סגנונות הפלמנקו

DizzyMissLizzy

New member
סגנונות הפלמנקו

אני אשמח אם מישהו ייתן סקירה קצרה על הסגנונות השונים של הפלמנקו (בנגינה, ריקוד ושירה ) עד כמה שזה ניתן, כמובן, כי זה די קשה בלי הדגמות.

flamenca

New member
סוגי פלמנקו

הסוג ה"רציני" מכונה חונדו והסוג הקליל מכונה צ'יקו, ויש גם ביניהם את המדיו. דוגמאות לשלושת הסוגים הם למשל טיאנטוס, סיגיריאס וסוליאה שהם חונדו, טנגוס ופנדנגו דה הואלבה שהם מדיו, ואלגריאס ובולריאס שהם צ'יקו. ובכל מקרה, הסביליאנאס אינו פלמנקו - זהו מחול עממי של העיר סביליה, ומשום מה כולם חושבים שזה פלמנקו... יש כמובן עוד הרבה מחולות עממיים מאזורים שונים בספרד, והסביליאנאס הוא הכי מפורסם וידוע שביניהם

בבקשה,הדגמה!

אני מנסה לצרף כאן לינק לאתר של באלדי אולייר. הוא נגן וירטואוז,אולם המוסיקה שלו-לשיפוטי בכל אופן זה לא הפלמנקו המסורתי. תקשיבו לסולאה-מכל הקטעים באתרו היא לדעתי האוטנטית ביותר

מצטערת,לא הלך...

אני 'אזרוק' את האתגר הזה על מנהלינו החביב- כשאתה מקיש בוולאה בלדי אולייר,נותנים לך גם אתרים דומים. תלחץ שם,ותבחר באתר העליון ברשימה-עולם הפלמנקו. משם,אנא המלץ על הקטעים האותנטיים. תודה מראש! נ.ב,יש שם גם סקציה של רקוד-בלווית תמונות,רובם צולמו במהלך שעורים.

ראיתפ פעם בתפוז שרשור שכמעט כולו

תגובות של אותו גולש??? רק רציתי לספר לכם,שאני טסה מחר לישראל. אני אגיע-לא מבטיחה אך מקווה-לשעור הקשישות בסטודיו נדיר. אם היו פה יותר אנשים,הייתי לוחצת שנעשה מפגש פורום(בנס-ציונה,אלא מה?) למזלכם,הפורום עדיין 'לא בשל' לזה,אז נחסך מכם התענוג המפוקפק לראות אותי מפזזת לצלילי גטרה. בישראל אני לא נכנסת לתפוז-זה בגלל השמירה על האנונימיות. המשפחה שלי לא יודעת שאני "מסתובבת במקומות מפוקפקים" שכאלה, אז אאלץ לנצור לשוני ואצבעותי המקלידות עד יום רביעי הבא(צעקתם 'יש' מוקדם מידי,אני אעדר רק שבוע) בינתיים,פרו ורבו(לא אחד עם השני,פשוט הביאו גולשים חדשים לכאן) להתראות!

Zidan de Toledo

New member
סגנונות הפלמנקו

הי, את הסגנונות בפלמנקו מחלקים ע'פ 2 חלוקות עיקריות. האחת, ע'פ סנגון השירה והטקסטים, והשניה - ע'פ המצקבים השונים. אז אם נלך ע'פ השירה, הפלמנקו המסורתי מתחלק לשתי קבוצות: שירה קטנה (cante chico) ושירה גדולה (cante grande). החלוקה היא עפ' השירה מאחר והשירה היתה הדבר הראשון שנולד בפלמנקו( נקרא דואנדה בזמנו), ורק אח'כ הצטרף הריקוד, ולבסוף הגיטרה, להרכבת המעגל הקסום. השירה הגדולה כוללת קטעים עצובים ודי 'כבדים', מלנכוליים. המילים עוסקות באבל, מוות, רעב, בדידות וכו'. דוגמאות - solea, siguiriya, tarana ועוד. השירה הקטנה, בדר'כ מאופיינת בקטעים יותר שמחים, קצביים, עם מילים שעוסקות באהבה, שמחה, חגיגה (פייסטה) וכו'. למשל - bulerias, tangos,alegrias ועוד.. ועכשיו, ישנה החלוקה ע'פ מקצבים, שהיא קצת יותר מסובכת, וניתנת להסברה ביתר קלות לאנשים שכבר נמצאים בעולם הזה..מדובר על חלוקה ע'פ פעימות בתיבות. המקצב הקלאסי מחולק ל-12 פעימות (וזה למוסיקאים שבינכם) כאשר החלוקה מתבצעת כך: 2 תיבות של שלושה רבעים, ועוד 3 תיבות של 2 רבעים כל אחת. כלומר 1 2 3 - 4 5 6 - 7 8 - 9 10 - 11 12. וישנם קבוצות של 8 פעימות, ושל 6 פעימות. זה ככה באופן כללי, אם יש עוד שאלות - אשמח.. un saludo

למעלה