סדר בבלאגן-the black oil

pusher

New member
סדר בבלאגן-the black oil

כל הקטע הזה של "סרטן השחור" לא עוזב אותי לרגע... אני עדין עומדת על זה שמה שהופיע ב-PIPER MARU ו-APOCRYPHA שונה לגמרי ממה שהופיע ב-TUNGUSKA ו-TERMA....רק תחשבו על זה-בתחילת הפייפר מארו מוצאים ספינה שכל הצוות שלה נחשפה לקרינה (בטונגוסקה לא היה זכר לקרינה),אח"כ מראים שכל מי שנדבק בזה הופך ליישות בלתי מנוצחת שלא יכולה להפגע,בטונגוסקה מראים שכל מי שנדבק בסרטן השחור הופך להיות חולה.. בסוף מתברר שזה וירוס חייזרי!!! ממאדים! איך? אין לי מושג איך,בהתחלה זה בכלל בא ממכלי דלק של צוללות ממלחמת העולם השניה!! אם תראו את הפייפר מארו והאפוקריפים ואח"כ מיד את טונגוסקה וטרמה בחיים לא היתם מנחשים שזה אותו דבר! חתיכת מצא את ההבדלים נתנו לנו פה!

aerynsun

New member
לדעתי . כריס התחיל להסתבך

עם עצמו . יש המון דברים שלא בדיוק אותו דבר. הוא לא עשה רשימה מסודרת (כמו רולינס בהארי פוטר, למרות שגם לה יש פערים פה ושם אבל ממש מינורים) אבל המח שלנו עשה את העבודה בשבילו. חומר שחור זהו וירוס חייזרי ולכן זה אותו וירוס שהופיע בארבע הפרקים שציינת. מעטים הם האנשים (כמוך) שיראו את הפרקים ברצף וישוו) אבל אולי אני טועה...

adiville

New member
הוירוס השחור הזה פשוט קיים וזהו...

לא ממש התעמקתי מה המקורות שלו ומה הוא עושה....... אולי בכלל גילו אותו בתקופת מלחמת העולם השנייה ואחרי זה השתמשו בו לניסויים כמו שהיה בטנגוסקה / טרמה. בואו נגיד שכל פעם שראו אנשים עם השחור הזה בעיניים אז חשבתי לעצמי : "הו, הנה חזרה הג'יפה השחורה ההיא !"

pusher

New member
../images/Emo13.gif אבל זה היה סימן ההיכר היחידי...

שקישר בין ארבעת הפרקים....

Gilliana

New member
בכלל לא באלאגן

ובודאי שהכל אותו הדבר - הסרטן השחור לא בא ממיכלי דלק של צוללות - הוא פשוט השתמש בנפט (שמן שחור) בתור אמצעי מארח - זה הכל. אל תשכחי שהוירוס עבר כל מני עיבודים והינדוסים - אם זה ע"י הרוסים ואם זה ע"י האמריקנים ואין פה שום מצא את ההבדלים, ברור לגמרי שמדובר באותו הדבר. נכון שמאד מסובך לעקוב אחרי כל ההתפתחויות, כי אנחנו לא מקבלים את כל האינפורמציה לגבי הוירוס בבת אחת (למעשה רק בסוף הסדרה נחשפת התמונה המלאה) אבל עדיין מדובר באותו דבר בדיוק.

pusher

New member
לדעתי,הוא היה צריך...

לשים פרק אחד בין פייפר מארו ואפוקריפים לבין טונגוסקה וטרמה שיבהיר הכל..לא בבת אחת לשים הכל ככה שבכלל יראה מיליון שינויים מהפרקים האחרונים שנראה השמן השחור...

eve6

New member
לדלעתי הצנועה...

הוא היה צריך להתחשב באנשים ממוצעים כמוני שצופים בטלויזיה ולפשטא את העניין קצת...
לא כולם גאוני הדור כמוהו
וברצינות, די הרבה אנשים נטשו את הסדרה כשהתחילו להתבלבל מדי...לא שזה סיבה מוצדקת לנטישה, אבל זה היה המצב.

