סדרה מעניינת לחג

רiאיש

New member
סדרה מעניינת לחג

החג התחלתי לצפות בסדרה "משפחות" של האחים הימן - סדרה תיעודית המתמקדת בסיפורן של חמש משפחות.

אותי אישית (מטבע הדברים) עניינו שני סיפורים: הראשון של יונתן אגסי ומשפחתו - יונתן כוכב פורנו הומו, מנסה למלא את דמות האב שעזב את המשפחה כשהיה צעיר, ובמקביל המשפחה מתמודדת עם המקצוע הבלתי רגיל של הבן. השני של סער מעוז - הומו בן הקיבוץ הדתי - שחי בלונדון, נשא HIV, והתמודדות שלו עם יחסי האהבה-דאגה-רתיעה של המשפחה מהמחלה ונטייתו המינית.
שאר הסיפורים (למשל יואב זהבי הבן מחוץ לנישואין של ירון לונדון) מעניינים בדרכם, אבל אני מרגיש שהם פחות מחזיקים מים. בכל מקרה מדובר בסדרה רגישה ומיוחדת ששווה צפייה.

הסדרה משודרת בימים אלה בערוץ 8 ואת ששת הפרקים הראשונים ניתן לראות ב http://hot.ynet.co.il/home/0,7340,L-10807,00.html

ד"א הסדרה הקודמת של האחים הימן - "בדרך הביתה" , היא אחת הסדרות התיעודיות הטובות ביותר שראיתי, מרגשת ומרתקת, פעם היה ניתן לראות אותה באתר של יס, אבל עכשיו הצפייה היא רק למנויים - אם אתם במקרה כאלה - רוצו לראות!
 

avitano

New member
יצא לי לראות חלק מזה...

אותי אישית זה חירפן...
בן אדם שמקיים יחסי מין, ועוד מול מצלמות ואנשים.. וגם מקבל על זה כסף

הוא לא "שחקן" הוא... משהו אחר..

ולהתקשר לאמא שלו ולהודיע "זכיתי בשחקן הפורונו הטוב ביותר"
איך אפשר...?!
זה העלה בי כעס :|
נכון, אני לא צריך לשפוט אותו, ואני לא יודע מה הוא עבר או לא עבר
אני לא שופט אותו אישית אלא את הסיטואציה כולה, וזה עדיין גרם לי אי נוחות
 

רiאיש

New member
אותי דוקא הנושא הזה ריתק וריגש

אני מעריץ את האמא הזאת, שמסוגלת לשבת ולראות את החלק ה"עלילתי" של סרט הפורנו של הילד שלה (הוא מפסיק להראות לה ברגע שזה מגיע לסצנות המין), לתת לו מחמאות על המשחק שלו, להיות שם כדי שהוא יוכל להתקשר ולהגיד לה "אמא אני הכי טוב בעבודה שלי".
נכון, זאת לא העבודה שאמא הייתה רוצה לבן שלה, גם הרבה אמהות לא היו רוצות שהבן שלהם יהיה הומו, אבל היא מסוגלת לקבל אותו, לגרום לו להרגיש מיוחד ואהוב, גם כשהמקצוע שהוא בחר בו בחיים (כן, סוג של זונה כמו שניסית לומר) הוא לא המקצוע שהיא הייתה בוחרת בשבילו.

אני מסכים שהסיטואציה מאד לא נוחה, אבל הבימוי, לדעתי, מצליח לנווט בין ה"פוזה" הגדולה שיש בפורנו, איפה שהכל מלאכותי, לבין הרגעים האמיתיים שקורים בחיים של הבן-אדם, ופתאום מאחורי שחקן הפורנו הקשוח מתגלה בן אדם רגיש, שדואג מאד לאמא שלו.

בכלל הסדרה מדברת על האנשים הדחויים והמודרים, ואולי אפילו על הדחייה הכפולה - גם הומו ובנוסף שחקן הפורנו, גם ילד מאומץ ובנוסף לוקה באספרגר, גם אשה שבמשך עשרות שנים חיה מתחת לצל של בעלה ובנוסף בעלת הפרעה נפשית, גם ההומו הדתי שבנוסף הוא נשא HIV. החוזק שלה הוא דווקא המשפחות, וההתמודדות שלהן עם בן המשפחה השונה.
 

ספר יקר

New member
יפה, מאד אהבתי את הניתוח בפסקה האחרונה

אגב, לא ממש ראיתי ביטוי לדת בחייו או בחיי משפחתו של סער, אלא רק ביטוי לציונות. ואני גם זוכר שכך הציגו את הדמות שלו לפני שהסדרה עלתה.

