סדר בבלגאן

israel41

New member
סדר בבלגאן

שלום חברים אני לא יודע ההבדלים בין אימון אישי (COACHING) ל NLP ולקינסלוגיה אשמח מאד אם יעזרו לי לעשות הבחנה בין השיטות ומה מתאים למה מתי צריכים אימון אישי , ומתי NLP ומתי קינסלוגיה תודה

bridges

New member
ההבדל בין כלים לתהליך

שלום ישראל וברוך הבא, לתפיסתי (ואני מזמין אחרים לתקן אותי) אימון אישי הוא תיאור של תהליך שנעשה אחד על אחד או בקבוצה ומטרתו להביא לשינוי באיכות חייו של המתאמן על ידי כך שהוא ייצור חזון לחייו ויתחיל לפעול להגשמתו. האימון האישי מתבסס על התפיסה שאדם שמרגיש שלחייו יש משמעות (זה החזון) חווה אושר ואיכות חיים. לכל מאמן אישי יש סט כלים שבו הוא משתמש לשם ביצוע המשימה הזאת, חלק מהכלים הוא רוכש בקורס האימון וחלקם בהשתלמויות וסדנאות. הכלים האלה לקוחים מתחום הפסיכולוגיה הקוגנטיבית, מתחום הדמיון המודרך, ה-NLP ועוד (גם קינסלוגיה). NLP וקינסלוגיה מספקים כלים שיכולים להתאים לאימון (לכן יש אימון שמבוסס על קינסלוגיה ואימון שמבוסס על NLP). הם גם מספקים כלים לסוגים אחרים של תהליכים (כגון תראפיה, ייעוץ וסדנאות התפתחות אישית). לסיכום, יש להבחין בין התהליך שאתה רוצה לעבור (אימון, טיפול, ייעוץ וכו') לבין הכלים שבהם משתמש המאמן/מטפל/יועץ/מנחה. אם תוכל לספר לנו את ההתלבטות שלך אולי נוכל לעזור לך. בהצלחה, רונן

למעלה