שלום ליניבטיל
תראה צדקת כשאמרת בלאגן!!!! למתבונן מהצד כל מכלול השמות נראה הרבה ב´ארדק על לא כלום. כיום בסין רשומים יותר מכ-1000 סגנונות שונים של גונג פו החל בשיטות מסורתיות,שיטות שנלמדות במנזרים,סגנונות מודרנים למינהם שהם יותר יפים לעין מאשר שימושיים(מכונים גם וו-שו כיום ). אני מסכים כי מי שלא עושה שיעורי בית לפני כן זה נראה מאוד מבלבל, זה כמו להיכנס לקניון מחשבים לקנות מחשב כשלמעשה אין לנו מושג במחשבים. הייתי ממליץ לך להתחיל בקריאה באינטרנט יש הרבה מאוד אתרים טובים. כמו כן לשאול כאן שאלות בפורום..יש כאן הרבה אנשים עם רצון טוב לעזור. הייתי ממליץ לך ובלי להגזים לקחת לך חודשיים שלושה ופשוט להסתובב בין מורים לדבר עימם לקחת שיעורי ניסיון וכו´ אחרי הכל סגנון שנראה יפה לא תמיד אפקטיבי וההיפך גם. סגנון שיתאים לך לא יתאים לאחר, זה נכון גם לגבי המורה. אתה צריך להרגיש נוח עם מה שאתה עושה מנטאלית( מאוחר יותר) ופיסית( מרגישים מיד) ישנם סגנונות וראיתי הרבה אנשים שמתאמנים אותם כי הם אוהבים זאת ,אך לא נוח להם כי זה פשוט לא מתאים למבנה גופם או להלך מחשבתם, לכן חשוב לפעמים לא להיאבק בכח ולהכריח עצמך להתאמן. הייתי ממליץ לך גם מניסיון ופגשתי הרבה מורים ( גם כאן בסין) , לחפש לך מורה שהוא צנוע...לאלו יש את המזג הנוח ביותר והם יודעים הרבה מאוד. הם ילמדו אותך את" הדרך". מורה צריך להיות גם אדם טוב, אומנם אנו עוסקים גם בלחימה אך הוא לא צריך להיות קילר. מורה טוב ילמד אותך קודם כל לנסות להתחמק מעימות ולהמנע ממנו ורק בסוף אם ואולי להשתמש במה שאתה יודע וגם אז בצורה שקולה. נסה לחבר את כל הגורמים הנ"ל ומצא לך את המורה שלך. אה כן....יש גם הרבה שרלטנים בתחום עם הרבה דיבורים "כחל ושרק". אלו שמבלבלים לך את המוח למן ההתחלה הייתי מליץ לך להמשיך הלאה, אלו שמספרים לך אגדות על כל מיני נזירים ושאר שטויות ...כולם בחזקת" איסתרא בלאגינא קיש קיש קאריה"....מהם תתרחק כמו מאש!!!! בהצלחה רבה לך אם יש שאלות אשמח לעזור לך חנן טינג´ין סין