לגבי יונתן-
אני מקנא בו על כך שהוא יכול לחיות חיים כ"כ חומריים ובכ"ז לשמור על הרוח ולשמור על ערכים שהוא רואה בהם הערכים החשובים (כוונתי בעיקר לדאגה לאימו).
הרבה מאיתנו חיים ועוסקים בתחומים כביכול הרבה יותר ערכיים ומשמעותיים, אבל בדרך רומסים הרבה ערכים חשובים לנו.

כחברה (ואני מדבר על החברה המערבית בכללה) שכמעט 100% ממנה צורכת פורנו, אני חושב שיש מקום להתייחס לאנשים מאחורי התעשייה גם בסדרות תיעוד מסוג זה.
 

רiאיש

New member
יש קצת דת פה ושם

הם בונים את הסיפור לאט, ובפרק האחרון (8 - כיף להיות בחג אצל ההורים ולראות קצת טלוויזיה) קצת יותר רואים את זה. סער מספר איך העיפו אותו מהקיבוץ כי הוא חילל שבת, אמא שלו בביקור בלונדון והוא מבקש שלא יצלמו אותה לסדרה בשבת, הם יושבים ביחד בדיינר הוא עם החזיר והיא עם המנה חמה והמים החמים...
 
אני הרגשתי

שהיא מעריצה אותו יותר מדי וזה קצת הפריע לי..
כן, גם אני סולד מהעיסוק שלו, אבל לראשונה חשתי איזו הזדהות איתו בפרק 6 כשסיפר שאבא שלו אמר לו "מה, אתה הומו".

הסיפור של סער מאד מעניין אותי.

זהבי אכן קוריוז . לא מזיק. הדמיון מדהים.

אני דווקא מאד מתחבר לאורן ודינה. מרתקים אותי ענייני בריאות הנפש.
אהבתי שבסיפור של דינה בנו מתח ורק בפרק 6 בעצם ממש מגלים מה קרה לה.

ל"בדרך הבייתה" התחברתי הרבה יותר. עורר בי הרבה יותר רגשות (לא תמיד חיוביים).
אולי גם בגלל הנושא המוכר.
 

רiאיש

New member
מסכים

נראה שאמא של יונתן באמת מעריצה אותו יותר מדי, ונראה שזה פוגע באחים האחרים.

הסיפור של סער הוא הכי מרגש ומעניין, לפחות מבחינתי (אמא שלו ממש מזכירה לי את אמא שלי לפרקים), וממש מזכיר לי את "בדרך הביתה", כאילו מדובר בפרטנר של תומר שפשוט מרחיבים את הסיפור שלו. נראה לי שגם סער וגם המשפחה שלו מצליחים להגיע לרמות כנות וחשיפה מול המצלמה שיש פחות בחלק מהמשפחות האחרות.

לגבי דינה - ככל שהסיפור מתפתח באמת נראה שהסיפור הופך ונהיה יותר מעניין, במיוחד כי בסיפור הזה כל המשפחה מעורבת, ופתאום דינה היא לא המרכז אלא גם מגי וההתמודדות שלה - בסיפור הזה הכי הרגשתי את המשפחה ככוכבת הראשית ולאו דווקא דמות אחת.

מה שמפריע לי בסיפור של אורן זו העריכה המוגזמת, נראה כאילו אין סיפור אחד קוהרנטי אלא שברי קטעים שנערכו ביחד. ייתכן שזה נעשה גם לדמויות האחרות אבל אצלו זה מאד בולט, במיוחד כשהוא מחליף תספורות וברור שבפרק אחד יש קטעים משתי תקופות אחרות לחלוטין. זה לגיטימי לערוך קטעים מזמנים שונים, ויכול להיות שזו העריכה המתאימה לדמות ולאוטיזם שיש לו, קטעי מיצואיות שנתפרים ביחד, אבל לי נראה שכרגע אין סיפור (בעתיד נראה שהוא יוצא למסע לחיפוש האמא הביולוגית שלו - זה כיוון מעניין).

אה, והדמיון בין יואב זהבי לירון לונדון, לדעתי, הוא לא רק במראה (באמת דמיון מדהים) אלא גם בזחיחות ובחשיבות העצמית ששניהם מקרינים.
 