1Shir

New member
אני לא נוטשת בגלל זה, אפילו להפך..

ככה יש לי אתגר להמשיך ולצפות, עד שאני אבין מה הולך..

pusher

New member
אותו דבר גם אני...לא נוטשים משהו ..

בגלל משהו פעוט כזה...אני לא מכירה מישהו גם שנטש בגלל משהו כזה קטן..או שאני טועה הכל יכול להיות..

Gilliana

New member
בהחלט

זה מה שמושך את הקהל - לרדת לשורש התעלומה, דווקא כשמאכילים אותך בכפית את מאבדת עניים הרבה יותר מהר.

eve6

New member
כן אבל לא אל כולם זה מדבר

לא כולם מכורים כמונו, יש כאלה שפשוט צופים בתכנית טלויזיה בגלל שהיא נראית להם טובה, אין להם רגש מעבר לזה (אצלי למשל זה כך בבאפי, אני אוהבת מאד את התכנית, אבל לא אלך באש ובמים כמו שקרה לי עם תיקים).

Gilliana

New member
אני לא ממש מבינה למה את מתכוונת

מה זה ללכת באש ובמים? אין פה עניין של הליכה באש ובמים לדעתי אלא בניה של עלילה לאורך זמן. ברגע שכריס החליט שהוא הולך על המיתולוגיה - הוא ייעד את הסדרה לקהל הנאמן ולא לכזה שיראה פרק פה פרק שם.

eve6

New member
אני מתכוונת

שעם כל הכבוד לנו (ויש כבוד
) , עובדה שהקהל לא נשאר 9 עונות. אפילו אותי בתור "קהל נאמן", המיתולוגיה עניינה בעיקר עד עונה 5 (כולל). אח"כ אני מודה שהיא קצת "איבדה אותי". אולי בגלל שהמסתורין כביכול התחיל להתפוגג... ועדיין, המשכתי לראות כי פשוט מדובר בסדרת טלויזיה מצויינת, ונהניתי בעיקר מהפרקים שלא קשורים למיתולוגיה (וכמובן מה-SHIPP). שלישיית הפרקים שהחזירו לי את הכיף מהמיתולוגיה, היו ביוג'נסיס ושני הפרקים שפתחו את העונה השביעית. אלה היו באמת פרקים מהממים...אח"כ הגיעה ההתדרדרות. במיוחד לא אהבתי את שני הפרקים המקושקשים שעסקו במותה של סמנתה. אבל אני מדברת כרגע בשם עצמי בלבד.

Gilliana

New member
אה, לגבי זה אין ספק שהצדק איתך

גם אני מאד לא אהבתי את ה-"פתרון" להעלמותה של סמנת'ה. יחד עם זאת אני חושבת שלמרות הכל עונה 7 היתה חזקה (בעיקר הסיום) וגם עונה 8 היתה בסה"כ מוצלחת מאד. הנפילה הגדולה היתה לטעמי בעונה 9.

eve6

New member
כן, עונה 9 היתה כמו איבר מלאכותי

אבל ההתדרדרות התחילה לדעתי בעונה 8. זה נאמר מליון פעם וזה שחוק, אבל דיויד/מאלדר היה במידה מסויימת עמוד השדרה של הסדרה ובלעדיו היה רק צפוי שהכל ילך ויתדרדר...

Gilliana

New member
ההתדרדרות אכן התחילה בעונה 8

אבל לדעתי לפחות - לא בגלל העדרו של מאלדר, שכן הוא בכל זאת היה בחצי מהעונה השמינית. אלא בגלל האופן המטופש - תסלחו לי, שבו מאלדר הוחזר לסדרה אחרי שלושה חודשים בקבר. נו באמת...

1Shir

New member
מעניין למה....

אולי כי זה היה קצת טפשי להמשיך את הסדרה עם שני סוכנים שמחליפים את מאלדר וסקאלי...

למעלה