סגירת מעגלים...

רוזנה

New member
סגירת מעגלים...

בוודאי קראתם, שמעתם או נשמע לכם מוכר: "לכל זמן ועת לכל חפץ תחת השמיים" (קהלת ג´1) אנחנו עוברים תהליכים בחיים שלנו, ונראה כאילו החלקים לאט לאט מתחברים לתוך פאזל אחד גדול שנקרא החיים. וכל תהליך שאנחנו עוברים כאילו מגיע בזמן שהוא צריך להגיע- לא מאוחר מדי, ולא מוקדם מדי. וכך, אני מסיירת לי על כל פיסות הפאזל שבידי, ונדהמת מהמיקום הנכון והמדוייק שלהם בחיי, שהביאו אותי למי שאני היום. והתובנה הזאת מביאה אותי להבנה נרחבת יותר של האירועים שקורים לי בתקופה האחרונה. אני מרגישה כסוגרת מעגלים על מעגלים על מעגלים עם אנשים שבסופו של דבר גורמים לי לסגור מעגלים עם עצמי. לפתע אנשים מעברי יוצרים איתי קשרים- בתכנון בשוגג, פשוט עוברים בדרכי ומנסים לאחוז במה שניתן להם לאחוז מהעבר שלהם איתי. מספרים על געגוע, על חסכים, על אהבה וחשיבות, פותחים תיבת פנדורה אבודה שסחבו איתם ופתאום מצאו פתח בטוח. ואני מוצאת בליבי מקום להבין, לסלוח, לחייך, לקבל, לשלוח יד ולהיות שלווה עם כל הדברים שקרו- כי עכשיו אני מסוגלת להסתכל ולהבין את חלקי הפאזל ולהיות איתם שלמה. למדתי לסלוח לאנשים שפגעו בעצמם ובי. המעגלים של חיי נסגרים, ואוטוטו נפתחים חדשים, ואני צועדת לקראתם במעין שביל היטהרות רוחני- מוכנה. "לכל זמן ועת לכל חפץ תחת השמיים" (קהלת ג´1) שיהיה רק טוב, רוז

הצופה.

New member
היי רוזנה

שאנשים פוגעים בי אני יכול לבחור להפגע ואו לא להפגע שאני קורא אותך על שסלחת לאנשים שפגעו בך בעבר אני שואל את עצמי האם אני צריך לסלוח להם? או האם אני צריך לסלוח לעצמי על שנתתי לעצמי את "הפריוילגיה" להפגע ולעצור או להעכיר את מהלך חיי? לפעמים לדעתי הדרך הקלה זה להפגע זו מעין בריחה מהמציאות
בתור מתלמד אני לא קובע עובדות רק שואל שאלות

רוזנה

New member
קודם כל, תודה...

שגרמת לי לחשוב על מה שכתבתי
ושנית, כולנו מתלמדים לא?!?... בכל אופן, אני רואה את הפגיעה כיכולת שלך להרגיש ולהיות יצור אנושי. אנשים פוגעים בך במהלך חייך ואתה פוגע באחרים, ואני רואה בזה דברים בלתי נמנעים כחלק מהקיום שלנו. באותה מידה בה אנו מרגישים אהבה, אנו מרגישים גם שנאה, כעס ואושר. אני חייבת לציין שהפגיעה לא חייבת לעצור את החיים שלך. אני רואה פגיעה כדרך התמודדות עם מציאות קיימת, ודרך התמודדות מטבעה להיות תהליך התקדמות המוביל למודעות עצמית- ניסיונות ניתוח, תובנה, הבנה וכ"ו- אלו רק מביאים אותך לידי חשיבה מתקדמת יותר. לי הייתה הפריוילגיה להיות מודעת לעצמי ולסביבה שלי- זאת שפגעה בי, וזו שפגעתי בה. הפריוילגיה שלי הייתה להיות מסוגלת לסלוח לאלו שפגעו בי, ובו זמנית לדעת לבקש סליחה מאלו שפגעתי בהם. ברגע שאתה מבין חלקים מהפאזל שיצרת לעצמך, אתה גם מסוגל להבין שחלקי הפאזל מורכבים מחלקיקים כהים ובהירים וצבעוניים וישרים ועגולים ו... מיליוני צורות, כך שאם הם מרכיבים אותך ואתה שלם איתם מבין אותם, אני לא חושבת שאתה למעשה עוצר את ההתפתחות שלך, להיפך... אז... אתה עדיין רואה בפגיעה בריחה?!... שאלה המתלמדת
יום משובח, רוז

הצופה.

New member
"לכל זמן ועת לכל חפץ תחת השמיים"

הפגיעה היתה בעבר. התובנה באה היום. היכולת לסלוח גם היום.

למעלה