סגל תיאורטי

סלים וארזה

New member
מנהל
סגל תיאורטי נניח היתה הזדמנות עכשיו להתחיל את היורובאסקאט מחדש. כל התוצאות בטלות.
את מי הייתם לוקחים לנבחרת? צריך 12 שמות. מעניין אותי לראות איך הסגלים שלכם היו שונים לעומת מה שקרה בפועל.

הסגל שלי:
יוגב אוחיון, מורן רוט, אפיק ניסים, יותם הלפרין
גיא פניני, עמרי כספי, ליאור אליהו, סילבן לנדסברג, אלישי כדיר
יניב גרין, עידו קוז'יקרו, אלכס צ'וברביץ'

בחוץ: חנוכי, לימונד, טיוס.

התלבטתי בין יהוא אורלנד שיכול לפתוח הגנות מבחוץ לבין כדיר, אבל הדלילות בקו הקדמי הכריעה.
בעצם שני השינויים המרכזיים הם הבאת מתאזרח כשיר (חשבתי גם על רוזפלט ויאנגר) ורכז נוסף.

כשאני מסתכל על הסגל בכללותו, אני לא בטוח כמה הוא עדיף על הנבחרת הנוכחית. יכול להיות שהיינו מנצחים את אנגליה, אבל זה לא שיש שיפור משמעותי שיזניק את הנבחרת קדימה. מה אצלכם?

סלים וארזה

New member
מנהל
עכשיו כשאני מסתכל שוב גם עם כל שדרוגי הסגל שרשמתי, אני לא ממש רואה איך אפשר היה להוציא הרבה יותר מהנבחרת. נכון שחלק מהמשחקים היו צמודים, אך סך הכל השיפור לא כזה מז'ורי.
מה שזה אומר הוא שרמת הנבחרת המשודרגת היתה מספיקה כדי לעלות לשלב הבא, אולם זה ממש לא הופך את הנבחרת (והכדורסל הישראלי) להצלחה גדולה. מאמן כזה או אחר, האיכות של השחקנים לא מספקת להצלחה בשלב הבא. קרי: הביקורת המתלהמת מעט מוגזמת.

Uno8

New member
אם היו מאתחלים הכל? יוגב אוחיון, אפיק ניסים, רביב לימונד, דגן יבזורי
עמרי כספי, סילבן לנדסברג, מתן נאור, גיא פניני
אלכס צ'וברביץ', רוברט רות'בארט, אלישי כדיר, עידו קוז'יקרו

צריך להתחיל להבין שאליהו לא שווה אפילו את העמלה שהסוכנים שלו מקבלים... אין לו הגנה, אין לו קליעה משום מקום במגרש, ואפילו בסיס לסיים מתחת לסל אין לו, רק זריקה מכוערת שמול הגנות סבירות לא נכנסת.(בלי לדבר על זה שהוא לא יודע לחסום ולקלוע עונשין)
והלפרין הוא שחקן בלי ביצים וכל הקריירה שלו לא היו לו ביצים, ושחקן כזה מקומו לא בנבחרת.

Uno8

New member
חס וחלילה הוא סנטר נמוך שלא יודע לרוץ אז מה הוא שווה? יש לי כבר את קוזיקרו

סלים וארזה

New member
מנהל

כולם חכמים בדיעבד בגלל הפציעה של טיוס אבל בינינו, האם מישהו היה מוותר עליו מראש? הרי כרגע הוא שחקן הפנים הטוב ביותר שעומד לרשותנו....

Uno8

New member
כן ולחשוב ששחקן 2 מטר זה מה שחסר לישראל במשחק הפנים זה לדעתי הכיוון הלא נכון...(אלא אם כן זה בארקלי בימיו הטובים)

tristan79

New member
הטעות במקרה של טיוס היא לא שהיה צריך לוותר עליו מראש, אלא שבנו רק עליו.
הרי טיוס סוחב את הפציעה הזו לאורך כל תקופת ההכנה וההחלטה לא להזמין עוד אופציה של מתאזרח למחנה ומשחקי האימונים היא הטעות.
בטח ובטח כשגם שיבק בעצמו הצביע על חסרון במתאזרח כאחת מהסיבות ליכולת הירודה של הנבחרת - אם מתאזרח בסגל זה כל כך קריטי אז למה לא כשהיה ברור שהמצב הבריאותי של טיוס מפוקפק לא הזמנת את לנדסברג או אולי את ג'ייק כהן (שיבק הזכיר את דיוויד בלו, ג'ייק כהן יכול למלא את הנישה שלו כגבוה עם יד מבחוץ).

צ י נ י

New member
דיי דומה אבל יוגב אוחיון, יבזורי/אורלנד, אפיק ניסים, יותם הלפרין, בר טימור
גיא פניני, עמרי כספי, ליאור אליהו, סילבן לנדסברג, אלישי כדיר
יניב גרין, עידו קוז'יקרו, כדיר

בחוץ: חנוכי, טיוס, לימונד

שתי הערות:
*הייתה לי התלבטות בין רוזנפלט ללנדסברג
*לא מבין איך הנבחרת נסעה בלי קלע

Puskas

New member
גם אורלנד וגם יבזורי היו צריכים להגיע הסיבה היא שישראל לא מסוגלת לשחק משחק ריצה וחייבת כל התקפה למשוך 22-24 שניות..
נבחרות כאלו בדר"כ נתקעות עם קליעות פחות נוחות אז אם זה הסגנון אז לפחות שיהיו שני גאנרים על הקשת שידפקו סלים באחוז גבוה..
ישראל הגיעה בלי אף אחד כזה והיחיד שהיה כזה פעם (פניני) הסריח קשות.

