סג"מ דנה מועד

סג"מ דנה מועד

דחיית עתירתה של סג"מ דנה מועד מוכיחה שוב עד כמה מוסד הבג"צ מיושן, מיותר ומזיק. המשיב עו"ד יהודה שפר הוא פרקליט שמייצג את מוסדות המדינה בבג"צ. השופטים דנו בגורלו של אדם שמופיע לפניהם כבר שנים. מראית פני הצדק נפגעה. יהיו מי שיאמרו שהשופטים לא רצו לפגוע באדם שהוא כל כך מוכר להם. הטיעון הנכון הוא שהיה כאן אילוץ. אין פורום אחר שיכול לדון בענין, אבל אם במקום בג"צ היו בתי משפט מינהליים והמשיב היה מופיע באחד מהם, בתוקף עבודתו, ניתן היה לבקש העברת הדיון למחוז אחר והפגיעה במראית פני הצדק לא היתה כה חריפה.

melly1

New member
אתה מדבר על התוצאה או על המראית?

מראית הרי יכולה ליצור בעיה עם כל עורך דין בעיר מגוריו שהרי אם ייאלצו לדון בתביעה של עורך דין, הרי מדובר בעורך דין שמופיע תדיר בפניהם. והשאלה יכולה לעלות במקרים רבים. ובאשר לשאלת התוצאה הרי שאיני מכיר את הנפשות הפועלות אלא שקראתי את הדברים מצידה בעיתונות אך מנגד גם קראתי מכתבים ומדורים של אנשים שאורמים שילכו באש ובמים אחרי אותו עו"ד שפר והם בטוחים במאת האחוזים בצדקתו. ייתכן שהתוצאה היא התוצאה הצודקת וייתכן שלו, כאמור איני מכיר מסיפק את העובדות בשביל לבחון. יש להבחין בין מראית ובין תוצאה ודומה שלא ברור מה בדיוק אתה תוקף? דחיית העתירה כשלעצמה אינה מוכיחה דבר.

מי יודע מה היה בבג"ץ הזה?

אכן, עצם דחיית העתירה אינו אומר מאום, ואני, לצערי, לא שמעתי היום חדשות. האם מישהו כאן יודע מה היה בבג"ץ הזה? מה היו נימוקיהם של השופטים? האתר של קימקא מעוניין מאוד בפרטים האלה, לפני שיגבש עמדה משלו.

igalgolan

New member
מבלי להתייחס למקרה הספציפי

האם צודק ונכון שתלונות נגד מפקדים בצה"ל על הטרדה מינית יטופלו בדין משמעתי, על כל המגבלות של טיפול מסוג זה? האם יש מקום שבג"ץ יתערב בסוגיה זו או שעדיף שהכנסת תטפל בכך? יגאל גולן

שי צנוע לשמחה ויגאל

שמחה, ביקשת תלונות נגד שופטים, נכון? אצלך באתר יש כבר תלונה נגד חשין, נכון? אז אני מבקש לדעת, אם יש לך ביצים לצרף גם את התלונה הזו. וליגאל... לדבריך, טיפלת בעתירה מטעם פורום ציבורי כרמל בעניין גובה אגרה בהליך פתיחה לעתירה בעניין חופש המידע. אז מצורפת בזאת התכתבות שלי בעניין. ולשאר הקוראים... נא עיינו בחומר בעמקות והתייחסו לדברים, כשאפשר יהיה להוציא את פסק הדין בעתירה נגד יהודה שפר. יש לקחת בחשבון שמאחר ולא קיבלתי תגובה לתלונתי, אז ברירת המחדל היא שכל הטענות נכונות (כמקובל בבית המשפט).

למעלה