סדקים בענפים

valilit

New member
סדקים בענפים

שלום, לאחרונה עיצבתי כמה שתילים ובמהלך הליפוף נסדקו ענפים (כנראה שהאצבעות שלי גדולות מדי למלאכה זו) חלק מהענפים נסדקו בשל כיפוף יתר לאורך הענף, אחרים בחיבור של הענף לגזע. רציתי לדעת אם יש טיפול מסוים שיטיב עם הענף הפגוע (משחה, מילות עידוד, גבס ...) מתי ענף שיש סדק\שבר בבסיסו מפסיק לחיות? האם סדק כזה מתרפא לאחר תקופה מסוימת? כאן מדובר בערער ובוגונויליה תודה

איתן em

New member
סדקים

בהנחה שאלו אכן רק סדקים,במקרים כאלו אני מורח בזהירות רק על האפידרמיס(הקליפה)דבק המתייבש במהירות והעמיד ברטיבות.יש כמובן צורך לדייק בהתאמת מקום החיבור,על זה מלפפים חוט או כל אמצעי אחר שישמור על ההידוק של מקום החיבור ,ולא יפצע או יפגע בענף.רצוי למרוח משחת גזם על מקום האיחוי כדי להגן על מקום "הפציעה". ולקוות לטוב-איתן

kfirik

New member
אפשר גם..

לפי מה שאני יודע (וזה לא הרבה.) לא חייב דבק ,מספיק שהסדק יהיה סגור מקובע ואטום כדי שהצמח יצליח לבנות רקמת הגלדה... לגבי מתי סדק הורג צמח...זה תלוי באיזה סוג צמח ומה עומק הסדק (עד כמה צינורות השיפה נפגעו..)... עם רוזמרין שנשבר במהלך ליפוף הסדק עבר את מחצית הקוטר של הענף ועדיין הוא לא מת! לעומת זאת עם ערער שליפפתי בזווית קצת חדה (אפילו לא היה סדק) והענף כולו מת...

kfirik

New member
לגבי המילה אטום.

הכוונה היא שהסדק יהיה אטום למחלות ומזיקים,רצוי משחת גיזום.

למעלה