סדרות

limors2

Well-known member
אה. אז לא

RenanaD

New member
גם אני!

ככה ראיתי את כל העונה הראשונה... וחשבתי תוך כדי שאם הייתי רואה אותה בלייב, בקצב ארה"ב, הייתי משתגעת

חוץ מזה שאני סנילית ברמות, ומשבוע לשבוע אני בדוק אשכח פרטים חשובים שבצפיה ישירה כן יישארו לי בזכרון.

o0Invisible0o

New member
אפשר לדבר על צ'ירס?

AKA "חופשי על הבר".
מישהי כאן ראתה?

אני לא יודעת אם ספוילרים כן או לא? ומה נחשב ספוילר לסיטקום משנות ה80? אז ראיתי 3 עונות (אני בתחילת 4) ואני אדבר עליהן וקצת ספוילרים מעבר, ממה שאני יודעת- בעיקר ליהוק.

?

קודם כל, שלי לונג! ואוו. הדמות של דיאן מעולה!!! היא..אין נשים כאלה היום בטלוויזיה, מה זה? כל דבר שיוצא מהפה שלה זהב טהור. ואוו.

זה מצחיק שאני בעיקר מכירה את טד דנסון בתור הרע מדמג'ס והציני מ"בקר" הממוצעת ופתאום בצ'ירס הוא במיטבו.
ויש כ"כ הרבה הומור סלפסטיק שהרבה פחות נפוץ היום, זה נפלא.

קרלה מעולה גם כן, הרבה יותר חתרנית ממה שחושבים שהיא..אבל כמובן שבסיטקום משנות ה-80 יש שתי נשים וכמובן שהן שונאות אחת את השנייה. וההריונות באיזשהו שלב הפסיקו להצחיק אותי (6 ילדים? נסחפנו! מה שכן, בעלה לשעבר ניק ממש ממש מזכיר לי את אל פצ'ינו הצעיר ברמה שהייתי צריכה לבדוק בימדב, אבל כן, פצ'ינו היה יותר מדי מפורסם אז..).

קואץ'.
אני חייבת להודות שלא אהבתי אותו, לא אהבתי כמה שהוא טיפש הרבה יותר מדי..ואז לא הבנתי מה כ"כ קרה. הבנתי שהוא נפטר במציאות אבל זה קרה באמצע העונה השלישית? כי חצי עונה הם המציאו תירוצים ל-למה הוא לא נוכח, אז חשבתי שזהו, הוא נפטר והם חושבים על זה..אבל אז הוא הופיע ונעלם שוב ושוב לקראת סוף העונה ואז רק בתחילת הרביעית, אחרי שהם סגרו את הקליפאנגר הם טרחו לדלג כמה חודשים קדימה ואז להודיע כד"א שקואץ' עצמו נפטר.
לא הצלחתי להבין אם הוא היה חולה בשלישית, אם הם צילמו מחוץ לסדר (לא אופייני בכלל לטלוויזיה!!) או שזה היה משהו אחר שמנע ממנו להשתתף ברוב השלישית ואז באמת בין העונות הוא נפטר?
בכל מקרה, זה היה עצוב ממש והשנייה של שיחה בין דיאן לסם על זה הייתה נפלאה אבל לא מספיקה, מצד שני בתור סיטקום מה עוד הם היו יכולים לעשות.

נורמן וקליף- אני שמה אותם יחדיו כי אני לא סובלת את שניהם. הדבר היחיד שאני אוהבת בנורמן זה את הבדיחות בירה שלו. ואני הכי לא סובלת את בדיחות ווירה שלו (אשתו). קליף מעפן ואני לא מצליחה להבין אם הדיבור המוזר זה השחקן או הדמות ובכלל מה זה ולמה זה.

פרייז'ר!!!! אומג!!! חיכיתי לו אבל בחיים לא דמיינתי לעצמי שהוא יצטרף בתור הפסיכיאטר של סם וחבר של דיאן, אחרי שהוא הכיר אותה במוסד לחולי נפש [זו הגדרה נכונה? היא מרגישה ממש לא פרופר אבל אין לי מושג איך לקרוא לזה..].
בכל מקרה, היה מצחיק איך שהעלילה התפתחה איתו, מוזר לי לחשוב שהוא הולך בסופו של דבר לצבור יותר פרקים משלי לונג בסדרה. למה. למה היא עזבה? אוף.

