סדנת מהות

דניאל1998

New member
סדנת מהות

מישהו פעם שמע על סדנת מהות של ארגון הומניקיישן? ידידה שלי יעצה לי ללכת לשם, אבל אני לא מבין מה זה בדיוק, ואם זה קואצ'ינג או לא... האם הם מקבלים סכיזופרנים לשם? כי יש לי חבר סכיזופרן שגם חושב ללכת לשם.

bridges

New member
אינני יודע בדיוק מה זה...

...אבל מבחינת הרעיון הגדול זה דומה לפורום של לנדמרק שכתבתי עליו בקצרה בתשובה למטה. מדובר על תהליך של שלושה ימים בקבוצה גדולה. אם זה דומה לפורום של לנדמרק אז גם במהות (ואגב גם בקואצ'ינג) יש לחתום על מסמך שאומר שבפירוש אומר שזה התהליך לא מומלץ לאנשים שעוברים טיפול פסיכיאטרי או שאובחנו כזקוקים לטיפול כזה. צריך לזכור שזה תהליך מאוד חזק ומאוד מרוכז. אני ראיתי במו עיניי אדם שקיבל התקף פסיכוטי בזמן הפורום ואני מאמין שזה קורה גם במהות (וגם בסדנאות אחרות). אותו אדם שאני ראיתי פשוט לא כתב בטופס שהוא עובר טיפול פסיכיאטרי ולא קיבל אישור מהמטפל להשתתף בקורס כזה. חשוב להבין שגם מאמנים אישיים וגם המנחים בסדנאות או קורסים כמו מהות והפורום לרוב אין להם הכשרה בתחום בריאות הנפש. אלו הם תהליכים שנועדו לאנשים בריאים בנפשם שמסוגלים לעמוד בלחצים של קורס בן שלושה ימים מהבוקר ועד הערב ולעתים עד הלילה. בקיצור: לשם הבריאות חברך,תמנע ממנו להשתתף בסדנה הזאת. רונן

אני יודע

לפני 10 שנים עשיתי את הסדנא והיא השפיעה בצורה מאוד חיובית על החיים שלי. לאחר מכן עשיתי עוד כמה סדנאות שלהם ואימצתי כמה רעיונות חשובים. זה לא שום דבר קשה, אל תתן לאף אחד להפחיד אותך.. יותר מהכל זה פשוט כיף, אתה פוגש אנשים, מדברים על החיים כל היום, אתה בוחן עם עצמך את מה שמפריע לך בחיים ומחפש רעיונות חדשים, נורות שנדלקות בתוכך לגבי גישות חדשות ודרכי חשיבה חדשים. בתחום המקצועי אני חושב שזה ממש העמיד אותי על הרגליים ועד היום יש עקרונות מסויימים שהם כבר חלק ממני שבמבט לאחור המקור הראשוני שלמדתי את העקרונות האלה ממנו זה הסדנא. אז אני ממליץ, אבל שמור על הראש מעל המים, תעשה את הכמה ימים ושחרר.. כמו לונה פארק, אל תהפוך את זה לאובססיה. צ'או.

bridges

New member
אני מסכים עם אמירתך לגבי.אדם בריא בנפשו

...עיל אדם שיש לו סכיזורפניה זה עלול להשפיע בצורה קשה. כשתראה פעם אדם נלקח כשהוא כפות לאמבולנס ומשם ישר לבית חולים לחולי נפש אז תסכים איתי. והוא חייב להתייעץ עם המטפל שלו (למרות שאני לא מאמין שיכניסו אותו לסדנה אם יידעו שהוא אובחן או מטופל בתרופות פסיכיאטריות).

מסכים

כמו וויאפסנה, שגם עשיתי.. היה פעם בן אדם שהתאבד אחרי שהוא יצא משם. בעבורי זאת לא הייתה חוויה קשה. (אבל דיי משעממת). מה שחשוב לכל מי שנכנס לכל חוויה בחייו מתוך בחירה, זה לדעת שהוא רשאי לעזוב בכל עת ללא רגשי אשמה. זוהי נקודת המפתח לעבור דברים עד הסוף בקלות יחסית, לדעתי.

דניאל1998

New member
האמת שאני די מרחם על הבן אדם

מדובר באדם שבקושי יוצא מהבית, אין לו הרבה חברים, לא הייתה לו חברה מאז שהיה בתיכון, והוא גם השמין איזה 30 ק"ג ממה שאני זוכר אותו... חשבתי שהסדנה יכולה לעזור לו, מכיוון שלטענתו הטיפול התרופתי שהוא מקבל אינו מיטיב עמו ורק מחמיר את מצבו לטענתו. אין שום סיכוי שייכנס לסדנה?

זה הכל תלוי בו

יש משפט שאומר, אי אפשר לפתור בעיות למי שאינו מעוניין בפתרון בעיות. תן לו את הפרטים, אם הוא רוצה שילך. הם גם יודעים לטפל שם בכל מה שצריך באנשים עם בעיות כאלה ואחרות ולתת תשומת לב מיוחדת, יש שאלון מקיף לפני שנכנסים.

סדנאות מומלצות בחום, אבל לא במקרה כזה

יצא לי להשתתף בקורסים ובסדנאות רבות בלנדמרק - סדנאות מעולות ומומלצות. גם על מהות שמעתי המלצות חמות. עם זאת, מהיכרות רבה - המנחים והצוות במקומות כאלה לא יודעים להתמודד עם מחלות נפש. זה לא התחום שלהם. זו לא ההכשרה שלהם. ואין שם מענה מתאים. הם יודעים להתמודד עם הרבה, הם בהחלט טובים - אבל יש מקרים שזה פשוט לא השטח שלהם. אפשר בהחלט להפגע. גם אני, כמו רונן, לצערי היתי עדה לשלושה אנשים שונים (על פני 12 שנים - זה לא הרבה) ששיקרו בשאלון - אמרו שלא טופלו בטיפול פסיכיאטרי, למרות שכן, וזה היה לא טוב בשבילם. עברו התקפים וסה"כ זה החזיר אותם אחורה. אני מבינה שאתה מרחם עליו - אבל שווה לנסות כוון אחר, ולא זה. בהצלחה

למעלה