סדק בגלגל

nipravski

New member
סדק בגלגל

מצאתי סדק בגלגל האחורי של האופנים שלי עכשיו השאלה שלי היא אם זה משהו מסוכן?(הסדק הוא לא ניראה כיאילו זה שבר הוא מאוד ישר וסימטרי) במידה ואני מעוניין להחליף גלגל אפשר בבקשה המלצה לגלגל אחורי משהו שיהיה חזק AM אגרסיבי ומעלה. אפשר יד שניה בתקציב של גג 1500 ש''ח תודה רבה לעוזרים

האם באמת סדק או שאתה רואה את החיבור של החישוק

שים תמונה שנראה בעיקרון אם באמת סדק אז אל תרכב בכלל הגלגל יכול לקרוס ברגע גם בלי קפיצות או קטעים טכניים

nipravski

New member
הינה תמונה

לדעתי זה החיבור של הגלגל אפשרי לתקן את זה?

bikingstudent

New member
תראה ..

עקרונית אתה יכול להמשיך לרכב עם זה,אבל לא לאורך זמן. כשאתה אומר שאתה מוכן להשקיע עד 1500 -הכוונה לסט גלגלים או גלגל אחד ? סך הכל מה שאתה רואה זה לא "שבר", אלא חיבור החישוק כבר היתעייף. -איזה חישוק זה ואיזה נאבה? יש שלוש שיטות חיבור עיקריות, אחת היא שני פינים משני צידי החישוק(בחלקו הפנימי) שמחברים בין שני החצאים. השניה היא שרוול פנימי או תותב שמחבר את שני החצאים של החישוק . השלישית היא ריתוך ושיוף החיבור מה שיוצר חישוק אחיד וחזק. נראה שאצלך יש את חיבור הפינים. ונראה שצד אחד יצא יותר מהצד השני.. ונראה גם שההיפרדות היא די עמוקה .. תשתדל לא להעמיס על הגלגל יותר מדי

nipravski

New member
בקשר לגלגל

תקשיב אני לא כל כך מתמצא במחירים של הגלגלים וכל זה,בגדול מעדיף להוציא כמה שפחות כסף (כלומר אם זה אפשרי לתקן\להחליף רק את הגלגל האחורי כולל הנאבה שלו). עכשיו יש לי מספר שאלות אפשרי לתקן את זה? אם אני מחליף גלגל חובה להחליף גם נאבה? אפשרי לקנות רק גלגל אחד בחנות? אפשר בבקשה דגמים של גלגלים מומלצים, לא טיובלס, ושיהיה גלגל עמיד ולא איזה משהו במשקל נוצה שמתפרק אחרי כמה רכיבות. והדגם של הגלגל הוא Alex Rims DX32 והדגם של הנאבה הוא rocky mtn זה מה שרשום על הנאבה לא מצאתי שום דגם אלה רק את החברה

nintense

New member
לא נראה ששווה להשקיע בהחלפת חישוק...

ב 1500 ש"ח ניתן לבנות גלגל חדש מצויין.

אפשר לתקן השאלה היא האם שווה

את החישוק צריך להחליף בכל מקרה הפתרון הכי זול הוא למצוא חישוק זהה בדיוק ואני מעריך שהוא לא יעלה יותר מ 250 ש"ח ולבנות את הגלגל עם השפיצים הקיימים בעלות של עוד 100-150 ש"ח באופציה הזאת אתה משתמש בשפיצים הקיימים וזה לא הכי מומלץ האופציה הבאה היא לקנות חישוק חדש שלא חייב להיות זהה בעלות של 200-500 ש"ח ולבנות את הגלגל עם שפיצים חדשים ואז הבניה תעלה 300 או יותר תלוי בסוג השפיצים אופציה שלישית לקנות גלגל מוכן שכנראה יעלה כמו האופציה של הבניה עם שפיצים חדשים

nipravski

New member
תודה על העזרה רק שאלה אחרונה

זה אפשרי לקנות רק גלגל אחד מוכן?(כולל נאבה) מה צריך להיות טווח המחירים ואם אפשר בבקשה המלצה למספר גלגלים עמידים וחזקים שלא ישברו בהתפרעויות מזדמנות. ושוב תודה רבה על העזרה

פרט לאסטטיקה אין שום בעיה לרכוש גלגל בודד

לגבי מחירים אני פחות מכיר אבל לדעתי גלגל אחורי יעלה מ 500 ש"ח ומעלה תלוי כמה גם חזק וגם קל אתה רוצה שהוא יהיה לא אמרת כמה אתה שוקל ולמה אתה מתכוון אגרסיבי אבל חישוק בעל דופן כפולה ועם פרופיל של מעל 20 מ"מ כנראה יספיק למרות שישנם גלגלים עם פרופיל של 19 מ"מ שחזקים מאד אבל אז המחיר עולה

gily2k

New member
בCRC

נאבה SLX + מאויק 823 = 1175 כולל מע"מ ומישלוח לסט גלגלים קדמי + אחורי

למעלה