אני אסביר את עצמי.
קודם כל, לגבי הפרק- לא אהבתי את הסוף בתחנת רכבת עם השעה, כאילו חמוד וזה אבל קצת חפר לי שכל הפרק המספרים שהוא אמר היו השעות בשביל הסצינה הקיטשית בטירוף הזה. את כל השאר אהבתי.

אני יודעת מי זה אלבטרוס, אני לא מרוצה..אבל נחפור על זה כשתגיעי.

אני לא זוכרת מה היה בפרק 20 ספציפית אבל אני זוכרת בכללי שבכמה פרקי סוף העונה הזו הם היו הכי רומנטיים שראיתי אותם עד עכשיו אבל על מה את מדברת? אני שונאת את פיץ'! הוא חרא, זבל, מניאק. סורי. הוא כופה את עצמו על אוליביה ומשתמש בכוח שלו כנשיא ובכוח שיש לו עליה כל הזמן, מבטיח הבטחות ולא מקיים ופוגע בה ובאשתו שוב ושוב.
לא אכפת לי פוליטיקה, הוא נשוי לאשתו שיהיה איתה, הוא עוזב אותה? אחרי שהוא מתגרש ממנה שיהיה עם אוליביה. כרגע הוא הורס לשתיהן את החיים.
חכי, תגיעי לגילוי על ג'ייק ונדבר על זה כי...הוא לא נותן לאוליביה לקיים מערכות יחסים! זוכרת את ההוא שרצה להתחתן איתה? פיץ' היה קנאי וזרק עליה אשמה כל הזמן. היא לא יכולה להיות איתו, למה שהיא לא תהיה עם מישהו אחר? הוא לא מאפשר לה לעבור הלאה כי הוא תקוע! זה נורא! זו לא אשמתה שהוא תקוע..זה כ"כ מתסכל אותי.
וזה מה שמעצבן אותי במערכת יחסים שלהם והייצוג שלה. יש שני נרטיביים מרכזיים של זוגיות שמגיעה אל המסך- הקולנועית שבה יש מלא קשיים, בעיות, שנאה הדדית עד שמתגלה האמת והם חיים באושר ועושה והנרטיב הטלוויזיוני שהוא גם הרבה פעמים של הפכים או בעלי קונפליקט שמונע מהם להיות ביחד אבל..בגלל שהטלוויזיה נמשכת לנצח וצריך לשמר את הסיפור זה מגיע למצבים הרסניים בצורה מחרידה. ע"ע לוגן וורוניקה, באפי וספייק, אפילו דיאן וסאם (צ'ירס)...מי עוד? יש עוד מלא פשוט לא עולה לי עכשיו.
הנרטיב הרומנטי בטלוויזיה זה יותר בות' וברנן, רוס ורייצ'ל/מוניקה צ'נדלר...דרק ומר'.
ברור שיש גם מערכות יחסים הרסניות אבל יש את הסצינה שליב דוחה את ההצעת נישואים של מה שמו והיא אומרת לו שהיא בוחרת בכאב, בסבל, בבלתי אפשרי, כי זו אהבה אמיתית! וזה כל מה שהסדרה הזו משדרת. כאילו, דרק ומר' היו להם קשיים, בהתחלה היה קונפליקט בלתי אפשרי והנישואים שלהם הם ממש לא מושלמים אבל הם דימוי ריאלי, הם זוג שיכול לעבוד במציאות..ליב ופיץ' הם הרס, חורבן. הם לא יהיו יום אחד נישואים באושר ועושר עם מליון ילדים ובית גדול בכפר, זה פשוט לא יקרה, אבל למכור את זה כאהבה ששווה יותר ממערכת יחסים יציבה, עם קשיים ומכשולים אבל בגבול הנורמלי, זה מה שמפריע לי.
הדגש על תשוקה מינית במקום על תקשורת טובה, על קנאות ושקרים במקום ריב, סכסוך, שיחה..לא יכולה עם זה.
הייתי יכולה אם זה לא היה כל מה שהסדרה משדרת אבל גם סיירוס וג'יימס, גם מילי ופיץ', ממש אוליביה ופיץ' ו...טוב תמשיכי לראות אבל זה רק הולך ומחמיר עם עוד מערכות יחסים.
גם אבי ורוזן בתכלס זה לא...יכול לעבוד ובעיקר מוביל להרס הדדי.
לא יודעת מה יש לסדרה הזו. :|

הפרק עם המושל והשיפוצ'ניק היה לי קשה, היו פרקים שיותר אהבתי מהאישה שסתם צעקה אונס אבל כן, זה היה סיפור מוצלח.

ואני ממש אוהבת את מילי...ברור שאת אמורה להזדהות יותר עם ליב אבל זו לא תחרות מבחינתי. אני אוהבת במילי דברים שונים לגמרי, אני מרחמת עליה..היא גרסת שנות האלפיים של בטי דרייפר ממד מן.
היא חכמה, משכילה, עירנית, ערמומית ואוהבת. היא אוהבת את בעלה, היא רוצה בטובתו והיא לא מצליחה להבין למה היא לא טובתו ולמה היא לא מספיקה לו.
וגם כשהיא לא מספיקה לו, היא מנסה להתגמש, היא נתנה לו לבגוד בידיעה מלאה שהוא עושה את זה רק בשביל שהוא יוכל להגשים את החלום הזה בשביל שניהם ולהיות נשיא והיא תסתפק בלהיות The First Lady. בתכלס? נראה לי שהיא יותר מתאימה לנשיאות ממנו ואני ממש ממש בטוחה שלהיות אשתו של הנשיא הרס לה את הקריירה, גם אם הם יתגרשו היא לא תוכל להיות שומדבר יותר מגרושתו והיא תקועה, בדיוק כמוהו רק שהיא לא בוגדת, לא זזה מילימטר וכל מה שהיא עושה זה לאהוב אותו (ולשקר ולרמות אותו בשביל לשמור על הנשיאות אבל זה לא שונה ממה שסיירוס עושה ותכלס, במידה רבה גם לא שונה ממה שליב עושה).

בקיצור, אני שונאת את פיץ' ובתור הגבר והנשיא יש לו את כל הכוח. הוא יכול להניח לליב, הוא יכול לשחרר אותה, או שהוא יכול לשחרר את מילי אבל המצב הזה של שתיהן נורא לכולם. שונאת את זה.
[וחכי אחרי הדברים שתראי בעונה השלישית בכלל..
רציתי לבכות!!]

ג'ייק מושלם. אני Team Jake תמיד ולנצח. הוא פנוי, הוא מעוניין בה, זה הכל.

ואל תרגישי רע אז זה שעקפתי אותך, אני ממש מובטלת.