד לבלגאן, שרוצה סדר, רוצה ארגון. אוי את מכירה את המשל האנידיאני על שני הזאבים הנאבקים בנפשו של אדם - זהי את הזאב הנאבק לטובתך, ו'האכילי' אותו במקום את השני.

Gali112

New member
רווח והפסד

אני מרוויחה לכאורה את ההתחמקות מלהשקיע אנרגיות בלסדר ולהתארגן אבל לאט לאט מבינה שהבאלגן עולה לי באנרגיות מיותרות מניחה שאפשר להעמיק יותר ולמצוא רווחים וערכים מנוגדים אבל כרגע קשה לי עם התכלס - מה ואיך לעשות

adih770

New member
מה בין הרווח לפתרון הבעיה.

שלום לך ברצוני להסביר לך למה חשובה השאלה ששאל/ה אחד המאמנים בדיון זה ובאחרים ואיך זהוי הרווח יכול לסייע ולקדם את פתרון הבעיה. הדרך שבה "קנינו" הרגל או דרך פעולה או התנהגות שמזוהה אצלנו כבלתי רצויה . היא מפני שבנק' זמן מסוימת בהתפתחות שלנו ההתנהגות הזו הצמיחה לנו יתרון או רווח מאד חשוב עברנו לעיתים השרדותי... הזמן עבר יתכן שכבר הפסקנו להנות מהרווחים(אם כי בד"כ קיימים רווחים גם כיום) אולם אותו הרגל או דרך פעולה או התנהגות נרשם אצלנו כדרך פעולה יעילה ואפקטיבת ולכן אנו ממשיכם להשתמש בה.ברגע שנזהה את הרווח שצומח לנו מאותו הרגל או דרך פעולה או התנהגות נוכל לבחור האם להרפות מאותו הרגל . ואז נעמוד מאחורי הבחירה שלנו שוב לא נוכל להתלונן על המצב אלא ניקח בנק' זו אחריות על חיינו.

תלתלית3

New member
התחילי בקטן

ממליצה על הספר "צעד קטן לשינוי גדול" של דר' רוברט מאורר מה שבעצם הוא אומר התחילי בצעדים קטנים: קחי לך משימה אחת קטנה של סדר למשל פינה אחת בשולחן, מגירה אחת והקצי לזה זמן כך שאת יודעת שאת חייבת לעמוד ביעד (שעה, יום , שבוע מה שמתאים לך) )המח מתנגד לשינויים על מנת לשמור עלינו ולכן כדאי את השינוי לעשות לאט, לאט. בכל פעם שסיימת את היעד שהקצבת לעצמך פרגני לעצמך. כדי לא להתפזר הרבה אני למשל משתמשת בקלסר אחד לכל הוצאות והכנסות הבית עם חוצצים, הרבה יותר קל לסדר בקלסר אחד מאשר בכמה קלסרים נושאיים ועפ שנתון, לכל שנה קלסר. אט, אט את תראי שאת מצליחה והשולחן שלך יהיה נקי הרבה יותר ממה שהעלת על דעתך. אם את לא מסתדרת עם יומן חפשי דרך אחרת לסמן לך מה עליך לעשות, אולי בפלאפון. למי שמבולגן קשה בהתחלה להסתגל לסדר אבל זה יקרה עם הזמן, רק האמינ י בעצמך. בכל מקרה מדובר בהרגל והרגל ניתן לשנות או לשחרר אם רק תרצי. בהצלחה טליה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
קשב וריכוז?

הרבה פעמים תופעות כמו שאת מתארת מגיעות על רקע של הפרעת קשב וריכוז. את מכירה את הנושא? את יכולה להציץ ברשימת הסימנים כאן, כדי לראות אם זה נראה לך שייך. למה אני שואלת? אם אין רקע מיוחד, אנו מתייחסים לנושא זה כלכל נושא אחר, כפי שראית בהתייחסויות למעלה. אם מדובר בקושי שמגיע על רקע של קשב וריכוז הגישה היא שונה - הקושי בסיסו באופן בו המוח פועל, ברמת הגירוי שנדרשת לו כדי להתחיל משימה. פה יש פחות שאלות כמו רווח והפסד ויותר בדיקה של האמצעים שיניעו לפעולה. לאיזה כיוון זה לדעתך?