וודי הארלסון הצטרף.
זה כל מה שיש לי להגיד בינתיים.
הוא מחליף את קואץ' בתור הטמבל וזה יושב עליו בול, כמובן..אבל יש לי יותר חיבה כלפי הטמטום שלו משל קואץ', זה טמטום אחר, יותר הגיוני..אפשר ליצור דמות סביבו.

לעומת חברים וכל הסדרות המאוחרות, יש ממש ממש מעט לוקיישנים בצ'ירס, וזה לא שבחברים יש המון..אז זה מדהים אותי כמה מעט יכולים להיות...למרות שככל שמתקדמים בעונות יש יותר.
ואני תוהה כמה רציף היה המשחק שלהם, הרבה יותר הצגה מאשר בחברים. אני תוהה אם זה סתם מרגיש לי ככה או באמת ככה, אבל ממש מרגישים את הקהל ובחיי שאין לי מושג איך הם עברו כמה מהסצינות שם בלי להקרע מצחוק.

הכתיבה מצוינת, מלבד כמה נושאים שאני לא מאמינה כמה הגישה אליהם פרמיטיבית (הומואים...שחורים...) והבעיות הרגילות של נשים (והמיעוט הנשי כמובן) כל הבדיחות עדיין מחזיקות מעמד.

אה ובאופן מוזר למדי, למרות שאני לא סובלת את נורמן, אני ממש אוהבת את המסורת שהוא נכנס לבר וכולם צועקים Hey Norm וממש באותה השנייה, באמצע המשפט, דיאן אומרת Hello Norman וכל פעם שהיא לא שם מרגישים בחסרונו של ה- Hello Norman.
וגם הפרק האחד הזה שהוא נכנס לבר ורק סם ודיאן היו שם והוא לא היה מוכן לרדת במדרגות ולהכנס בלי שהם יגידו את זה.

הסדרה הזו היא קסם. ואני מכורה.

אה כן, וכל מה שחשבתי שניו גירל לקחו מחברים אז במקור חברים לקחו מצ'ירס ובעצם הכל סימולקרה ואין מקור.
בטוחה שלפני צ'ירס סיטקום אחר עשה את הכל.

o0Invisible0o

New member
צ'ירס 502 [וליהוק סוף עונה..]

אני יודעת שאני כותבת לעצמי אבל לא נורא, אני ארצה לכתוב פוסט מרוכז בסוף וזו דרך טובה לזכור מחשבות.

אני יודעת שזו העונה האחרונה של שלי לונג.
אני גם יודעת שהם ידעו מראש שהיא תעזוב בסוף העונה ואני יודעת שהם כותבים אותה בצורה שמכינה את הקהל, כלומר..הם הולכים להמאיס את הדמות שלה.
אחרי הפרק הראשון (והממש מעצבן!) חשבתי שהם לא יצליחו להמאיס אותה באמת, זה לא היה נורא..והסיבה שהיא סירבה להצעת הנישואים שלו הייתה הגיונית לחלוטין (לגמרי ריבאונד, הם בכלל לא יצאו...הם בכלל לא תקשרו כמה שבועות לפני הצעת הנישואים המטופשת הזו) אבל אחרי הפרק השני אני רואה בדיוק מה הם הולכים לעשות וזה הולך להיות יותר מייגע ממה שהיה עד כה (ואני אישית חושבת שהרביעית הייתה די מייגעת, למעט הופעתה המצוינת של לילית' ועוד כמה רגעים פה ושם..).
דיאן הפכה להיות דמות אחרת לחלוטין, הדבר האחרון שדיאן של 4 העונות הראשונות תעשה זה לא רק להודות בטעותה אלה גם לוותר על כבודה ולהתעקש שסם יסכים להתחתן איתה..אחרי שהוא ביטל את ההצעה!! זה בכלל לא הגיוני וכבר זה, בבסיס, הופך אותה להרבה יותר מעצבנת.
תוסיפו לכך את העקשנות שבה היא נוקטת>> באה להרוס לו סופ"ש זוגי, מבטלת ארוחה לטובת סקס ואז מבטלת סקס כי זה מוקדם מדי (מה מוקדם מדי? כבר שכבתם..מלא פעמים בעבר ואת רוצה שהוא ינשא לך..ואת הצעת את זה!! ג'יזס).

