סדר בבלאגן...

Nandn09

New member
סדר בבלאגן...

היי, אני סובלת מחוסר סדר ומיקוד ואני לא מצליחה לארגן את הדברים למרות שסידרי העדיפויות שלי ברורים אני לא מצליחה לנתב את הדברים בצורה שתהיה ממוקדת וברורה ותאפשר לי זרימה והתקדמות.
אני מאוד מנסה לפרק את המטרות שלי לתת מטרות ויעדים עם תאריכים מוגדרים, אבל יש לי כמה מטרות חשובות וכל אחת מהן לוקחת הרבה אנרגיה ותשומת לב , ואני מדברת על שעות וימים לכל דבר ודבר, אין לי מושג איך לעשות הפרדה ולחלק בצורה יעילה את סדר היום שלי לטווח קצר או לטווח ארוך. בגלל שאין לי מטרה אחת אני לא יכולה להשתמש גם בשיטות אימון שמאוד ממוקדות מטרה.כמו אדלר שדווקא מצאה חן בעיניי אבל לצערי זה כרגע לא רלוונטי כי צריך להתחייב ל12 מפגשים. מה שאני צריכה זה אולי תוכנית מסוימת אפילו תרשים שיעזור לי לפרק את הדברים ולחלק בדרך פרודוקטיבית, השאלה איך אני יכולה לעשות את זה באימון קצר מועד משהו כמו 2, 3 מפגשים ללא כל הקדמות, משהו מאוד פרקטי. או בכלל בלי אימון . האם יש איזה מאמר שתוכלו להפנות אותי אליו או תוכנית כלשהי שאפשר להתחיל איתה לפחות.
תודה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
בלבול

יקירה,
מקריאת ההודעה שלך עולה בי תחושה של עומס ובלבול.
מצד אחד את מבקשת מיקוד, מצד שני את אומרת ש-12 מפגשים זה יותר מדי. ומצד שלישי יש הרבה מטרות על הפרק.
כן, אפשר לעשות 2-3 מפגשים ללא הקדמות. השאלה האם זה מה שאת צריכה, והאם זה ישרת את מטרתך, או אולי יהיה רק טיפה בים? האימון הוא תהליך ממוקד וקצר מועד, אבל אפילו תהליך כזה זקוק למרחב בו בוחנים את הדברים, מרווחים קצת, מתבוננים קצת אחרת.
מה דעתך? כיצד יועילו לך 2-3 מפגשים?

Nandn09

New member
זה נאמר זו לא תחושה

אולי גם לא רציתי לפרט פה במה מדובר בדיוק ולכן זה יוצר את חוסר ההבנה. עכשיו אסביר את העיניין יותר.
הרבה מטרות על הפרק אבל בשיטת אדלר לא ניתן לטפל במספר מטרות ב12 מפגשים, ישנה מטרה אחת ולה תתי מטרות, וכל תת מטרה לא אמורה לקחת יותר מ2-3 מפגשים גג 4, יש בשיטה הזאת קשיחות שלא מתאימה למקרה הזה.
המחשבה שלי הייתה פשוט לקחת את היומן מטרות או היומן היומי ופרקטית ממש לכוון ולהראות איך ניתן לפרק את המטרה ליעדים מוגדרים בלי לפגוע כמובן במטרות אחרות ולשלב את זה במערך.
אני מניחה שדבר כזה כמו לפרק מטרה ולראות איך היא משתלבת בסדר היומי לא אמור לקחת יותר מכמה מפגשים.

ענבל כהן חמו

מנהל
גמישות

אם את רוצה גמישות, ובאדלר לא גמישים, למה שלא תמצאי מאמן בגישה אחרת?
יש כאן הרבה אנשים שישמחו לעזור לך, גם ותיקים וגם סטאז'רים.

Nandn09

New member
איזו שיטה תתאים לזה

חיפשתי כאן סטאז'רים לא באדלר ולא מצאתי

ענבל כהן חמו

מנהל
אולי זה האדם, לא השיטה

לא תמיד סטאז'ר מתאים, לפעמים נכון יותר לעבוד עם מאמן מנוסה, אשר מכיר הרבה דרכים וגישות ויכול לעבוד איתך ממוקד על מה שתרצי.
כל אדם מביא את עצמו לעבודת האימון, ובסופו של דבר את עובדת עם מאמן מסוים והדרך שלו. בעיני השיטה פחות חשובה.

Optimistic Girl

New member
לדעתי

אולי את צריכה ללמוד ניהול זמן,
וזה, זה מה שיכול למקד אותך
תחפשי מאמנים שעובדים גם בהתמחות של ניהול זמן!

ספר מומלץ

"לגרום לדברים לקרות" של דיויד אלן.
ספר מעולה לניהול זמן.

יש ספר עוד יותר מעמיק ונפלא בשם "שבעת ההרגלים של אנשים אפקטיביים ביותר" מאת סטפן קובי.

מה שאפשר לעשות במספר בודד של שיחות הוא לעשות סדר במשימות שלך, לקבוע לך תוכנית פעולה, וגם קצת להבין איפה את מתבלבלת ביום יום.