Gali112

New member
תמיד חשדתי - אף פעם לא אובחנתי

הרבה מהסימנים מתאימים- מכירה היטב את המצב של סטרטר תקוע כלומר קושי לאתחל משימה - אז מה עושים מכאן ? גם אם עשוי לעמוד משהו מאחורי שאלות רווח והפסד התחושה שלי שזה לא הכיוון שיעזור כאן

ענבל כהן חמו

מנהל
אימון קשב וריכוז

אם הסימנים מתאימים יתכן שאימון קשב וריכוז יוכל להועיל - אימון קשב וריכוז הוא אימון אישי ממאמן אשר מתמחה בנושא. זהו אימון מכוון קצת יותר מאימון רגיל, אשר נותן כלים להתמודדות עם הקשיים, מתוך הבנה שזה לא רק ענין של רצון, אלא משהו שלמרות שהוא נראה פשוט, קשה להתגבר עליו. אימון קשב וריכוז מתרכז בלבנות יחד איתך אופני פעולה ראליים, שמתאימים לך. אחד הדברים שצריך לקחת בחשבון עם אנשי קשב וריכוז, הוא שכל פעולה צריכה להיות פשוטה. אם יש מקום לניירות - המקום הזה צריך להיות נגיש בפעולה אחת. אם נדרשות שתי פעולות ומעלה, זה כבר לא יקרה. משהו יסיח את דעתך בדרך, והנייר ישאר בדרך לתיוק, מצטבר בערימה על השולחן. האם תרצי לבחור נושא אחד שהיית רוצה לשפר משלל הנושאים שהעלית? מה כבר ניסית בתחום הזה?

Gali112

New member
נושא לשיפור- ניהול זמן

ניסיתי יומן פיסי וממוחשב רשימת משימות עם תאריכי יעד- תזכורות למייל, תזכורות בסלולארי : לרוב נוטשת את האמצעי החיצוני אחרי זמן קצר ומתנהלת על פי אילוצים חיצוניים - בזה דווקא אין לי בעיה אני דייקנית בפגישות ועומדת בד"כ בתאריכי יעד הקשיים: תכנון זמן לא ריאלי כלומר אני לא עומדת במסגרת הזמן שהקצבתי או מתכנת ארועים צמודים- מה שנפגע לבסוף זה דווקא הדברים האישיים שלי - למשל זמן לפעילות גופנית עוד קושי הוא שאני מצליחה להזיז את עצמי רק סמוך מאוד לדד- ליין ואז עובדת בלחץ ובלי גבולות הרבה פעמים לתוך הלילה להשלמת המשימה

ענבל כהן חמו

מנהל
ניהול זמן

אם את לא צריכה תזכורות, אל תבזבזי את זמנך עליהם. בואי נתמקד במה שאת זקוקה בו לעזרה. אני אציע הרבה דברים - תראי אם יש משהו שנראה לך מועיל, ונסי אותו. תכנון זמן לא ראלי - מה יגרום לך לתכנון זמן ראלי יותר? אם את בדרך כלל טועה, תוכלי לקחת את הטעות בחשבון בתכנון? האם תוכלי לקבוע לעצמך כלל שתמיד יש חצי שעה או שעה רווח בין הדברים? האם תוכלי לשים תזכורת לסיום המשימה, ולא לחרוג ממנה? ביחס לדברים האישיים - צריך לשים גם אותם בתכנון היומי/שבועי. אם משימה עולה על הזמן שלך לדברים שלך - להתחשב בזה כמו בכל משימה אחרת. בדיוק כפי שאת עומדת בפגישות עם אחרים (מתוך כבוד אליהם/לזמן שלהם?) עלייך לכבד את הפגישות עם עצמך. לגבי מוטיבציה ודד ליינים - זה נושא אחר, אתייחס אליו בנפרד.

Gali112

New member
כדי לתכנן זמנים צריך איזשהו אמצעי לתזכורות

התחלתי בנתיים לעבוד עם היומן של גוגל ובגלל שיש לי גישה אליו מכל מקום זה עשוי להיות יעיל ופשוט אשמח לשמוע לגבי מוטיבציה ודד- ליינים

bridges

New member
אני משתמש בתוכנה שנקראת...

