סדק בשלדה

ishaitaif

New member
סדק בשלדה

קבלתי אופניים לבדיקה.. בבדיקה מקיפה מצאתי סדק ליד הלחמה בחיבור צנור המושב למוט המוביל למזלג.. נראה שהסדק החל מכוון הצנור ונעצר בתחילת ההלחמה שזה עוד מצב "נורמל"י שעשוי לעצור את התרחבות הסדק אבל אם הסדק החל מכוון ההלחמה.... חבל"ז... שאלת השאלות......... האם להסתכן ברכישת האופניים (כמובן ב 1/2 מחיר מהמחיר המקורי...) או "לברוח כמו מ: אש"... השאלה לעניין המקצועי אלא לעצם הרעיון אם לקחת את הסיכון או לא ...... תודה למשיבים

ishaitaif

New member
שמוליק.. גם לא אם מדובר באופני

santa cruz blur xc עם אבזור חבל"ז (FULL XTR,כידון קרבון,ברקסים זיסק הידראולי - SHUMANO- הכי טוב , בולם קדמי MANITOU , ועוד+++) האם כדאי לנסות להוריד מחיר ל 50% = אחריות לשנה על הסדק (אם יסכימו..) מה דעתך...

יעקב 471

New member
יש לי כנראה בעיה בהבנת הנקרא

אם הבנתי נכון את מה שאמרת,,,,,, תגיד לי קבלת מכת
? מי קונה שילדה סדוקה

יעקב 471

New member
ועוד משהו

אני פשוט המום. אני חושד שהמוכר יודע מהפגם הזה, ואם אני צודק אז,,,,,,,,

ishaitaif

New member
ליעקב....אל תהיה כל כך אנטי..נכון

שמצב בו יש סדק בשלדה בעייתי מאוד ונניח אפילו שהסדק לא יתרחב.. תהיה בעייה בעתיד למכור..... שלתי כאן הייתה לוודא בברור את חוות הדעת של הגולשים ולא לחרוץ דעה משלי שהרי אז לא הייתי פונה לפורום. תודה

nintense

New member
על איזו בעיה למכור אתה מדבר ???

סדק במקום המדובר עלול לסכן את חייך. אלא אם אתה מתכנן לקחת את השילדה לרתח שישים טלאי מסביב לסדק ושייתמוך בשלדה.

יעקב 471

New member
זה לא ענין של אנטי

אתה סתם מסכן את עצמך ואני לא מאמין שיהיה כאן מישהו שיתמוך בדעתך

dburac

New member
לא שווה לך.

השילדה הזאת קרוב לוודאי גמורה, או עומדת להיגמר, אבל אם במשומש עסקינן אז. אם הרכיבים כ"כ טובים ויקרים (אני לא מבין ברכיבים לשטח) אז אולי כדאי לך להוריד מקסימום מחיר מהאופניים הפגומות, ולקנות שילדה חדשה וטובה ולהתקין עליה את הרכיבים.

ishaitaif

New member
תודה לכולם אחידות הדעות כמובן נותנת בטחון

ומידה לגבי רכישת שלדה עם סדק... תודה

ophir28

New member
אני קניתי אופניים עם סדק בשילדה

ספשילייזד אינדורו. ניגשתי איתם לחנות, ואמרו לי שלמרות שהאופניים מ2002, ולמרות שקניתי אותם מיד שניה בלי קבלות, הם מחליפים לי את השלדה ללא תשלום, באחריות! אך לפני שתתחילו להתלהב ולרוץ למצמן- המקרה אירע באוסטריה......

ishaitaif

New member
לא רק בישראל

יש לחבר שלי אופניים שלפני כ 1/2 שנה גילה סדק בחיבור משולש תומך לבולם..האופניים שנרכשו כיד שניה. שהגענו לחנות נאמר לנו שעל יד שנייה אין אחריות.. איזה דבר מוזר כי האופניים האלו ניתן בעבר אחריות לכל החיים ביררנו ואכן............ החברה שינתה את המדיניות שלה והחלה לתת אחריות של שנתיים בלבד בכל העולם !!!! וזה כולל גם דגמים שנים שכבר מעל שנתיים .. די מרגיז לא ?? כי שניקנו האופניים נאמר שהאחריות היא לכל החיים והנה פתאום אחרי שנתיים לא רק שמסירים את האחריות מהאופנים הישנות אלא גם מגבילים אותם ל שנתיים... כלומר אם נרכשו האופניים לפני שנה...... יש עכשיו רק שנה אחריות .......כלומר מי שרכש במחיר מאוד גבוהה אופניים לפני 5 שנים!! מתוך ידיעה שיש אחריות לכל החיים !!!!!!.......... עכשיו זה לא קיים!! חבל....כי החברה היא SANTA CRUZ....הנה הקישור: http://www.santacruzmtb.com/company/index.php?warranty=1 ............................. האם יש קשר לכך שהחלו להרכיב את המוצרים בסין ולא בארה"ב ??(QC - אבטחת איכות מוצר) אז לא רק בישראל !!!!! ותחשבו על זה

nintense

New member
אתה ממש טועה....

סנטה קרוז מעולם לא נתנו אחריות לכל החיים, לא בארץ ולא בשום מקום אחר בעולם, ואם מישהו אמר לך כזה דבר הוא רימה אותך, אני בטוח שגם לא נתן לך שום אחריות כתובה, כי אם כן אתה רשאי לדרוש אותה, זה חוזה לכל דבר.

etal2

New member
אחריות

תבדיל בין שני דברים ,זמן האחריות ולמי היא תופסת. כל החברות כותבות בתנאי האחריות שהיא ניתנת רק לקונה המקורי ועל יד שניה אין אחריות ,זה לא קשור לתקופת האחריות בכלל וגם אחריות "לכל החיים" נגמרת ברגע שהאופניים עוברות בעלות. לגבי תקופת האחריות ,האחריות שתקפה לשלדה היא זו שהיתה בתוקף כאשר השלדה נקניתה ,אין לחברה אפשרות לקצר רטרואקטיבית את תקופת האחריות, כמו שניר אמר האחריות היא חוזה משפטי מחייב ,אי אפשר לשנות אותה בהסכמת צד אחד. למרות כל זה אני נוטה להאמין שמדובר באי הבנה (או שמישהו פשוט לא אמר לך את האמת בעבר) כי סנטה קרוז מעולם לא נתנו אחריות לכל החיים על השלדות שלהם ,לא לפני 5 שנים וגם לא לפני 10, שוב פעם אם יש בידך מסמך האומר אחרת זכותך המלאה לדרוש שהוא יקויים. סה"כ רוב החברות הקטנות (וגם חלק מהגדולות) מגבילות את תקופת האחריות שלהם לשנים בודדות ,חלק מהן בוחר לפעמים משיקולים של שם טוב ושרות לקוחות ללכת מעל ומעבר לחובתן המשפטית כמו במקרה של אופיר וחלק מעדיף לדבוק בלשון החוק במדוייק, הדברים תלויים לפעמים גם ביבואן הישראלי ולא רק בחברה האם. עם זאת גם על אופניים שכבר לא באחריות להרבה מהחברות כולל סנטה יש crash replacement policy שבו החברה מתקנת (מחליפה) חלקים השבורים במחיר עלות או קרוב לכך, אם יש בידך שילדה שבורה תמיד שווה לבדוק מה מחיר התיקון או החלפה לשלדה חדשה.

למעלה