אפשר לדבר על צ'ירס?
AKA "חופשי על הבר".
מישהי כאן ראתה?
אני לא יודעת אם ספוילרים כן או לא? ומה נחשב ספוילר לסיטקום משנות ה80? אז ראיתי 3 עונות (אני בתחילת 4) ואני אדבר עליהן וקצת ספוילרים מעבר, ממה שאני יודעת- בעיקר ליהוק.
?
קודם כל, שלי לונג! ואוו. הדמות של דיאן מעולה!!! היא..אין נשים כאלה היום בטלוויזיה, מה זה? כל דבר שיוצא מהפה שלה זהב טהור. ואוו.
זה מצחיק שאני בעיקר מכירה את טד דנסון בתור הרע מדמג'ס והציני מ"בקר" הממוצעת ופתאום בצ'ירס הוא במיטבו.
ויש כ"כ הרבה הומור סלפסטיק שהרבה פחות נפוץ היום, זה נפלא.
קרלה מעולה גם כן, הרבה יותר חתרנית ממה שחושבים שהיא..אבל כמובן שבסיטקום משנות ה-80 יש שתי נשים וכמובן שהן שונאות אחת את השנייה. וההריונות באיזשהו שלב הפסיקו להצחיק אותי (6 ילדים? נסחפנו! מה שכן, בעלה לשעבר ניק ממש ממש מזכיר לי את אל פצ'ינו הצעיר ברמה שהייתי צריכה לבדוק בימדב, אבל כן, פצ'ינו היה יותר מדי מפורסם אז..).
קואץ'.
אני חייבת להודות שלא אהבתי אותו, לא אהבתי כמה שהוא טיפש הרבה יותר מדי..ואז לא הבנתי מה כ"כ קרה. הבנתי שהוא נפטר במציאות אבל זה קרה באמצע העונה השלישית? כי חצי עונה הם המציאו תירוצים ל-למה הוא לא נוכח, אז חשבתי שזהו, הוא נפטר והם חושבים על זה..אבל אז הוא הופיע ונעלם שוב ושוב לקראת סוף העונה ואז רק בתחילת הרביעית, אחרי שהם סגרו את הקליפאנגר הם טרחו לדלג כמה חודשים קדימה ואז להודיע כד"א שקואץ' עצמו נפטר.
לא הצלחתי להבין אם הוא היה חולה בשלישית, אם הם צילמו מחוץ לסדר (לא אופייני בכלל לטלוויזיה!!) או שזה היה משהו אחר שמנע ממנו להשתתף ברוב השלישית ואז באמת בין העונות הוא נפטר?
בכל מקרה, זה היה עצוב ממש והשנייה של שיחה בין דיאן לסם על זה הייתה נפלאה אבל לא מספיקה, מצד שני בתור סיטקום מה עוד הם היו יכולים לעשות.
נורמן וקליף- אני שמה אותם יחדיו כי אני לא סובלת את שניהם. הדבר היחיד שאני אוהבת בנורמן זה את הבדיחות בירה שלו. ואני הכי לא סובלת את בדיחות ווירה שלו (אשתו). קליף מעפן ואני לא מצליחה להבין אם הדיבור המוזר זה השחקן או הדמות ובכלל מה זה ולמה זה.
פרייז'ר!!!! אומג!!! חיכיתי לו אבל בחיים לא דמיינתי לעצמי שהוא יצטרף בתור הפסיכיאטר של סם וחבר של דיאן, אחרי שהוא הכיר אותה במוסד לחולי נפש [זו הגדרה נכונה? היא מרגישה ממש לא פרופר אבל אין לי מושג איך לקרוא לזה..].
בכל מקרה, היה מצחיק איך שהעלילה התפתחה איתו, מוזר לי לחשוב שהוא הולך בסופו של דבר לצבור יותר פרקים משלי לונג בסדרה. למה. למה היא עזבה? אוף.
וודי הארלסון הצטרף.
זה כל מה שיש לי להגיד בינתיים.
הוא מחליף את קואץ' בתור הטמבל וזה יושב עליו בול, כמובן..אבל יש לי יותר חיבה כלפי הטמטום שלו משל קואץ', זה טמטום אחר, יותר הגיוני..אפשר ליצור דמות סביבו.
לעומת חברים וכל הסדרות המאוחרות, יש ממש ממש מעט לוקיישנים בצ'ירס, וזה לא שבחברים יש המון..אז זה מדהים אותי כמה מעט יכולים להיות...למרות שככל שמתקדמים בעונות יש יותר.
ואני תוהה כמה רציף היה המשחק שלהם, הרבה יותר הצגה מאשר בחברים. אני תוהה אם זה סתם מרגיש לי ככה או באמת ככה, אבל ממש מרגישים את הקהל ובחיי שאין לי מושג איך הם עברו כמה מהסצינות שם בלי להקרע מצחוק.
הכתיבה מצוינת, מלבד כמה נושאים שאני לא מאמינה כמה הגישה אליהם פרמיטיבית (הומואים...שחורים...) והבעיות הרגילות של נשים (והמיעוט הנשי כמובן) כל הבדיחות עדיין מחזיקות מעמד.
אה ובאופן מוזר למדי, למרות שאני לא סובלת את נורמן, אני ממש אוהבת את המסורת שהוא נכנס לבר וכולם צועקים Hey Norm וממש באותה השנייה, באמצע המשפט, דיאן אומרת Hello Norman וכל פעם שהיא לא שם מרגישים בחסרונו של ה- Hello Norman.
וגם הפרק האחד הזה שהוא נכנס לבר ורק סם ודיאן היו שם והוא לא היה מוכן לרדת במדרגות ולהכנס בלי שהם יגידו את זה.
הסדרה הזו היא קסם. ואני מכורה.
אה כן, וכל מה שחשבתי שניו גירל לקחו מחברים אז במקור חברים לקחו מצ'ירס ובעצם הכל סימולקרה ואין מקור.
בטוחה שלפני צ'ירס סיטקום אחר עשה את הכל.