סדר בבלאגן

סדר בבלאגן

שלום!
הפנו אותי אליכם בתקווה שיש פה מי שיודע לעשות קצת סדר. עברתי על המון טפסים והודעות אבל כל מקרה הוא מאוד שונה ולכן יש לי כמה שאלות:

* בן הזוג שלי מחזיק באזרחות כפולה: אורוגוואית ואיטלקית. נולד וגדל באורוגוואי, אך הדרכון בו השתמש, תמיד היה האיטלקי. אני מתארת לעצמי שאזרחות איטלקית עושה את העניינים פשוטים יותר, אך מכיוון שאת כל התעודות הרלוונטיות (לידה, רווקות, תעודת יושר) - יוציא באורוגוואי, האם עליו להצטייד גם בדרכון אורוגוואי?

* נישואים: האם זה יקל עלינו?
העניין הוא כזה: הבנתי שאם הוא בא עם כרטיס כיוון אחד, הוא צריך איזשהי הזמנה ממני, וזה משנה בהתאם להאם אנחנו נשואים או לא. אולם אנחנו לא נתחתן בארץ הרי, אז נצטרך לעשות איזה גיחה לאירופה ולהתחתן שם - השאלה למה הוא נחשב בהזמנה?
מבחינתנו לא משנה אם להתחתן או לא, נעשה זאת אם זה יקל על התהליך אך נוותר אם זה לא משנה.

*אשרה זמנית - הבנתי שברגע שקובעים תור למשרד הפנים הוא מקבל אישור עבודה זמני - נכון או לא נכון?

(בטח יהיו לי עוד מלא שאלות אבל נתחיל בזה...)

המון המון תודה לעוזרים, זה נושא סבוך מאוד ואני ממש שמחה שיש פורום כזה (מי ידע שעוד יש פורומים? :))

נמה פ

New member
אשרה זמנית - לא נכון ולא לא נכון, אלא בעיקר תלוי

זה בדיוק מסוג הדברים שמקשים עליהם לזוגות לא נשואים - במקרה שלנו לא רק שלא איפשרו לו לקבל מיד ב-1, הוא היה בחו"ל כשפתחתי את התיק ומפה לשם לא איפשרו לי להזמין אותו לארץ (ומכאן, אסרו עליו להיכנס לארץ) עד אחרי התור והאישור הסופי שאחרי הראיון. לא בכל הלשכות זה ככה, זה לא נמצא באף נוהל שזמין לציבור הרחב, ואני מכירה מישהי שעברה את אותו תהליך באותה לשכה מול אותה פקידה חודש לפניי ולא נתקלה בבעיה הזאת. אבל אנחנו נכוונו מזה מאוד אז ממליצה להיזהר.

לגבי הבדל מבחינת התהליך לנשואים כבסיס להחלטה - התהליך חד משמעית יותר נוח לנשואים, אבל אפשרי גם בלי. ההבדלים בגדול:

- מבחינת טפסים שתצטרכו - די זהים
- מבחינת קלות התהליך בלשכה - אנחנו קצת נכווינו מזה, כי התהליך פחות שקוף, ומהשיחות שלי בלשכה נטל ההוכחה על זוגות נשואים ל"כנות הקשר" נוטה להיות קצת פחות כבד, כי הם גם מחוייבים משפטית. הם יכולים קצת פחות להפתיע אותך לדעתי, אבל אני חושבת שבתכל'ס אין כאן המון הבדל.
- מבחינת זכויות - כידועים בציבור, נשארים על ויזה ב-1 בשלוש שנים האחרונות ואז עוברים לויזת א-5 לעוד ארבע שנים לפני שמתחילים את הפרוצדורה לתושבות. ב-1 מאפשרת לעבוד, אבל אין ביטוח לאומי או דברים בסגנון. אם אתם עושים את התהליך כנשואים עוברים את השלב הזה תוך חצי שנה, אם אני לא טועה.

ככה שאם נוחות התהליך זה הקריטריון היחידי - יש יתרונות לנישואין, חד וחלק. אנחנו החלטנו לעבור את הטרטור ולהתחתן בזמן שלנו, שילמנו על זה קצת אבל עדיין די שלמים עם ההחלטה.

לגבי שאר הדברים - אין לי מושג... אינטואיטיבית מניחה שהכי טוב להביא את כל מה שיש ולבוא על בטוח.

למעלה