סדר בהגדרות ....

• פותח הנושא snup
  • פורסם בתאריך

snup

New member
סדר בהגדרות ....

העניין של הגדרת מסורתי - חרדי תמיד עולה לי בהכנה לקראת בליינד דייט. כששואלים את הצד השני לרמה הדתית ואיך הוא מגדיר/ה את עצמו/ה. יש תשובה לזה ? הנה שאלה על עצמי - אני מחפש מישהי שגדלה בבית דתי אבל עם הזמן נהייתה חילונית אבל עם שאריות של הדת. וזה בא מתוך אמונה אישית שלי שדת לא באה בכפיה אלא בהבנה ומאהבה. רוב החברים שלי אומרים שזה טפשי לחשוב ככה וזה מחזיר אותי לעניין ההגדרות. האם אני מחפש בעצם מסורתית או שחילונית או כל דבר אחר. בקיצור באלגן ואין סדר במחשבות.

השאלה היא איך באמת אתה מגדיר

למה הכוונה ב"שאריות של הדת"? סיפרתי כאן על מישהי שלומדת איתי, דתיה מבית דתי שכנראה נשארו לה שאריות בודדות כי היא מתלבשת יותר חשוף מהרבה חילוניות שאני מכירה. השאלה היא אילו פרטים במסורת חשובים לך.

נישמע לי שאתה מחפש מסורתית

מישהו שמעורה בחיי היום יום אבל חשוב לה הפן הרוחני של החיים היהודים,בעיני זה בעצם העיקר מה זה משנה איך היא מתלבשת. שלך חנה גונן

masorti

New member
אני רוצה לתקן אותך...

חשוב מאוד איך היא מתלבשת, משום שאופן לבוש הוא הצהרה חברתית. לא כל אחד שרוצה בית עם שמירת שבת וכשרות גם רוצה שאשתו תיראה "דוסית". תחשבי על כך שאדם שמקפיד על עיקר המצוות אך ראשו גלוי ייחשב ע"י סביבתו כ"מסורתי", אבל תוספת של פיסת בד קטנה על קודקודו תעניק לו סיווג מיידי של "דתי". אפילו אם הוא יטען שהוא לא ממש מקפיד על קלה כחמורה, הוא יזכה לכל היותר למעמד של "חפיפניק" (שהוא תת-מגזר בתוך ה"דתי").

ולכן טענתי היא ש..

מאוד עצוב שהלבוש נהיה יותר חשוב מהכוונה והעומק הרוחנים. שלך חנה גונן

snup

New member
ההבדל הדק.....

ההגדרה שלך למה שאני מחפש קלעה בול. בקשר ללבוש - אני מאוד נהנה מזה שבחורים יסתכלו ב"הערצה" על בת הזוג שלי, ובמיוחד שנשים מסתכלות, אבל אם זה בא מגברים שמדמיינים שבת זוגי הולכת ערומה לפניהם הייתי מוותר על התענוג. פתיחת כפתור בחולצה שמלווה בחיוך תמים יכולה לפתוח דלתות עבור כל בחורה אבל פתיחה של שתי כפתורים שמלווה בחיוך יכול להתפרש כהזמנה ל..... מקווה שהבנת את המסר.

פ ט ר י ה

New member
ואיפה מוצאים כאלה בני זוג??

אני מחפשת דבר דומה פחות או יותר...מאד קשה למצוא בנזוג מחובר אבל פתוח בראשו...והתפשרתי עד היום מספיק... לאן אתה יוצא על מנת להכיר בת זוג דומה? תודה! :) פטריה..

snup

New member
כרגע...

אני לא יוצא. כרגע התנאים והזמן לא מאפשרים לי את זה אז אני מנסה להכיר ולבחון במסגרות שאני נמצא בהם אבל לא ראיתי משהו פוטנציאלי.

לא ייאמן כמעט...

אני באמת מופתעת מדברים שנאמרים כאן, אנשים כאן כמו מעלים את שאלותיי שלי על גבי הפורום... בטח אף אחד כבר לא ייראה את זה אבל הייתי חייבת להגיב... שיהיה לכולנו בהצלחה, אני מניחה
פרבולה

למעלה