סגירת שנה בדולר...

azi333

New member
סגירת שנה בדולר...

בוקר טוב לכולם התחושה שלי היא שלא תעלה ריבית היום בנוסף נתונים מעודדים במהלך השבוע בארה"ב (אבטלה ודירות) ורייס לסיום שנה חיובי יביא לעליות בבורסה המקומית ובארה"ב ולהתחזקות הדולר סיום שנה באזור 4.1 מה אתם אומרים?

omer forex

New member
דולר שקל לקראת סוף שנה - סוגיה מענינת

ניסיתי להבין האם יש חוקיות בשערי הדולר שקל בימים שלפני סוף שנה.... תמיד מדברים על זה ששער הדולר עולה לקראת סוף שנה (אינטרסים של חברות ושאר מיני ירקות) בחנתי את שער הדולר ב 20/12, ואת שער הדולר ב 31/12, החל משנת 2001. יש שנים שבהן לא נקבע שער יציג לתאריכים האלה ולכן לקחתי את היציג האחרון הידוע. שנה 20/12 31/12 עליה/ירידה ב % 2001 4.272 4.416 +3.38% 2002 4.736 4.737 +0.02% 2003 4.387 4.379 -0.18% 2004 4.332 4.308 -0.55% 2005 4.598 4.603 +0.10% 2006 4.178 4.225 +1.12% כל אחד יכול לראות את הנתונים בדרכו שלו, אבל להגיד שקיימת חוקיות בעליית שער הדולר לקראת סוף שנה ? לא ממש. לגבי הריבית שאמורה להתפרסם היום - בשעה 18:30. הצפי הכללי הוא לעליה של 0.25%. כלל אצבע שלא תמיד תופס - אם הריבית תהיה בסוף מתחת לצפי (אם היא לא תשתנה היא תהיה מתחת), המטבע המקומי אמור להחלש, והדולר שקל יעלה. אם הריבית תהיה מעל הצפי (אם יחליטו על 0.5% למשל), המטבע המקומי (השקל) אמור להתחזק, ואז הדולר שקל יירד. יש לזכור שכללי אצבע לא תמיד תופסים, ובטח לא לטווח הארוך. מקווה שקצת סידרתי את המחשבות, ומקווה שהצלחתי למסמס את האגדה של עליית שער הדולר לקראת סוף שנה. כמובן שכדרכם של מספרים, אם היתי לוקח תאריך אחר ולא את ה 20/12, היתי יכול לקבל תוצאות אחרות לגמרי.

azi333

New member
ללא קשר לחוקיות

אחלה בדיקה אבל הכוונה שלי לא היתה לחוקיות למרות הבדיקה הבאמת מעניינת לדעתי זה די ברור ששערי מטבעות מושפעים מגורמים אחרים הרבה יותר מהתאריך מה שאני אמרתי שנראה לי שלמרות הצפי לעליית הריבית (שכבר מגולם בשוק) פישר לא יעלה אותה מה שיחזק את הביקוש לדולר ובדר"כ מסחר בסוף שנה הוא קיצוני יותר לכיוון אחד ולא תנודתי הצפי שלי הוא לסגירת שנה חיובית באה"ב מה שגם ישפיע על הדולר לטובה ולכן ההרגשה שלי לגבי עליית בדולר

yarivlevi

New member
אז לפי הדברים שלך הדולר אמור לעלות ?

לפני כמה דקות קראתי שהנגיד העלה את הריבית ב0.25% , האם זה אומר שהדולר עכשיו אמור לעלות או לרדת ?

motibari

New member
ואם היא תהיה בדיוק כמו הצפי ?

ז"א כמו שקרה לפני חצי שעה

omer forex

New member
השפעת ריבית בדגש על מסחר דליל

לרוב נתון היוצא לפי הצפי, לא מטריד את מנוחת השוק יותר מדי הצפי לרוב כבר מגולם בשוק - כלומר השוק שמכיר את הצפי כבר מתייחס אליו כעובדה כמעט מוגמרת. אם יש הפתעה (ויש הפתעות), השוק מגיב בהתאם. אבל.... יש לקחת בחשבון שבגלל חופשות חג המולד מחר יהיה מסחר מאוד דליל גם בדולר שקל ולכן אפשרי שמחר נראה תנודתיות הנובעת מהמחזורים הנמוכים (מחזורים קטנים משפיעים חזק, בלי האיזונים של כוחות השוק)

yarivlevi

New member
אז לפי הדברים שלך הדולר לא יעלה מהותית

עד לתחילת ינואר כי השחקנים החזקים והגדולים בחופשת חג מולד , הבנתי נכון ?

omer forex

New member
לא על הריבית לבדה יעלה הדולר

עד לתחילת השנה יש כמה ימי מסחר "רגילים" הריבית שעלתה אתמול לא הזיזה את השוק, שוב כי היא היתה כמו הצפי כל שנה בסוף השנה יש חג מולד ובכל שנה השוק מתנהג אחרת קשה לי מאוד לחזות מה יקרה עד סוף השנה ככלל - השוק המקומי שלנו שונה מאוד מהשוק העולמי מהסיבות הבאות: * שוק מאוד קטן במחזורי המסחר שלו, ולכן עסקה בודדת יכולה לשנות מחירים בצורה מהותית. * קיימת בעיית שקיפות במחירים - מי שראה ציטוטים רשמיים של בנקים יודע שהם מפרסמים SPREAD של 100 נקודות. ה SPREAD האמיתי הוא לא יותר מ 40 נקודות, ולכן קשה מאוד לדעת איפה השוק. נקודה שהסוחרים הגדולים מנצלים היטב לטובתם. * השפעות בטחוניות פוליטיות ומדיניות חזקות - כמו בכל דבר גם בתחום הזה ישראל היא מדינה משוגעת, טיל קסאם שנוחת בחצר ליד בית ספר בשדרות לא משנה כלום, אבל אם הוא היה חס וחלילה נופל 20 מטר ימינה הכל היה משתנה. צווי שמונה היו מתחילים לעוף לכל עבר, משקיעים זרים היו מוכרים מניות ובורחים למקום אחר, הדולר היה טס למעלה והכל היה משתנה. אתה מכיר עוד מדינה ש 20 מטר הבדל מסוגלים לעשות כזה הבדל? * באותו הנושא - משקל הפעילות הזרה בשוק ההון הישראלי כבד, ולכן אנחנו ניתנים להשפעה חיצונית מאוד חזקה.

למעלה