סגולה לפרנסה

א נ י ה ו

New member
סגולה לפרנסה

לפני מספר דקות אימי התקשרה ובפיה סגולה לפרנסה, מר´ מנחם מנדל מרמינוב (או משהו כזה) - להגיד היום, אבל רק היום את פרשת ה-מן, שניים מקרא ואחד תרגום. ישר נפלט לי - מה זו השטות הזאת, ושמעתי את אימי נעלבת... מה שמוזר לי בכל הסיפור הזה זו אימי. מעולם לא שמעתי אותה מדברת על כל מיני סגולות וכשפים למינם, אני פשוט לא מבין מה קרה לה לאחרונה
. <די לסגולות - מהיום רק כחולות>

avidadon

New member
ככל שהמצב יותר קשה,

כך החוש המיסטי יותר מפותח. ולא שגיליתי פה למישהוא את אמריקה.

nightroll

New member
וסבתא שלי היתה אומרת

מה אכפת לך לומר? אם מועיל - יופי. אם לא מועיל - לא מזיק...

אז זהו שלא

וזה מזיק ועוד איך! זה מזיק כי מתפתחת תרבות ה"במקום", במקום להתאמץ איפה שצריך נקרא יותר תהילים. זה מזיק כי מתפתחת תרבות ה"תעשה בשבילי", - "יהודים! נא להגיד תהילים בשביל...!!!" זה מזיק כי מתפתחת תרבות ה"מסחרה", - "מנין אברכים יקראו תהילים עבורך תמורת ככה וככה" זה מזיק כי זה בזבוז זמן.

דווקא כן !

כי אתה מציג רק צד אחד של הדברים, הנה דוגמא איך זה עוזר. מישהו שאתה אוהב צריך לעבור טיפול רפואי, מה תעשה? תפרסם מודעת תמיכה בעיתון? לא! תקרא תהילים! איך תראה לו שאכפת לך ואתה רוצה שיבריא מהר? תשלח לו בחילת ממתקים? לא! תתפלל להצלחתו בבית הכנסת! ככה אתה מראה לו שאתה אוהב אותו ורוצה בהצלחתו!!!

plato

New member
או שתגיד לו:

אני אוהב אותך, ורוצה בהחלמתך המהירה, או הצלחתך, וכו´.

nightroll

New member
תראה, אני סקפטית

אני רואה את האנשים שיושבים וקוראים תהילים ופרשיות וכל מיני, גם כדי לא לבזבז זמן, גם לרפואה או לישועה וכו´. אני לא יודעת אם כח הישועה הוא דווקא בתהילים. אבל ברמה האישית, זה גורם לאדם להרגיש שהוא אומניפוטנטי. זה גורם לו להאמין שיש לו כח לשנות, ונותן לו תקווה במצב מייאש ומתסכל. אני אישית לא קוראת תהילים בצר לי. אבל מי שמרגיש צורך לקרוא תהילים לרפואה או לפרנסה או לכל צרה שלא תבוא - שיקרא. בשביל בריאות הנפש שלו, בשביל שלא יסתובב בהרגשה של חוסר אונים, בשביל שיוכל לומר לעצמו אח"כ "לפחות ניסיתי".

למעלה