מה שכן, נורם וקליף שניהם השתפרו בעיני בעונה הרביעית והפכו להרבה יותר אנושיים, מלאי חולשות ופגמים..גם אם ההומור הבלתי פוסק על ווירה מעייף אותי, לפחות הוא הראה שהוא באמת אוהב אותה.

דמותו של וודי הארלסון מושלמת, הוא גאוני!!! ופרייז'ר הולך ומשתפר ככל שהסדרה מתקדמת, אני צריכה שהוא יתגבר כבר על דיאן (מניחה שזה יקרה כשהיא תעזוב) ואז הוא יהיה הרבה יותר נסבל אבל כבר עכשיו השיחות שלו עם סם מעולות.

אני חייבת להתחיל לעסוק בענייני פסטיבל ולהפסיק לצפות בסדרה הזו. או כזה..להאט את הקצב קצת. זה 25 פרקים לעונה ואני תוך שבוע וקצת בעונה 5.

o0Invisible0o

New member
צ'ירס 513

נקודת השפל של הסדרה.
אני מקווה.
אני פשוט לא מאמינה שהם הלכו לשם. אני מבינה שהם צריכים שפחות נאהב את דיאן (מזל שבטלוויזיה היום זה לא ככה) אבל מפה ועד להפוך אותה למתלוננת שווא על תקיפה?? מישהי שמזייפת שגבר הכה אותה? איכ. ואז להוביל לאולטימטום הדוחה הזה שבו הוא צריך לבחור בין להנשא לה לבין ללכת לכלא? יכולתם לעשות אנלוגיה יותר חזקה לכך שנישואים לדיאן=כלא?
באמת? כשבסוף זה היה אמיתי מבחינתו והם התחבקו רציתי להקיא. אין שום מצב, הסדרה איבדה את המהות שלה עם המהלך הזה..לבחירה להשניא את דיאן יש השלכות קשות מבחינה מגדרית בהתחשב בכך שהיא הייצוג הפמיניסטי היחיד.

עוד אבחנה שהייתה לי היא שלעומת עונות קודמות, שם היא הייתה מעצבנת אבל חכמה באספקטים חברתיים ותרבותיים, העונה הפכו אותה לפלצנית ממש שחכמה רק באספקטים תרבותיים..ואפילו שם לא הייתי מגדירה את זה חכמה, אלא יותר משוויצה בידע הלא מדויק שלה כשרובו מופנה לאוכל טוב והצגות תאטרון, וגם בלימודים שלה עושים ממנה צחוק.
להוסיף לכל זה הם עשו גם את כל הקטע שפרייז'ר התגבר עליה והוא רק מחריף את הבדיחות של סם וקלרה. בא לי להקיא, באמת. אני לא יודעת, כדאי להם שעונה שש תתחיל חזק ומשם זה רק ילך וישתפר ויפצה על העונה המחרידה הזו. אוף. איכ. אוף.

Rachel47

New member
יומני הערפד

זה היה פרק ממש נהדר

ואני אומרת את זה בפליאה כי הפרקים האחרונים היו צולעים

אבל הפרק הזה

היה בו את כל הfeels ופאנגירלינג ונוסטלגיה עם כל החזיונות האלה שהיו די מושלמים..ממש
הם עשו את זה נהדר

ואז מהעבר השני
כל הקטעים עם דיימון ואלנה! ואו!!

הסצינה שהיא מגיעה לבית והם מנסים לנהל סמול טוק
מושלם!
צמרמורות

הסצינה שהם יושבים במרפסת

הסצינה שהוא מעיף אותה מהחדר!

הכל היה מושלם!

