סב השנה...

זה לא כל כך פשוט.

אדם לא חי את חייו בהשוואה לאחרים. כשכואב לו אז כואב לו, באופן יחסי לעצמו. אני מניחה שגם כשלך משהו כואב, את לא מייד משווה את הכאב לכל הכאבים היותר גרועים בעולם, ואז הכאב עובר, נכון? למשל - את מדברת על הקשיים בהקשר של בייבי סיטר או להשאיר את הילדים אצל הסבים, כנראה כשאת ובעלך רוצים להתאוורר קצת. מישהו מהצד יכול לבוא ולומר לך - מה את רוצה - לך יש בעל. יש אמהות חד הוריות שאין להן בעל. בעלך יכול לשמור על הילדים כשאת רוצה קצת להתאוורר, יש נשים שאין להן את הפריבילגיה הזאת. האם את חושבת על זה באותם רגעים, או שזה נראה לך מובן מאליו? איכשהו בד"כ אנחנו נוטים לקחת את מה שיש כמובן מאליו. אני מסכימה איתך שלפעמים אנחנו "לא זוכרים" לראות את הפרופורציות, לא תמיד נותנים מספיק משקל למה שיש, והרבה פעמים זה באמת מסייע לחשוב על התמונה בגדול. אבל - זאת עבודה. צריך לתרגל את זה ולהתאמן על זה, וזה לא תמיד קל.

סב השנה...

אז סבתא אין לבן שלי. כלומר יש סבתא מקסימה מהצד השני, אך לא מהצד שלי, אחרת לא הייתי כאן.... אני הייתי אמורה לספק את הסבא. אך הוא לא ממש מתפקד ככזה. כששאלתי בצחוק אם הוא רוצה לשמור כמה ימים על פיצקול כדי שאסע לחו"ל (אני לא באמת מתכוונת כרגע לנסוע, זה היה תיאורטי), הוא ענה לי ש"הוא את החובות שלו לילדים שלו כבר גמר". אז בסדר, כמה ימים זה אולי הרבה (למרות שדווקא אשתו הביעה רצון...). אבל כרגע הוא רואה את הנכדים שלו (גם ממני וגם מאחי, שדווקא גר די קרוב אליו) בערך שעתיים בחודש, ומבחינתו זה מספיק. על בייבי סיטינג, אפילו לאחה"צ אחד, אין מה לדבר (הוא לא מציע, ואני לא רואה כבר טעם לבקש). זה מאוד עצוב לי. פיצקול הפסיד את מי שיכלה להיות סבתא מדהימה, אך לפחות היא לא בחרה בזה. ועכשיו מסתבר שאפילו סבא אין לו ממש. ניסיתי כמה פעמים לשנות זאת, להזמין יותר, אז מדי פעם הוא "עושה טובה". אבל אחרי שהוא אמר לי במפורש שהוא "סיים את חובותיו" (כמה נחמד לשמוע שהוא רואה בנו נטל או חובה מעיקה), ולא נענה להזמנה למפגש (שלא לדבר על ליזום) יותר מפעם בכמה שבועות, אינני רואה טעם להמשיך לנסות. ירצה - יבוא, לא ירצה - לא צריך. אני מנסה לשכנע את עצמי שההפסד כולו של אבא שלי, אבל זה עדיין גורם לי כמובן צער.

../images/Emo14.gifגם שלנו כזה

אצלי שאמא נפטרה נגמר לנו מקום המפגש שהיה אצל אימי.ואבי לא ממש סב השנה.הוא אוהב אתהילדים ומידי פעם הוא שומר עליהם איזה בוקר ודיי נהנה מכך אך סך הכל לא ניתן לסמוך עליו שישמור ממש או יעזור כשנתקעים.בעצם אימי היתה מניעה אותו ולבד קצת קשה לו לחשוב.... הפרופורציות השתנו לגמרי ואין ספק שילדיי איבדו סבתא טובה וסבא גם....למרות שהוא נשאר כאן.....אבל רק ברוחו.... עצוב מאוד... אני כל הזמן מכריחה את עצמי לא לצפות ולא לדרוש אך אני מתאכזבת מחדש.... נקווה לטוב... נשמח לשמוע מכם

אשבל1

New member
אני כל כך מבינה את הצער שלך

לילדים שלי אין סבא וסבתא מהצד שלי, ואין לי אפשרות להשאירם יותר משעתיים בערך... עם הצד השני... לכן אני מאוד מזדהה עם הכאב והצער שלך, גם לי אין אפשרות לנסוע בלי הילדים(האמת, שאני גם לא רוצה), אני חושבת שלהפסיד את החוויה של סבא זה חבל לשני הצדדים, אבל יש הרבה דברים בחיים שהיינו רוצים שילדינו יחוו אחרת .... בגן, בבית הספר... לכן, יש להפיק את המיטב ממה שיש, אם יש עם הסבא שעתיים בחודש, העיקר שהן יהיו כיפיות לפיצקול, שהוא יקבל מהן את המיטב, שולחת חיבוק גם לך וגם לו..... שיהיה ערב נעים.

מאמי כל כך כואב לקרוא את ההודעה שלך

אני שולחת המון חיבוקים וכמובן שאם תרצי אני אשמח לשמור על החמוד הקטן הזה....בכיף אני חולה על ילדים!!!

שאלה

וכשהם כן נפגשים, איך סבא מתפקד עם פיצקול? האם הואמ שחק איתו, מספר לו סיפורים, מושיב אותו על הברכיים?

כן, לזכותו ייאמר...

ומה ששאלת באמת עוזר לי לראות את החלק המלא של הכוס - כשהוא עם פיצקול הוא משחק איתו, מחזיק אותו, מנגן איתו על פסנתר הצעצוע, מאכיל אותו (הכל חוץ מחיתולים שזה אפשר להבין בשביל גבר מהדור שלו..), בקיצור במעט הפעמים כבר כן נמצא, או כשאני אצלו, זה בסדר. הבעיה ה"יחידה" היא שאי אפשר לבנות עליו שהוא יהיה שם כשצריכים אותו (לאו דווקא לבייבי סיטינג. גם לתחומים אחרים בחיים). אבל כנראה שעליי להשלים (אף שאני מתקשה בכך ) עם זה ש"זה מה יש", ולהודות על הדברים האחרים שיש לי בעולם. פשוט לפעמים אני מרגישה צורך להוציא קיטור בעניין....

I REST MY CASE ...

להוציא קיטור זה אחלה, ובהחלט במקום. אבל אני שמחה שאת רואה גם את החלק המלא של הכוס, כהגדרתך. ואם אנחנו מסתכלים מנק' המבט של פיצקול, הרי שהוא לא מודע לכל מה שקורה מאחורי הקלעים. יש לו סבא, שממלא פונקציות שונות שחשוב שיהיו קיימות בעולמו. וגם זה משהו ...

למעלה