סגירת מרפסת שמש

אסתר- לא הבנתי מה את מציעה?

איך היא אמורה להרחיב את המרפסת שלה ועל חשבון מי? נראית לי הצעה בעייתית

TheNewOne3

New member
סגירת מרפסת שמש

שלום,
השכנים בקומה מעליי מתכוונים לסגור את מרפסת השמש שלהם ככל הנראה באמצעות בטון. שטח המרפסת הוא כ-5*2 מ"ר. יש לי מספר שאלות:
1. כמה זמן בערך יכולה לקחת בניה כזו?
2. עבור הבניה הם צפויים למקם פיגומים בשטח המרפסת שלי ועקב כך לא אוכל לעשות שימוש במרפסת שלי. האם קיים איזה שהוא טווח זמן סביר שעבורו הם יכולים לבקש זאת ממני? האם אני מחוייבת לאשר להם?
3. האם לאורך תהליך הבניה הם מחוייבים למקם משהו שימנע הרס של המרפסת שלי, לדוגמת ברזנט?

תודה מראש!

גלמיש1

New member
תשובות

1. לגבי זמן בניה, לא ידוע מה גודל השטח,מורכבות הבניה, וכו. האם יהיו חלונות/דלתות וכו. בעקרון זמן הבניה יכול להיות גם ימים ספורים, אבל גם יותר.
2. את לא חייבת להם כלום. בטח לא לאשר להם להעמיד פיגומים במרפסת שלך. ואם בכל זאת את מאפשרת להם ובכך משביתה לעצמך את השימוש במרפסת - כדאי שתדרשי מהם התחייבות לזמן סיום.
אגב - זכותך גם לדרוש תשלום עבור השימוש שלהם והפגיעה בהתנהלות בחייך. לא בטוח שזה עדיף על פני שלום בית ויחסי שכנות טובה.
3. בהחלט. כדאי שזאת תהיה התניה ברורה, מגובה בהסכם כתוב, לחתימה שלך על היתר הבניה שלהם. כי הם לא יכולים להרחיב את ביתם ו/או לבצע שינויים חיצוניים (וסגירת מרפסת מהווה את שני אלה) בלי היתר מהרשות המקומית, ובלי חתימת השכנים על ההיתר.

TheNewOne3

New member
תודה על התשובות ועוד מספר דברים..

חתימות השכנים כבר נאספו וחתמנו. כיוון שאין לי ידע בנושא, גיליתי שיהיה צורך בפיגומים רק לאחר החתימה. האם יש חתימה נוספת ממש לפני שהם מקבלים היתר?
מה הזמן המקסימלי הסביר מבחינת החוק שהם יכולים לבקש לעשות שימוש בשטחי? האם אני מצידי יכולה לטעון שבגלל ומדובר על מרפסת שמש, שביצוע ההרחבה יהיה לא בתקופת הקיץ?
מה שמדאיג אותי שגם במקרה ואני לא מאשרת להם הצבת פיגומים בשטח הפרטי שלי ואין ברירה אחרת, הם יכולים לפנות להליך משפטי ולטעון שאיני מאפשרת להם לבצע את ההרחבה למרות שחתמתי. האם ביכולתם לעשות זאת?
כמובן שאין זו מטרתי לדרוש מהם תשלום אלא רק להמשיך ולהנות מאיכות החיים כמו שהכרתי עד עכשיו.

למעלה