סגירת קצוות

מלהגת

New member
סגירת קצוות

מישהו יודע מה צריך לעשות כדי לחסל חיים שלמים בארץ לפני שעוברים לחו"ל?
מן הסתם, צריך להודיע לגופים הממשלתיים הרלוונטים, אבל איך? מה? כמה זמן לפני?
אני אפילו לא יודעת מה בדיוק לשאול...

מנסה לעזור

1. רשות השידור- לשלוח להם פקס או דרך האתר שלהם ולהודיע להם שאת עוזבת את הארץ בתאריך X ומבקשת ליידע אותם כדי שלא יחייבו. תשמרי את המייל הזה. הם יקבלו הודעה דרך משמר הגבולות ויעדכנו במערכת. אל תזלזלי הם יכולים להגיע איתך לסכומים גדולים וזה באסה.
2. בזק - אני הודעתי להם שבוע לפני וסגרתי את הקו יום לפני שנסעתי.
3. דירה- אם בבעלותך דירה אז להעביר את כל החשבונות בשבוע שאת עוזבת את הבית. לסגור חובות וקצוות. רצוי ללכת עם המשכיר/שוכר (תלוי במצבך) מול העירייה, החשמל, המים והגז ולוודא שהחובות לאותם חודשים נסגרו ויש קבלה וחשבונית ומעבירים את הכל כמו שצריך.
4. ביטוח לאומי- לגשת לביטוח לאומי, להודיע שעוזבים, וקבל פנקס. הם ישלחו לכם לשלם חלק יחסי. ואז, או ששולחים להם בסוף שנה את כל התלושים והם בודקים אם חייבים לכם כסף ומחזירים או אחת לשלושה חודשים. לקחת בחשבון שקצבת ילדים מופסקת אחרי שלושה חודשים (לי הם לא הפסיקו ואז שלחו לי מכתב שהם רוצים חזרה את הכסף). לבדוק אם המדינה שאת הולכת אליה היא מדינת אמנה שבהסכם (באתר ביטוח לאומי).
5. לדאוג שיהיה לכם אישר קשר אמין בארץ שאליו יגיעו המכתבים ואם יש דירה שידאג לדירה.
6. לגשת למשרד הפנים ולשנות כתובת שאליה יגיעו המכתבים שלכם. צריך להביא את האיש שהוא בעל הדירה.
7. ניידים- אנחנו סגרנו את הקווים. להתקשר לשאול מה המצב שלכם עם הנייד ואם אפשר להעביר לשיחות חול או משהו כזה.
8. להשאיר חשבון פתוח בארץ ולבטל את כל הו"ק. אין דבר מעצבן יותר מאשר לגלות שהורידו לכם סכומים שלא התכוננתם אליהם.
9. לדאוג ששבוע לפני המעבר כבר העפתם את הכל. אם אתם לא מוכרים את הדברים שלכם ורוצים לתת יש ארגונים כמו עזרה ויד לתת שגם יבואו לקחת מהבית שלכם את הדברים. לתרום בגדים והכל. להעביר לקרובי משפחה משחקים וכדומה.
10. אם אתם עם מכולה ויכולים לקחת איתכם דברים - סבבה (לא זוכרת את ההסטוריה שלכם) אם לא, לארוז הכל יפה בארגזים עד 20 קילו, ללכת לבנק הדואר ולשלוח לכתובת שלכם בחול. תוך שלושה ימים הארגזים עם כל מה שחשוב לכם בפנים איתכם בחול. אני לא עשיתי את זה ואני מצטערת. זרקתי המון דברים שבכיתי עליהם אחר כך ובתוך תחושת הזרות (אחרי ההיי הראשוני) זה נעים לראות דברים מישראל.
11. אם יש ילדים להודיע חודש מראש ולהתכונן לשלם חצי חודש התרעה מראש כפיצוי.
12. אם יש רכב למכור ולשכור רכב לשבוע. (לעשות את הכל במהלך החודש האחרון).
13. אנחנו עשינו הכל בחודש האחרון שלנו ארץ

בהצלחה!

מלהגת

New member
ממש תודה! חלק מהדברים היו לי חדשים לגמרי

וממש לא ידעתי מזה. המון המון תודה.

שכחתי אינטרנט. להתקשר שבוע לפני

ולנתק באותו השבוע כמה שיותר מאוחר.

לוודא שניתקו ולא מחייבים. ממש, להתקשר ולהגיד :"ניתקתי את הקו בתאריך X רציתי לוודא שאין חובות והכל בסדר"

מלהגת

New member
וואו, נכון. וגם את הכבלים.

אני עדיין מנסה להבין איך תופסים את רשות השידור...

מלהגת

New member
המליצו לי להגיע אישית ולוודא שהכל שם סגור

לא לוקחת צ'אנסים איתם.

איפה הם יושבים בכלל? אני לא התאמצתי

יותר מדי. לכל היותר אני מוכיחה שלא חייתי בארץ.
לכמה זמן אתם נוסעים?

מלהגת

New member
נוסעים עם כרטיס בכיוון אחד

הם יושבים אי שם ברח' המסגר בת"א, ומקבלים קהל אך ורק ביום ה'. רשות הזויה. ברוך שפטרנו ממנה.

למעלה