סדר בדברים

סדר בדברים

היי לכולם, אני חדשה פה:)
אני צריכה את עזרתכם בלסדר טיפה את הראש..
אני מתחילה עכשיו את תהליך הסדרת מעמד לבני זוג לא נשואים. בן זוגי מקזחסטן.
לא ממש הבנתי את סדר הדברים,
1. קודם קובעים תור במשרד הפנים בעזרת טופס מקוון (שיכול להיות גם עוד שלושה חודשים או אפילו יותר). לתור הזה מגיעים כבר עם המסמכים שהם רוצים (לידה, יושר, מצב אישי)? בפגישה הזאת הבן זוג צריך להיות נוכח? ואם כן אז בנפרד להוציא ויזת תייר בשגרירות ישראל בקזחסטן כדי שיגיע הנה לפגישה? אם הוא לא צריך להיות נוכח, כמה זמן מהפגישה יתאפשר לו להיכנס לארץ?
מה בעצם קורה אחרי הפגישה הראשונה?
2. התעודות: צריכות להיות חתומות נוטריוניות בקזחסטן ואז מתורגמות בארץ?

תודה מראש לעונים.
עוד נתראה בעוד שאלות שבטוח יצוצו לי :)

elicoz

New member
תשובה

את צריכה להזמין אותו מראש מאחר והוא חייב באשרה לכניסה לישראל.
&nbsp
1. מזמינים תור ללשכה הקרובה למקום מגורים דרך האינטרנט (זה אכן יכול לקחת עד 3 חודשים תלוי בלשכה)
2. משיגים את כל המסמכים הבסיסיים הדרושים: תעודת לידה, תעודת יושר, תעודה המעידה על מצב אישי - כל התעודות חייבות להיות מאומתות ע"י אפוסטיל (קזחסטן חתומה על האמנה אז אין בעיה) ואז במידה והתעודות לא באנגלית, חובה לתרגמן כשהם כבר מאומתות באמצעות אפוסטיל ע"י נוטריון -ישראלי- דובר השפה.
3. את מגיעה לבד לפגישה עם כל המסמכים האלה (הוא יכול לשלוח לך אותם מקזחסטן באמצעות חברת בלדרות FEDEX/DHL/UPS וכו' תוך ימים ספורים)
4. לאחר תשלום עמלת פתיחת תיק וקבלת המסמכים (במידה ואין בעיות באימות/תרגום) הלשכה "תבריק" אישור לשגרירות ישראל באסטנה לשם בן זוגך יגש לאחר האישור (עד 45 יום בד"כ שבוע) ויקבל ויזה לכניסה לישראל למשך חודש.
5. לאחר הגעתו לישראל, אתם ניגשים שוב ללשכה המטפלת ומחליפים את האשרת תייר שניתנה לו, לאשרת עבודה ושהייה מסוג ב/1 למשך שנה ועד 3 שנים סה"כ (מאריכים כל שנה) לאחר 3 שנים תוכלו לקבל מעמד ארעי א/5 - תעודת זהות וזכויות סוציאליות, קופת חולים ביטוח לאומי וכו' למשך 4 שנים נוספות (הארכה כל שנה)
&nbsp
במידה ותחליטו להתחתן, ההליך יתקצר משמעותית.
&nbsp
בהצלחה
&nbsp

הבעיה המרכזית היא שאלת האשרה לבן הזוג שנמצא בחו"ל

אין נוהל לגבי בני זוג לא נשואים שאחד מהם שוהה בחו"ל אבל בפועל מתברר שהמדינה מסרבת לאשר כניסת זרים שמצהירים שהם באים לחיות עם בני זוגם אלא אם הוזמנו מראש.

מצד שני ניתן להוציא אשרת תייר למי שבא לישראל לתקופה קצרה.

השאלה אם כך היא האם הוא מגיע להשתקע או שרצונו לבחון את האפשרות להשתקע. במקרה השני מותר לו להגיע עם אשרת תייר ואם יחליט בחיוב במהלך 3 החודשים שמותר לו להיות כאן, יוכל להגיש בקשה כשהוא בארץ. לא ניתן לגרשו כל עוד הבקשה מתבררת.

randyloo

New member
אבל כניסה כתייר בעוד הכוונה אמיתית היא השתקעות הינה עבירה

חבל להסתבך. מוטב לעבוד לפי הספר.

למעלה