Nandn09

New member
תודה אבל

ספר הוא תמיד משהו מוגבל ורבות מתאים לעולם דמיוני בדיוק כמו "שבעת ההרגלים של אנשים אפקטיביים" עם כל הכבוד לסופר ולטיפים הנחמדים לאחר שיש לי את הספר הזה שנים זה לא אפשרי עבור כולם, אולי עבור אדם אידיאלי ומושלם...בתכלס זה לא עובד., אי אפשר לחלק את עצמך באמת לכל התחומים בחיים בצורה מאוזנת. דוגמא: אדם שרוצה להצליח בקריירה תובענית או אפילו פחות חייב להקריב מהזמן המשפחתי/הזוגי וכל האידיליה שהוא מציג היא פנטזיה, גם אישה שיש לה ילדים לא ממש יכולה לפתח קריירה משגשגת, אולי משהו נחמד ככה מהצד. אין לי את האשליות האלה, אני פשוט רוצה להשיג את המטרות שלי בצורה חכמה ויעילה ואני ריאלית לגבי ההשלכות בדרך.

מסכימה. לספר יש יעילות מוגבלת

ותהליכים עם אנשים נוספים (אימון/סדנה/טיפול/שיחות) הם יעילים יותר.
אישית ספרים משתלבים נהדר בתהליך שלי.
ואם ביקשת משהו ללא אימון - אז ספרים הם ההצעה הכי טובה שלי.
ואגב אימון מגביר את התועלת שאפשר להפיק מספרים.

אימון או יעוץ?

היי,
קראתי בעיון רב את התיאור של המצב ואת מה שאת מחפשת, תגידי אם הבנתי אותך נכון - את מחפשת מישהו שייתן לך פתרונות בנוגע לניהול זמן והשגת מטרות כולן מבלי לוותר על אף אחת מהן. כל זה תוך זמן קצר וממוקד.
בהבנה שלי תהליך קצר וממוקד, של 2-3 מפגשים, תלוי מאוד ברמת המחויבות, מודעות ומוכנות של המתאמן. מעבר לכך, ממה שאני מבינה את מחפשת מישהו שייתן לך יעוץ ופחות אימון. השאלה היא למה את באמת זקוקה? האם פתרון ייעוצי של 2 מפגשים ייתן את המענה לכאן ועכשיו ויפתור את הסוגיה שאת מתארת באופן נקודתי, או תהיי מוכנה להקדיש לנושא זה את מלוא תשומת הלב והזמן ולהגיע לתובנות דרך תהליך יותר עמוק.
מעבר לכך, האם להשיג את כל המטרות שיש לך וברמה שאת מצפה עומד במבחן המציאות?

נראה שיש לך כאן מטרה אימונית מצוינת.

בהצלחה בכל דרך שתבחרי,
נדיה

raz ohana

New member
תכנון זמן אפקטיבי

היי,
בהמשך לשאלת, יש שני דברים שצריך לקחת בחשבון:
1) כלים פרקטיים לתכנון זמן - ממליץ מאוד לעבוד עם תכנת XMIND - ניתן להוריד אותה בחינם מכאן: www.xmind.net
הדרך המומלצת לעבוד איתה היא לבנות מפת חשיבה לכל מטרה ובה ציוני הדרך והמשימות השונות בדרך להשגתה
בהמשך מה שמומלץ לעשות זה להתחיל לעבוד לפי דוח התקדמות שבועית, בו את יכולה להגדיר מראש בכל שבוע במה את מתמקדת ומה את עושה (כמובן שהדברים נכנסים ליומן לחלונות זמן מוגדרים מראש)
2) MindSet - את מתארת את עצמך כאדם שסובל מחוסר סדר ומיקוד וכאן חשוב להבין שכל הכלים שאני מציע לך יעבדו עבורך אם תהיי בMINDSET נכון. האם את מעמיסה על עצמך יתר על המידה? האם המטרות שלך ריאליות? האם את פרפקציוניסטית?
ממליץ לך מאוד על תהליך אימון שיעבוד איתך במקביל על שני המישורים שתיארתי, גם כלים פרקטיים ליישום וגם עבודה על MindSet נכון שיעזור לך להשתמש בהם באפקטיביות
בהצלחה!!!
רז

Nandn09

New member
XMIND לא עובד במקרים הנ"ל

אני מכירה אתזה שנים וזה לא עוזר...זה טוב אולי ללמידה אבל לא לניהול זמנים.
אני מעמיסה על עצמי אבל מחוסר ברירה..המטרות שלי מאוד כבדות, זו בעיה מורכבת שקצת קשה לפתור אותה כנראה בלי כלים מקצועיים
בכל אופן מצאתי כבר מישהו, תודה.

raz ohana

New member
זה לא הפתרון אלא כלי

אני עובד עם התכנה הזו ומנהל איתה עסק שלם. היא עוזרת לתכנון, אך כפי שציינתי, צריכה להיות עבודה על ה mindset. עצם העובדה שאת מתארת את המטרות שלך ככבדות, זה כבר מעיד על כך שאופן הגדרת המטרות לא מתבצע באפקטיביות.
בכל מקרה, בהצלחה

למעלה