סגפנות.

stars blanket

New member
סגפנות.

מה דעתכם לגביה? למה יש לאנשים סגפנות ויותר מזה, למה היא קיבלה קרונוטציה שלילית דווקב בימינו?

orli997

New member
stars blanket היי../images/Emo140.gif

סגפנות מתפרשת כפרישות מהחיים, התבדלות אפילו. והרי החברה מחנכת אותנו להיות יצורים חברתיים איכפתיים ומעורבים. אז כמובן שמכאן שזה נתפס כשלילי, האמת שאני מנסה לחשוב מה כן חיובי בהיות אדם סגפן ולא ממש מצליחה, אולי תאיר את עיני? אור-לי

stars blanket

New member
אם הייתי יודעת

הייתי אומרת לך..השאלה באה מתוך צפייה שלי באנשים..ואני רוצה לדעת למה הם בחרו בכך

אליקים

New member
סגפנות או ספגנות...

שלום לך האם את יכולה לפרט, מהי הסגפנות שאת מדברת עליה ? אצל כל אחד זה יכול להתפרש בצורה שונה, כך שחשוב לדבר באותה שפה...

stars blanket

New member
אני רואה למשלנשים

שמשלבות באורח חייהן מותרות כמו ביגוד, תכשיטים ועוד..ואני רואה את אלה שבוחרות בפשטות. ולא כי אין להן את האמצעים..השאלה היא למה בעצם? מה הוא ערכה של אותה פשטות, לפעמים גם עד כדי סגפנות? בכוונה הקצנתי את השאלה כדי לקבל תשובה חד משמעית..ואולי בזה טעיתי..

אליקים

New member
אבן שושן...

סגפנות על-פי אבן שושן - מנהגו של הסגפן, עינוי עצמו

orli997

New member
אני חושבת שיותר מדובר במרד חברתי

החברה מכתיבה לנו סגנון לבוש והתנהגות על פי סטטוס תוך התנית השתייכות לו, יש הרבה אנשים שמתמרדים לניטוב חברתי מסוג זה ובוחרים בהפגנת פשטות, כי לא הבגדים והפוזה עושים את האדם. ואת כנראה מתבלבלת מאותה נטיה לבחון את איכות האדם על פי אמצעי חברתי. זאת מסקנתי הזמנית מהדוגמה שהבאת. אני צודקת?

אהלן שמיכת כוכבים../images/Emo140.gif

סגפנות כפי שהוגדר פה על פי המילון היא בעצם עינוי עצמי... דוגמא לסגפן את יכולה לראות אצל ההודים ששוכבים על מסמרים, או כאלה שמרעיבים את עצמם - גנדי למשל שהסתגף כהפגנה. מה שאת מתארת אינו עינוי עצמי לטעמי, אלא פשוט בחירה בפשטות או כפי שהציעה אור-לי, מעין מרד של חוסר רצון ללכת עם העדר.. הסיבות לכך יכולות להיות שונות ומגוונות כמספר ההולכים בדרך הזו. יש מי שלא ממש יודעת לחוש "מגיע לי" ולפרגן לעצמה מותרות, ויש כאלה שפשוט אין להן, יש כאלה שלא מודעות לכך שמותר להן וכך הלאה.. הפשטות יפה בעיני כל עוד אין היא גובלת ב"קמצנות" או חוסר ערך עצמי. חוצמזה, ברוכה הבאה פה

orli997

New member
לי דוקא נראה..........

שקמצנות וחוסר ערך עצמי ימצאו ביטוי הפוך במסיכה שאנו נוטים לשים לעצמינו, הפשטותמבחינתי מבטאת יותר ביטוי לויתור על המסיכה , כאילו זה מה יש, הסכמה וקבלה שלי כי בסופו של דבר אנו אנשים פשוטים רק מיתחכמים לרוב.

TAINTED SAINT

New member
סגפנות דווקא יכולה להיות מונעת...

מאמונה דתית מעוותת וחולנית,לדוגמה השיעים המכים את עצמם בשוטים ובשרשראות ברזל עד זוב דם בחג מסויים,המטורפים הקתולים בפיליפינים הנצלבים כל שנה כדי להפגין את הזדהותם עם ישו ואת אמונתם המעוותת והחולנית. סגפנות איננה בהכרח דבר חיובי,הבאת העצמי לידי חסכים וכאב כדרך לבטא אמונה ומסירות יש בהם מן הסאדו-מאזוכיזם. לפחות סאדו-מאזוכיסטים זוכים לפורקן מיני,כשהעינויים מעשים לשם שמיים יש לראות בסגפנות הקיצונית רק עוד תמרור אזהרה לכך שדתות הינן לא פעם מעוותות וחסרות רחמים כלפי מאמיניהן.... TAINTED SAINT
|פממה|

orli997

New member
אני לא הייתי ממהרת להאשים

מה אנשים עושים עם חומר ותובנות שמובאים בפניהם תלויים בעוצמת הסטיה שלהם, כמו בהפרעות נפשיות רק שכאן יש תרוץ להפרעה זה הכל. מסתבר שלא רק דתיים מאמינים שכדי להיות ראויים ומאושרים (מהמילה אישור) עליהם לסבול וכמה שיותר יותר טוב. לפעמים כתגובה למעשה רע ויסורי מצפון ולפעמים כדרך להתקדשות.

orli997

New member
כן גם אצלי זה כך

למרות שזה לא הפרשנות של המילה רק של הסיטואציה. אותו מרד ללכת עם העדר יכול להיות סיבה טובה לאותה מסקנה או אובססיה שדיברת עליה, זה מקום טוב להתחיל בבדיקה. ואכן את צודקת הליכה עם העדר כשאנו מזהים זאת מעוררת שפיטה של החברה ונקיטת צעדי נגד, אולם החברה לא טועה בהכל אולי רק בחוסר בחינה של הדברים.

אני מקווה שהבנתי.

לא לרצות ללכת עם העדר, אלו כוונתייך נכון? כי הם כוונותיי. איך אפשר לבדוק זאת?

orli997

New member
ראי תשובתי למעלה אלייך

כן אנו מזהים מה לא נכון אך הדרך הנכונה כנגד הלא נכון לא תמיד ברורה, דרך המודעות לעצמי אני מברר מה נכון לי , ואז אין לי בעיה עם החברה ודרך התנהלותה

שאלה.

אני לא יודעת אם זה נכון לי, שם אי מרגישה הכי טוב (בסגפנות). את חושבת שזה גם מתקשר לזוגיות? גם אם החליט שנכונה לי הזוגיות, היא לא לידי... ומה עשיתי בזה?

למעלה