והאמת שלא הצלחתי להשתחרר מזה שככה בערך דמיינתי את הפרידה האמיתית בין השחקנים ואני יודעת שזה זווול כל כך אבל אני מתה לדעת מה הם הרגישו שהם שיחקו את הסצינות האלה!!
על פניו נראה שהפרידה הלכה בסדר
אבל די נו
לשחק פרידה שבה חייבים להשאר "ידידים" כל כך מעט זמן אחרי שדבר כזה באמת קרה
זה הרגיש כאילו הם מרגישים את זה

או שהם שחקנים מעולים ואני מטומטמת..

איט'ר ווואי..
פרק נהדר

כל הקטע עם ויקי...כל הפרק סיננתי "ג'יזס לא סיימנו את העניין איתה?! זה הפסיק לרגש לפני איזה 3 הופעות אורח"
אבל אז הבנתי שתכלס זו חייבת להיות היא
בגלל מאט
היא הלכה לאיפה שקתרין הלכה?

אהה ואני די מתה על אנזו

זהו נראלי

אהה וגם הצחיק אותי שאלנה אמרה "הו יופי..עוד איזה זקן רצח שבא לעשות בלאגן"

תכלס!
בסוף יגמרו להם הרעיונות כי הם יגיעו עם הטיימליין עד יצירת הייקום בערך

ואז מה? אלוהים יבוא להציק להם?

אניווי נהניתי ממש כמו שלא נהניתי הרבה זמן מפרק בסדרה הזו

o0Invisible0o

New member
טרם הוחלט.

אבל לפי המנחשים והתיאוריות היא כנראה תחודש, זה בינה לבין revolution ובגלל שהיא צברה כבר כמות מכובדת של פרקים כנראה שכן.

בקיצור, אף אחד לא יודע אם זה היה פרק אחרון או לא, זה מהמקרים האלה.

Rachel47

New member
once ypon a time

לא יודעת אם מישהו כאן עדיין רואה את זה
אבל הייתי חייבת להגיע על הפרק האחרון ששודר

רג'ינה מאז תחילת הסדרה הייתה הדמות האהובה עליי (מעבר לכך שבעיניי היא יפה בצורה עוצרת נשימה)
עכשיו כשהפכו אותה לדמות טובה מתמקדים בה הרבה יותר אז בכלל כיף לי
והפרק הזה שהיה ממש סביבה היה מושלם בשבילי
מאז שהם התחילו את הקו עלילה הזה אני מחכה שהיא כבר תלך לרובין הוד
וממש קיוויתי שהפרק הזה באמת יהיה לגבי זה
ואז הסוף עם הנשיקה!
זה היה מושלם!!

אני חושבת שלא התרגשתי ככה מנשיקה בסדרה ממש הרבה זמן

קיצר יאי!!

אם אפשר פרק הבא רק על שניהם..זה יהיה נהדר..
תודה

Rachel47

New member
ופרט טריוויה מוזר

השחקנית לארה פרייה- רג'ינה בשבילנו
התארסה במאי של שנה שעברה בזמן שהיא..ביקרה בישראל! ?!?
מה?

רוצה שוב ביקור!

גם אני אוהב את רג'ינה, ועוד יותר כשהיא טובה!
אבל איכשהואף פעם זה לא נשאר ככה להרבה זמן, אז נקווה שלא יהרסו את זה שוב.

באופן כללי, בפרקים האחרונים (או בעונה האחרונה?) אני דווקא משתעמם ממה שהולך.
אני הרבה פעמים בפיגור של כמה פרקים ולא ממהר לראות. משהו שם לא עובד ולא מתקדם. הסיפורים (פלאשבקים) לא מספיק מעניינים.

אגב, איך הם הגיעו למסקנה שאווה היא האשמה בהכל? היא אומנם הלשינה על קורה שהיא בהריון, אבל באופן מוצדק... היא שיקרה לו.
לדעתי הם הסתבכו עם עצמם וסתם ניסו להוציא את אווה רעה.

אגב, רק לי בל מציקה?

Rachel47

New member
זה לא שמשנה לי

אם אנחנו בשלב הטוב או הרע שלה
היא הדמות האהובה עליי לא משנה מה קורה איתה

מחר היא יכולה להרוג את כולם
עדיין
האהובה עליי

אני חושבת שזה בחיים לא קרה לי..תמיד היו לי עליות ומורדות עם דמויות ודברים שאהבתי אבל גם דברים שלא
ועוד במיוחד במקרה הזה כאן ששומדבר לא שחור ולבן ומלכתחילה היא שיחקה בכלל שתי דמויות ואחת מהן מרשעת נוראית וגם השנייה לא הייתה חברית במיוחד
עדיין
אהבה של החיים שלי

והעונה האחרונה באמת קצת משעממת אותי
ואני סוג של נשארת אך ורק בשבילה!

