סג"א - 2X12 -Epiphany - שרשרו!

סלמאק

New member
בקשר לדבר האחרון שאמרת (חוץ מ"פרק טוב")...

מה גם שלא צריך להיות דניאל ג'קסון כדי לקרוא קדמונית, אל תשכח שהרבה דמויות לא מוכרות למדו קדמונית (היה בפרק הראשון של עונה 9 את ההיא שמיטשל עשה לה (ולעוד רבים אחרים) ריאיון קבלה ל-SG1), לדעתי צריך להיות בכל צוות בכדה"א ובאטלנטיס חבר הדובר קדמונית.

gandal

New member
תהיה על ה"זמן" בעקבות הפרק אורורה ופרק זה

כפי שראינו, הקדמונים שיחקו עם הזמן ו"הרוויחו" יותר זמן עבודה - בין אם התודעות שתמרנו את האורורה מתוך המציאות המדומה (למעשה אין זה מובן מאליו אך ניתן להניח שכשם שטכנולוגיית האסגרד מאפשרת הורדת תודעות למחשב, כך הקדמונים יכולים לשמור על גופם משומר בעוד תודעותיהם מפעילות את הספינה), ובין אם במקומות כגון זה שפגשנו בפרק זה. השאלה העולה היא למה לא השתמשו הקדמונים בהאצת זמן על עצמם, באטלנטיס השקועה לדוגמה, כדי לפתח טכנולוגיה שתיתן להם את העליונות בקרב? או לחלופין - למה לא הפעילו האטת זמן למשך כעשרת אלפים שנים עד שתגיע המשלחת - ככה יחסכו הרבה אנרגיה מהZPM, ויכולים אף לקוות לשוב בעצמם... אני מודע לכך שאפשר להמציא כל מיני תיאוריות לגבי ה"משחק" הזה עם הזמן, ונראה לי שהכותבים פשוט לא חשבו על כך או לא רצו להסתבך בנושא לאחר שנכנסו אליו והחליטו להתעלם. אם אני טועה ויש התייחסות מאוחרת יותר לכך - אנא אל תספיילרו אותי, אך בכל מקרה - זוהי נקודה למחשבה... יניב

Y. Welis

New member
נדמה לי שהם השתמשו - וויר הזקנה

שומרה בטכניקה דומה של זמן מואט.

הלדין

New member
הקדמונים היו מתקדמים יותר מהרפאים

נאמר כבר שהרפאים יותר התישו את הקדמונים מניצחו אותם. הקדמונים אינם בדיוק חברת לוחמים והעדיפו לחיות הרחק מהרפאים על פני להיות נצורים. הם ידעו מדבריה של פרופ' וויר שמשלחת מכדור הארץ תגיע לאטלנטיס בעוד 10,000 שנה ועדיין היו מוכנים לתת להם לטבוע. אלמלא עזרתו הפרטית של אחד מהקדמונים, המשלחת מאטלנטיס הייתה נופלת לאותו גורל שפקד אותה בקו הזמן המקורי. ומלבד זאת, אם לא היו בוחרים ללכת לכדור הארץ, הם לא היו מתעלים, ואז לא היינו מקבלים את קצה החוט שהוביל ליצירת סטארגייט אטלנטיס (כמובן, אפשר היה לחשוב על דרך אחרת לקבל את המידע אך אני לא חושב שהכותבים היו אפילו מתקרבים לזה). התחושה שקיבלתי מהסדרה הוא שהכותבים מתכננים עלילת על של כל הסדרה בקווים כלליים מאד ועלילה עונתית בקווים כלליים ונתונים לאילוצים שונים ומשונים כמו הזמן הפנוי של השחקנים שלהם. משהו כמו מה שהצעת דורש מהכותבים תכנון וחשיבה מעמיקה ברמה של עלילת-על של סדרה מהסוג שנדיר מאד בסטארגייט.

gandal

New member
אמנם הקדמונים מלכתחילה היו מתקדמים יותר...

אך לא מספיק כדי שהאיכות תגבר על הכמות. לכן דיברתי על כך שיכלו לנסות להגדיל את האיכות - אם היה להם "זמן מדע מואץ"... לגבי ההתעלות - סביר להניח שיכלו להתעלות גם מאלנטיס ושהיו קדמונים אחרים בכדה"א. לגבי העניין החוץ-סיפורי - ברור לי שזה בעייתי לכותבים להתייחס לזה והבהרתי זאת, אבל זו עדיין נקודה למחשבה (שיכלו אפילו להבהיר מעט עם כמה משפטים שרודני יאמר...) ל-Y WELIS - סביר שהקפאת הגוף אינה בדיוק טכניקת האטת זמן מכיוון שאז לא צריך להרדים את האדם... הוא עובר מעין שימור בהקפאה שכזו, ולא האטת זמן יחסית.

סלמאק

New member
שניכם חייבים להבין:

הקדמונים של גלקסיית פגאסוס, ששבו אל כדה"א מאטלנטיס, לא התעלו. הקדמונים שהתעלו היו אלה שנותרו בשביל החלב וסבלו ממגיפה. הקדמונים של אטלנטיס ידעו על גל ההתעלות ההוא שאחיהם ביצעו, ואפילו חקרו את כל הקשור להתעלות (הוזכר בפרק Hide And Seek), אולם הם עצמם לא התעלו, הם שבו אל כדה"א לאחר תהליך "זריעת החיים" בו ולאחר התפתחותם ושגשוגם של בני האדם, הם פגשו בבני האדם שישבו כאן ונטמעו בחברה הפרימיטיבית, וזהו המקור לשושלת הגן הקדמוני.

סלמאק

New member
דווקא חשבתי על זה...

ויש לי כמה מסקנות: אני מניח שהקדמונים (על אף היכולת הטכנולוגית שלהם, והעובדה שהם יכלו לעשות ככל העולה על רוחם בנושא) העדיפו שלא להתעסק עם שינויי זמן (כגו מסעות בזמן, עיוותי זמן וכו'), וזאת למרות המקרים החריגים של המצאות העוסקות בשינויי זמן (כמו הג'אמפר של ג'נוס). לראיה, המנהיג של הקדמונים מ- BEFORE I SLEEP שאמר כי "סיבתיות אינה נושא להקל בו ראש". המקרה שראינו בפרק הזה עוסק בעיוות זמן במטרה להגיע ל"הארה", לכל המעוניין. מן הסתם, מאחר וכל המושפעים מהשדה הזה של התרחבות הזמן מתעלים לבסוף, אז לא תהיה לשינוי הזמן הזה השפעה כ"כ טראגית עליהם, וזה לא נוגע לסיבתיות, כי הם מבודדים מן העולם החיצון. המקרה של האורורה לא נוגע לשינויי זמן, כאן מדובר בכלל ב"שימור חיים", או האטת הזדקנות, אז מכאן שגם שם הדבר אינו נוגע לכל הקשור לסיבתיות. מלבד זה, תמיד קיימת הסוגייה של "גיל ביולוגי", שלא כדאי לגרום לעצמך להפסיד שנות חיים עקב האטת זמן, או למצוא את עצמך בתקופות מאוחרות שאינן סביבתך הטבעית, עקב האצת זמן. אם Freemee ציין בהודעה שלו את אובדן הזמן של שפרד, שאיבד חצי שנה מחייו, אז על אחת כמה וכמה לאבד ככה שנות חיים שלמים.

למעלה