סדנא בנושא משחק

עינת77

New member
סדנא בנושא משחק

שלום רב, נתבקשתי על ידי המעון בו אני עובדת, מעון חרדי, להעביר סדנא להורים לילדים עם עיכובים התפתחותיים בגילאי 0-3 בנושא של משחק. קראתי מספר מאמרים ויש לי רעיון כללי למבנה הסדנא. מכיון שזו הפעם הראשונה שאני מעבירה סדנא כזו חשוב לי לשמוע ממכם, מנסיון שלכם מסדנאות כאלו והדרכות של הורים, אילו דגשים חשוב לשים בסדנא שכזו?! בקשו ממני לתת רעיונות פרקטיים. תודה מראש,

תקותנו

New member
משחק

חשוב להסביר כי יש לשחק את אותו המשחק בדיוק מספר רב של פעמים כדי שהילד ירכוש ונסיון. יש להתחיל עם רמה נמוכה ולהוסיף בכל פעם רק פרמטר אחד:שינוי בהוראה אחת או שינוי בדמות אחת וכו. צריך גם להסביר גם איך מפתחים משהו מתוך משחק פשוט-למשל החלפת תפקידים וכו.

דגשים נוספים

"תהליך" - לפתוח, לבדוק מה יש ? לקרוא הוראות או להסביר אם יש, לתת הדרכה וסבלנות עד שהילד לומד, לסיים את המשחק בסופו ולא כ"לא בא לי", לשמור על תור, לסיים ולארגן חזרה. הוראות ברורות משחק זה FUN .... פחות חשובה התפוקה, יותר חשובה ההתנסות החוויתית .. החלמידה מתרחשת תוך כדי ... משחק זאת מטרה ! בגיל הצעיר .... היא יכולה להיות אמצעי להמון דברים אחרים, תפקוד, מיומנויות וכו' חשוב שיהיה בסיטואצית המשחק אלמנט של בחירה של הילד ! ילד שחייב לשחק במשחק שהביא ההורה, נראה אחרת לגמרי... חשוב שיהיה בסדר היום גם חלון משחק ... משחק לבד, משחק בתנועה, משחק חברתי... וגם משחק מחשב, או סוני פלייסטיישן וכמובן תכנים - סוגי משחקים, תקשורת במשחק... מה עוד ? בטח יש עוד מלא

נבג1

New member
משחקים להכנה עצמית.

כדאי ללמד גם הורים כיצד ניתן להכין בקלות משחקים שונים בבית מחומרים הקיימים בכל בית. ישנם רעיונות יפים למשחקים שונים שאפשר להכין לבד( או עם הילד) בעלות אפסית, והם לא פחות טובים ומהנים ממשחקים קנויים.

למעלה