tristan79

New member
הסגל שלי יוגב אוחיון, אפיק ניסים, יותם הלפרין, מורן רוט, בר טימור
עומרי כספי, ליאור אליהו, דגן יבזורי, בן רייס
יניב גרין, ג'ייק כהן, אלישי כדיר

בחוץ מהסגל הנוכחי: לימונד, חנוכי, פניני, קוז'יקרו, טיוס

השינוי נראה אולי גדול אבל הסגל העיקרי נשאר פחות או יותר דבר:
גרין וג'ייק כהן יחלקו ביניהם את עמדת הסנטר.
כספי ואליהו יתפסו את עמדת ה PF כשכספי מן הסתם רואה דקות גם כ SF. ובקו האחורי זה עדיין בעיקר אוחיון, ניסים והלפרין.
כל שאר הסגל מגיע למלא את החורים בנקודות מסויימות - רוט על תקן הרכז המחליף, יבזורי על תקן מומחה השלשות, כדיר על תקן הגיבוי לשחקני הפנים, וטימור ורייס על תקן עתיד הכדורסל הישראלי שיהיה אפשר לתת להם דקות בגארבג' טיים.

... בחוץ חנוכי, כדיר וטיוס וגרין
4 אחרים במקום, זה לא משנה מי(לנדסברג/כהן, נאור, צ'ורביץ, אפילו תמיר לפתוח הגנות פה ושם לעומת גרין שאפילו הגנה לא נתן, וכו', כל אחד ולאו דווקא מאלה שהזכרתי היה עדיף).
לארבעה האלה לא היה מקום(בטח לא לטיוס במצבו), גרין לא ניסה אפילו, כדיר לא שחקן כדורסל וחנוכי זה שחקן לליגה לאומית.

גם לא לנגר הגמד רוט.

הסגל שלי: PG: אוחיון, רוט
SG: הלפרין, ניסים, לנדסברג
SF: כספי, פניני
PF: אליהו, כדיר
C: גרין, צ'וברוביץ', זלמנסון

בחוץ: חנוכי,לימונד,טיוס וקוז'יקארו

אוחיון ורוט זה סבבה לגמרי למלא 40 דקות על עמדה 1.
הלפרין ניסים ולנדסברג על עמדה 2, מי שטוב וחם משחק יותר.
כספי סוגר את רוב הדקות בעמדה 3 ופניני אוסף קצת פירורים.
אליהו אוכל את רוב הדקות בעמדה 4, וכדיר מסיים את השאר.
בעמדה 5 הייתי פותח בלית ברירה עם גרין, ומעלה את צ'וברוביץ' לתת קצת גוף לסנטרים גדולים וחזקים.
וכן הייתי זורק למים גם את זלמנסון, גבוה העתיד של הנבחרת, שיתחשל קצת, אין ספק שהוא מוכשר מגרין וצ'וברוביץ', אבל לא ברור אם בגיל 18 הוא מסוגל לשחק ברמות האלה, מה שבטוח, הייתי לוקח אותו ונותן לו קצת לשחות במים העמוקים, כי חייבים לחשוב קצת קדימה.

Roy M

New member
קוז'י פרש, זה נתון. מכאן צריך לבנות הלאה הלפרין, כדיר ולימונד הייתי מעיף, כ"א בשל בעיותיו שלו.
אין מקום לשחקניות כמו הלפרין בנבחרת של גברים, אין מקום לנגר כמו כדיר ואין מקום לחסרי שכל (מבחינת המשחק) כמו לימונד.

כיוון שהיום ההבדל בין PG ל-SG הוא מינורי, ורכז "מודרני" יכול לשחק גם כ-2, הייתי בונה כך:

G: אוחיון, ניסים, רוט, נעימי (או יבזורי) וטימור.
SF: פניני (ועיזבו את הבהמיות), רייס וכספי.
PF: אליהו, ג'ייק כהן.
C: צ'ורבוביץ' וגרין (רק כי אין משהו יותר מהוקצע כרגע)

Puskas

New member
אז.. בכללי היית בנה נבחרת לטורניר אחד? כי די בנית פה סגל של פנסיונרים ברובו..
הגילאים שלהם בעוד שנתיים יהיו:
אלו שבשיאם:
כספי- 27
אוחיון- 28

אחרי השיא:
ניסים- 34
רוט- 33
נעימי- 30 (או יבזורי-30)
פניני- 32
אליהו- 30
גרין- 36
צ'וברביץ'- 29

הצעירים היחידים שלך הם:
טימור- 23
רייס- 25
כהן- 24

לא משהו האמת כי ב-2017 רוב הסגל לא ישחק כבר..

אם כבר הייתי הולך על הצעירים ומריץ אותם קולשוב, אור סלומון, ג'ייק כוהן, אוחיון, נעימי כספי - כי הוא עדיין הישראלי הבכיר - אליהו, צ'וברביץ, פניני - ששוב הוכיח כמה הוא חשוב לנבחרת - יבזורי, ועוד שניים מזדמנים

1krembo1

New member
בכוונה אף אחד לא רשם את גל מקל? או שפשוט כולם שכחו ממנו?

למעלה