אבל הטוב הזה של עכשיו
היא אחרת
וזה ממש כיף
ואני מתה לראות לאן יקחו את זה
והאם היא יכולה להיות מספיק זמן טובה בצורה כזו..
אגב ממש אהבתי את המשפט שסנואו אמרה לה "את אוהבת עם כל הנשמה"
זה היה ממש יפה (והכרחי בשביל להסביר איך היא עדיין אוהבת אותו בלי לב)
והיא בכתה

מושלמת שלי

בל הייתה סופר חמודה בהתחלה אבל תכלס כן הבחורה מעיקה קצת..

וגם אני לא הבנתי מה היה הביג דיל עם אווה
אבל כל דבר שעושה אור טוב לכיוון רג'ינה..או מספק לי פרקים שלמים שכל העלילה היא רק איתה..מתאים לי!

אני מסכים, רג'ינה היא דמות שמחזיקה את העניינים. אבל דווקא הקטעים בפרק הזה היו לא ממש אמינים מבחינתי.
כלומר, זה משהו אחד להראות שהיא נהיית טובה יותר.
אבל השיחת-נפש הזאת שלה ושל סנואו, ושניהן מתחילות לבכות - ועוד בלי לב?
הרי ביססו את העובדה שבלי לב היא לא אמורה להרגיש (כשהיא עקרה אותו בגלל הנרי).

בכלל, יש כמה שחקנים/דמויות בסדרה הזאת שמציקים לי.
אפילו את מר.גולד/ראמפל שהיה גם אחד הדמויות החזקות, סירסו עד לחוסר עניין.

אגב, עכשיו אני נזכר שאת השחקן/דמות של פיטר פן מתחילת העונה דווקא כן אהבתי (בלי קשר לעלילה, שגם הייתה איטית מדיי).

Rachel47

New member
מר גולד אכן

נטחן עד אבק בצורה שאני לא יכולה לראות אותו יותר וחבל..באמת חבל..

ויש סיכוי שזה שאני מאוהבת ברג'ינה גורם לי להתעלם ממה שאמרת
ברור שהפרק הזה הרגיש מאוד מאוד שונה
ברור שהסצינה שהן מדברות הייתה אאוט אוף קרקטר בשבילה..
מצד שני אני ילדת דיסני (תופתע לגלות כמה פעמים אמרתי את המשפט הזה בשבוע האחרון
) ומבחינתי- אומייגאד האהבה תנצח הכל וגם לה מגיע ותראו כמה מושלמת היא ואיך אין לה עדיין הפי אנדינג וכאילו הוד גם כזה חתיך ואיזה ילדים יפים יהיו להם (ודרך אגב בשלב הזה אני מתחילה להיות מוטרדת מהשאלה האם היא בכלל יכולה להביא ילדים
מבחינת גיל בעיקר..אבל הכל אפשרי באגדות..וכשאת מבורכת בקסם..)
בקיצור..תכלס..כל עלילה ששמה לי אותה על המסך..מופרכת ככל שתהיה..אני בסדר איתה

סנואו אגב כבר מתחילת הסדרה דמות די מעייפת
וגם צ'ארמינג
היה קטע בפרק שהיא אמרה "איפה הנרי? עם ה"not so charming's? " וזה די הרג אותי כי זה סופר נכון

והקטע עם הלהרגיש עם הנשמה סתם היה משפט ממש יפה..בלי קשר לסיטואציה עצמה..

את פיטר פן שנאתי לחלוטין גם הדמות הייתה לא מי יודע מה נהדרת (סתם באמת באמת ילד מעצבן) עוד יותר לא אהבתי את ההתפתחות איתו שזה אבא של שקר כלשהו...והשחקן היה בלתי נסבל
אנחנו כנראה לא מסכימים על הרבה דברים הא?

למעלה