LifeBalance. זו תכנה באנגלית שעולה מעט כסף, אולם אני לא מצאתי אף תוכנה אחרת שמאפשרת לי לנהל את המשימות שלי ע"י קביעת קדימויות לנושאים שונים בחיים וגם מראה לי עד כמה באמת עמדתי בחלוקת הזמן שקבעתי. מומלץ מאוד למי שעובד במספר משרות או שיש לו מספר תחומים לג'גל ביניהם. הבעיה היא שהתוכנה נמצאת רק על מחשב אחד (ניתן לסנכרן עם iPhone) רונן

Gali112

New member
תודה על ההמלצה

די חיוני בשבילי גישה פשוטה ליומן ממחשבים שונים

סדר פנימי

הי גלי יקרה, הרבה פעמים הסדר החיצוני מעיד על הסדר הפנימי... ייתכן שאני מרחיקה לכת בהשערתיי אבל שווה לבדוק איפה בחייך הפנימיים שרוי אי סדר,איפה בתחומים שנוגעים בך באמת מצוי בלבול, חוסר התייחסות, דחייה או התעלמות..... הרבה פעמים חוסר הסדר החיצוני מעיד על אי השקט הפנימי. ייתכן מאוד שאם תבחרי נושא פנימי אחד ותתחילי לעבוד עליו ולאמן אותו תחושי שגם הסדר החיצוני משתפר או שהוא לא ישתפר, אבל הרגשתך כלפיו תשתנה (הוא פחות יפריע לך... יותר תתמצאי בו וכד') בברכת שפע אור ואהבה יפעת אילוז

Gali112

New member
בלאגן פנימי

יש משהו במה שכתבת - עם זאת פחות מתאים לי כרגע להסתכל פנימה ומחפשת דרך לעשות לעצמי את החיים מבחינת התארגנות פשוטים יותר

להציב את עצמך במקום ראשון...

הי גלי יקרה, אין ספק שהעבודה הפנימית היא קשה ביותר ומן הסתם היא זו שתוביל לתוצאות אמיתיות יותר וארוכות טווח. זה קצת דומה לעשיית דיאטה: עושים דיאטה ע"פ תפריט אבל לא ממש מטפלים בגורמים הרגשיים מחשבתיים שגורמים להשמנה ואז לאחר השלת הקילוגרמים הרצויים חוזרים מהר מאוד למשקל הקודם- במקרה הטוב , ולמשקל גדול יותר מהמשקל בו היית לפני התחלת הדיאטה - במקרה הגרוע. אל תחשבי על שינוי ענקי ומהותי - בחרי משהו פנימי קטן שאיתו תוכלי להתחיל (תוכלי להסתייע בגלגל החיים - שלחי לי מייל אם את לא מכירה זאת). אני מתרשמת שניסית המון דרכים כדי להתמודד עם הבלאגן - והן לא צלחו, כנראה שאין ברירה ועלייך ללמוד להציב את עצמך ואת איכות חייך במקום הראשון ולטפל בגורמים האמיתיים שיוצרים אי שקט ובלאגן בתוכך ובחייך החיצוניים. דבר נוסף - כחלק מביטויי בעיית ההתארגנות הבאת את הקושי לבצע פעילות גופנית. מנסיוני האישי עם מתאמנים רבים אני למדה כי היכולת לבצע פעילות גופנית לא נובעת בהכרח מן הקושי של ארגון זמן , אלא הדבר נובע מן הקושי בלהציב את עצמך , את בריאותך ואת מה שקורה לך בחייך במקום הראשון. מה דעתך?

Gali112

New member
בהחלט נכון לגבי

אני חושבת שאולי גם הקושי לשים גבולות בין משימות חיצוניות והחיים הפנימיים ואת הקטע של הדיאטה מכירה טוב ומקרוב
שם מרגישה שכבר עשיתי התקדמות עבודה על הסיבות הפנימיות

דעתי

לגלי היקרה. כל הכבוד על הרצון לשנות משהו שרוב האנשים -הבלאגניסטים מעדיפים לטמון את ראשם בחול בגללו או יותר נכון בבלאגן עצמו וממציאים לעצמם תירוצים כמו "כשיש סדר אני לא מוצאת כלום" או "ככה אני"... אבל בנינו לכל בלאגניסט יש את הפנטזיה לבית מסודר למשעי בדיוק כמו בקטלוגים. אז מה עושים ? קודם להבין ממה זה נובע והאם ניתן להשביע את זה בדרך אחרת ? ובצד הפרקטי להקדיש בין 15-30 דקות ביום 5 ימים בשבוע ! לסדר פינה או מדף בבית -ולמיין ל:יעיל\לפח\לתרומה\בעל ערך סנטימטלי חשוב. בהצלחה

למעלה