סדר בבלגאן.

paint

New member
סדר בבלגאן.

שלום כולם..אני צריכה קצת עזרה.. אני בכיתה יב', וצו ראשון היה לי כבר שנה שעברה. צבא, תמיד רציתי לעשות, אבל משנה שעברה העמדות שלי השתנו די הרבה. בעיקרון, כששאלו שם במחשב אם אני רוצה תפקידי לוחמה או הדרכה, עניתי באופן די "בינוני".. כאילו, באמצע כזה. לא כן, ולא לא. עכשיו אני יודעת שאני כן רוצה תפקיד כזה. אני בטוחה שהצבא לא יסתמך רק על הצו ראשון, כי זה די לא הגיוני..משתנים דברים..(כן, לא?) אבל כל המיונים וכו' שנשלחים עכשיו לכולם, מגיעים על סמך כל מה שהם קיבלו בצו הראשון...(נכון..?) בנתים אני ממויינת לתפקיד (לא ידוע כרגע) בחיל מודיעין. חשבתי להגיע למיונים, ואם אני יעבור אז להמשיך לראיון האישי, ושם, כשאני ידע בדיוק לאיזה תפקיד אני מתמיינת אני אחליט אם להשאר, או לפנות לתפקידים אחרים שיותר מושכים אותי בחילות אחרים..(היתי כבר במבחנים, מחכים לתשובה..) הקטע הוא שאני לא יודעת אם זה כל כך פשוט כמו שזה נראה לי. זה באמת יעבוד ככה...? (הרבה אמרו לי שקשה לצאת מחמ"ן, אבל באיתור חמ"ן אמרו שאם אחתום ויתור, לא יקחו אותי בכוח..) מה לגבי האפשרויות שיש לי במנילה..? רוב התפקידים המעניינים שראיתי כרוכים באיתור. זאת אומרת שרק אם הזמינו אותי אני יכולה ללכת לשם, או שיכול עדין להיות שיופיעו במנילה שלי...? אני יודעת שהמיונים של חמ"ן חוסמים את שאר המיונים, זאת אומרת שאם אני יתמהמה מדי במיונים של חמ"ן ולא אחליט מהר, אני לא ידע אפילו על האפשרויות האחרות שיכלו להיות לי, או שבכל מקרה אני ידע עליהם במנילה..? כל מה שכתבתי פה זה מה שאני יודעת.. תקנו אותי אם אני טועה, וחוץ מתשובות, אשמח אם תציעו מה לעשות.. ו.. יש לי זמן? או שאני סתם בלחץ..?

Itamarro

New member
כן

הצבא די מתבסס על הנתונים של הצו הראשון- קב"א (קבוצת איכות) פרופיל(דירוג רפואי) דפ"ר (דירוג פסיכוטכני ראשוני, נכלל בתוך הקב"א) וסימול עברית (כשמו). כתוצאה מנתונים אלו- תקבלי מנילה. המיונים שעכשיו מגיעים לכולם, מבוססים על הנתונים של הצו הראשון, ואולי מיונים נוספים שמלש"ב (מועמד לשירות בטחון- מישהו שעומד להתגייס) עבר. לצבא אין שום מידע אחר עלייך או על אף אדם אחר, חוץ מאלו של הצו הראשון. אם את רוצה לדעת לאיזה מסלול את מתמיינת תתני מעט פרטים על עצמך ועל המיונים שעברת וננסה לעזור לך. חמ"ן חוסם מיוני מנילה אחרים, עד שלא תחתמי ויתור, לא תוכלי להתקבל אליהם סופית. אני מניח שאת תקבלי מנילה איתי בינואר, אבל ייתכן שתקבלי בחודשים הקרובים (נובמבר אם זכרוני אינו מטעה אותי). בכל מקרה, כל מקרה לגופו, ואם תגידי למה את רוצה להתמיין, או למה את מתמיינת, יהיה יותר פשוט. מקווה שעזרתי :)

Itamarro

New member
אם את אומרת

אני לא מבין בזמני המנילה בכלל. מה גורם לאדם לקבל מנילה בינואר ולא בנוב'?

Itamarro

New member
גם החבר'ה של מודיעין

וגם הנחתי שאני יקבל בינואר כי הצו ראשון שלי היה ביולי. אם את יכולה להגיד תאריכים מדויקים ליחס בין צו ראשון למנילה, אני אודה לך מאוד :)

paint

New member
בטח

שעזרת..:) לאן אני מתמיינת בחיל מודיעין..? אין לי מושג. כשהגעתי למיונים, אמרו שם שעושים מבחנים כללים או משהו כזה, ושלפי הנתונים נדע אם עברנו - ואז גם לאיזה מסלול, או אם לא עברנו. ואז, זהו. (אם התכוונת לתפקידים שאני חושבת עליהם עכשיו, אז אולי לוחמת נ"מ...או מודיעין שדה...או הדרכה כל שהיא..) סהכ, הבנתי שיש תפקידים מענינים, ושהחיל נחמד וזה.. אבל אם זה יהיה תפקיד של לשבת אז אני לא ירצה אותו. (גם לפני שבאתי למיונים, הייתי בטוחה שמודיעין שדה קשור לשם, אז אמרתי יופי, זה מה שרציתי בערך..) יכול להיות שאני יפספס מיונים אחרים בגלל המיונים לחמ"ן..? או שבאמת יש לי עוד זמן, ויש עוד סבבים של מיונים או משהו כזה.. המיונים לכל החילות מתבצעים באותם זמנים בערך..?

אם את שואלת אותי..

קודם כל שאין דבר כזה "קשה לצאת מחמ"ן" כי הם באמת לא יקחו אותך בכוח מה שכן שמעתי שבד"כ לוקח הרבה זמן לצאת ממועמדות אצלם.. אני חתמתי ויתור אחרי תחקיר בטחוני כבר ולא הייתה בעיה אז אני לא חושבת שזה בעיה לוותר. אממ צריכה להגיע לך מנילה החודש או חודש הבא אז לדעתי כדאי שתתחילי להחליט מה את רוצה כי בנתיים זה מונע ממך לקבל זימונים מהמנילה.. ובכ"ז זה יקח קצת זמן לוותר.. תחשבי טוב מה את מעדיפה ואמ.. זהו.. שיהיה בהצלחה.. =]

paint

New member
נכון נכון..

קיבלתי איגרת למגייסת או משהו כזה. אמרו סוף החודש הזה.. מנילה. אז, אני שמחה לשמוע. הרגעת אותי.. ואני באמת צריכה להחליט כבר!! אבל התשובות מהמיונים צריכות להגיע בזמן הקרוב.. אז אני יחכה עוד קצת.. חח אם אני לא יעבור, לפחות תיפתר הדילמה.. תודה.. וגם לך!!:)

למעלה