נכון, הסיפור של סער גם מאד מורכב

הומו, דתל"ש, HIV, ירידה מהארץ. קלחת שלימה. הרבה חומר לעבוד איתו.

דווקא לא כל כך הרגשתי עריכה מוגזמת. נראה שאכן יש משהו כאוטי בחיים שלו, כמו הקיר שלו בחדר בבית.
ההתמודדות של ההורים , שלו עם עצמו. המון אנשים שלוקחים תרופות פסיכיאטריות מחליטים שהיום הם מרגישים טוב
ולא צריכים תרופות וכאילו לא מבינים שזה מה שגורם להם להרגיש טוב מלכתחילה.
בפרק 6 יש דיאלוג בינו לבין אופק ים שחשבתי שהוא אדיר (אורן :"במוסד הייתה לי חברה דוגמנית" אופק : "נו, אנורקסית".
).
ואני מאד מצפה למפגש עם הוריו הביולוגים.
אבל יש לי חולשה לחולים פסיכיאטרים (אוטיזם זה איפשהו על הגבול).

ירון לונדון הנחה את "מסיבת גן"! זכור לו חסד נעורים

את הבן שלו הגדרתי כבר בפרק הראשון כתל אביבי כבד ..

אני מקווה שYNET ימשיכו לשדר את העונה...
 

רiאיש

New member
לירון לונדון יש הרבה חסד נעורים

אבל נראה לי שג'וליאן שגרן הוא הדמות שאני אזכור מהתכנית הזאת


לירון לונדון אני אזכור את ההופעה בקליפ "אצל הדודה והדוד", את ההשראה לירון זהבי מחסמב"ה, וכמובן את הילד החנון שרוצה ללמוד מתמטיקה ופיזיקה. ומזקנתו את לונדון וקירשנבאום, "לונדון פינת בן יהודה" ואת "העם הנבחר".

אני מאד מעריך אותו ואת האינטלקט שלו למרות הסלידה שלו מכל מה שיש בו אבק של דתיות.
,
לצערי, מתקדים "מחוברים" (צריך קצת גילטי פלז'ר לפעמים), כנראה שלא יעלו יותר פרקים לטמקא (למרות שמתגובה של תומר הימן הבנתי שהוא דווקא היה שמח אם היו מעלים), נותר רק לסמוך על זה שבערוץ 8, כמו תמיד, כנראה יהיו ה-מ-ו-ן שידורים חוזרים...
 
אויש..באסה.

אין לי בכלל טלויזיה..

חיפשתי בסטרימינג פיראטי ועושה רושם שאין (אבל מצאתי תוכנית אחרת שלא ציפיתי שיטרחו להעלות).

איזה טיזינג מצד טמקא.
 
היי, אם אפשר להגיב גם: משהו קצת לא מסתדר לי

עם היחסים בין אנה ליונתן. קצת מתמרח מידי בהתחשב בעובדה שהם אימא ובן לא?
 

רiאיש

New member
ללא ספק פרויד היה עושה מזה מטעמים

ההימרחות שלה עליו בהחלט מוגזמת (לדעתי), במיוחד בהשוואה להתנהגות לשאר האחים.

אין לי מושג בפסיכואנליטיקה, אז אני אפילו לא אנסה לנתח את התסביכים שיש לבחור (הוא אומר לה שהוא הגבר שלה, ושמבחינתו אבא שלו מת).

מצד שני, יכול להיות שמדובר גם בעריכה מגמתית שנועדה להדגיש את כפל התפקידים - מפרנס וילד - ואיך שניהם מתמודדים עם הדואליות הזאת.
 
אני הבעתי הסתייגות כי באמת לא אהבתי את

ההתמרחות כפי שכתבת. נדמה גם שהוא מקבל יחס מיוחד יחסית לשאר האחים וגם אם בעריכה מכוון זה לא נראה טוב. בעיניי לפחות. אני אוהבת מאוד את סער :). ולא זוכרת מלבד אורן מי היה עוד.
 
כמה קשה לראות את סער ואמא שלו...איזה

חמודים. מרגיז.
גם יואב הבן של ירון לונדון מתוק ביותר.
 

רiאיש

New member
אני רואה את הקטע הזה בפייסבוק ופשוט נמס

https://www.facebook.com/photo.php?v=10151371664441659

וסתם קטע אישי - אני זוכר את עצמי יושב באותו בית קפה בלונדון, שנמצא בשולי הסוהו, לפני שנתיים וחצי, ומשחק את אותו משחק בדיוק.
 
למעלה