סגירת מעגל...

כבר לא

New member
סגירת מעגל...

ישבתי וחשבתי לי על המניעים בבחירת בני זוג.. והגעתי למסקנה:הבחירות שלנו נעשות הישר ממעמקי התת מודע, ונובעות מדפוס כזה או אחר של מערכות היחסים שלנו עם...הורינו.. וכך,ממעמקי המחשבה,הבנתי שכדי ליצור זוגיות.. יש מקום להבין לעומק את מי שהיינו מול הורינו, מי שיצרנו עצמינו מול הורינו.. ולסגור עימם מעגל, ותוך כדי הסגירה לסלוח לעצמינו ולהם...על טעויות.. ואינשאללה,משם,לצאת לזוגיות בריאה, הנוצרת ממקום שלם הרבה יותר..

מיקי 43

New member
כל אחד והמעגלים שלו

וההתנהלויות שלו כלפי אנשים אלה או אחרים שהשפיעו על חיו לא בהכרח הורים ומעבר לכל כל אדם מושפע ממה שמושך אותו מהחברה בה חי בה מתהווה לא רק בביתו עם זה יפתור לך את התעלומה אחלה בהצלחה בבחירה הבאה מיקי

כבר לא

New member
שלום יקר

ראשית,ומעבר לכל..כיף לשמוע אותך.. וקיבלתי.. הבחירה נובעת מהאופן בו יצרנו עצמינו,וזוהי אחריותינו הבלעדית... מול הורים,חברים וכו, לאורך חיינו.. נתת לי חומר למחשבה תודה

my sunshine

New member
על מנת לסגור מעגל

צריך לעשות עבודה עמוקה עם עצמנו. להבין מדוע הבחירות שלנו הן כאלו, זה רק אמצע הדרך. השאר זו עבודה , עבודה ועוד עבודה. מכאן הדרך לבחירות [לא לכנסת
] מקווה שיהיו נכונות יותר.

כבר לא

New member
תחי הכנסת...

ותחי העבודה... ותחי...הבחירה.. שלא נגמרת לעולם..אבל שווה את התוצאה.. תודה, אוהבת אותך, חברה יקרה

Rinattt

New member
חושבת שלכל אדם

יש משקעים מהעבר, מהילדות... מבלי שנרצה וגם אם לא נלך בדרכי הורינו עם ילדנו גם להם יהיה משקעים כאלו או אחרים. דוגמא: אנחנו יכולים להיות מתירנים מידי לא כמו הורנו השמרניים אבל זה לא יהיה בהכרח תואם לאופיו של ילדנו [כל ילד נולד עם אופי וחלק הוא רוכש בילדותו ובהמשך חייו] כדי להגיע לזוגיות טובה, אנחנו צריכים רק להיות שלמים עם עצמנו, לאהוב את עצמנו ולקבל את עצמנו ובמיוחד לקבל את המשקעים של ילדותנו- כי לתקן אותם קשה אבל לקבל אותם ולחיות איתם בשלום יותר קל, כי לתקן אותם זה לנסות לתקן את ההורים שלנו - שזה בלתי אפשרי. צריך לקבל את הורינו ואת חינוכם - כי זה מה שהם מצאו לנכון לעשות כפי שאנו מוצאים לנכון לחנך כך או כך את ילדנו. לאהוב את עצמנו - זה הפתרון האידאלי.

יערית

New member
יש כ"כ הרבה פרטמרים

וכ"כ הרבה סיבות למניעים בבחירת בן /בת זוג,אי אפשר לשים את רוב המשקל בבחירה על הדינאמיקה שהיתה לנו כילדים מול הורינו,לוקחת את עצמי ובודקת עם עצמי, רק באחד טעיתי ורק לאחר מכן הבנתי שזה זהה לדינאמיקה שהיתה לי כילדה מול אמא שלי וזה האקס שלי,לפניו ואחריו אף אחד מהם לא שיקף אפילו במעט את העבר שלי. לפעמים הבחירות נעשות לא תמיד מתוך חשיבה של התאמה לאורך ולרוחב,לפעמים זה מתאים עכשיו והרגע והמחר דיי רחוק(בשנים). אנחנו גם זן מיוחד כזה של אנשים שנוטים כל הזמן לגדול ולהתבגר ובכל פעם מסתכלים בבחירה שלנו במבט שונה. כולנו בסה"כ אנשים שגדלו על מצע/חינוך/בסיס/צרכים שונה, ההתאמה מאד אבל מאד קשה,החכמה למצוא את הכי הכי קרוב לנשמה שלנו ואז אולי לקרוא לזה נשמה תאומה ובלה בלה בלה, זוגיות בריאה=אני בדיוק מערבבת את החומרים לזה עם עצמי, כשיצא המתכון אתחיל בבישול/טיגון/אפייה וכו/. נשיקה וחיבוק.

הכל נכון..אבל

אני לא חושבת (ופה יחלקו עליי רבים) שסגירת מעגל עם ההורים תשנה את הבחירות העתידיות שלי... חושבת שהבחירה שלנו מורכבת ממכלול של דברים... כן , ורובם מהילדות..המכלול הזה כולל את יחסינו עם ההורים.. גם את היחסים וההתנהלות שלהם ביניהם...המכלול כולל המון מיקרים, טראומות, בקיצור ים של חוויות אפילו שלכאורה בזמנו ניראו עיניין של מה בכך... הבעייה עם זכרונות הילדות האלה, (שעיצבו לנו את כל החיים הבוגרים שלנו...) זה שאילו זכרונות "צרובים" אין אפשרות ל DELETE גם אם נעמוד מול סוללת פסיכולוגים.... סגירת המעגל תעזור לנו להבין המון דברים על עצמינו,תעזור לנו להבין למה בחרנו כך... אבל לא תוכל לשנות כלום גם בבחירות העתידיות... מה כן יכול לשנות....? אין לי מושג היום למשל, אני לא יודעת אם אני יודעת מה אני רוצה.... אבל בוודאות יודעת מה אני לא רוצה.. וזה לא קשור דווקא לסגירת מעגל עם ההורים.....אלה דווקא ל"נעילת" הגירושים.... ומשהו קטן בעיניין זכרונות ילדות: ל X שלי הייתה סבתא שחלתה באלצהיימר...אני זוכרת שכשהיינו הולכים לבקר אותה , היא לא ידעה מה קורה איתה לא זיהתה את ילדיה או את נכדיה...לא זכרה אפילו את בעלה , שאיתו חיה 60 שנה.... אבל מה כן... היא הייתה יושבת וממלמלת לנו כל מיני דברים מהילדות שלה...דיברה רק על הרחוב שבו גדלה............ דיברה על אחיותיה הקטנות...על הוריה...אפילו שרה לנו שירים מתקופתה... זכרונות ילדות צרובים .. היום אני מאריכה במילים משום מה....

N D R

New member
כל המסקנות שלך

מקובלות עלי מראש הסלוגן "לסגור בכדי לפתוח" כבש אותי ללא קרב עכשיו רק נותר לך לנתח את המקרה שלי, להכיר מקרוב את הורי ולשכנע את המשוכנע שאת צודקת כמו תמיד

d a n i e l s 5

New member
"לסגור בכדי לפתוח "

כמה נכון ! זה מה שאני תמיד אומרת ........ וכן, איכשהו הכל מתחיל ונגמר עם "בית אבא" כשאתה צודק אתה צודק !

r e d head

New member
כתבת יפה

ולי יש מחשבות קצת אחרות מהאנליזה שלי אני לא בטוחה שצריך לסגור מעגל עם ההורים כדי לטפל בדברים בעיתיים מהעבר אפשר לעשות את התיקון במעגלים חדשים. הכל במושגים חיוביים של פתיחות ולא סגירה של הווה ועתיד.

maof

New member
רק ש...../images/Emo13.gif

אנחנו אלופים בלשכנע את עצמינו... כשהחלק המודע משדר לתת מודע דבר מסוים כך אנחנו גם נכוון את עצמינו. מעוף

לזריס

New member
סגירת מעגל זה בחשיבה להבין ולסלוח

לא אומר שלמדנו כלום, אם בכלל. לדעת לא לחזור על שגיאות העבר ולהפיק מכל שעברנו את הנכון לנו. לא לחזור על אותה תבנית פעם אחר פעם, שהרי לא למדנו כלום, לא סגרנו שום מעגל. להפרד מסיסמאות ולשנות חשיבה.

למעלה