סבתא תרצה

שלום, לא הצגתי את עצמי, אני גרה בדרום, נכה, היתה לי גינה יפייפיה שטיפחתי, במשך מספר שנים בגלל מצבי הגינה הוזנחה וכעת אני משדרגת אותה להתאמה למצבי בכיסא הגלגלים. הולכת להציב אדניות גדולות בגובה שאוכל לטפל בהם. לא מביאה גנן, כי זאת אהבתי הגדולה, אוהבת מאוד פרחים , אשמח למענה לשאלותיי, להצעות לצמחים המתאימים לאדניות בנויות בגובה 45 ורוחב דומה, אורך בערך שלושה מטרים, שילוב עם פקעות.
צמחים שהם ירוקים תמיד, צמחים רב עונתיים שפורחים ונשארים ירוקים כשהפריחה מסתיימת, רוצה להקדיש אדנית אחת בגוגל של מטר לגידול צמחי מאכל עם הנכדים המקסימים שלי, מיני ירקות, כל עצה תוכל לסייע, הדבר היחיד שישאר באדמה בגינה ויטופל לא על ידי, יהיו העצים השתולים שישנם ותוספת של נוי מסביב.
תודה רבה.

drorim69

Active member
הי, אשאל כמה שאלות שיעזרו להתמקד:
1. האם את מתייעצת לגבי אדנית בגודל מטר על 45 בגובה 45 שתטופל על ידך? (כתבת "להציב אדניות" וגם "אדניות בנויות", אז קשה לי לדמיין על מה מדובר)
2. האם אדנית מוגבהת זו פתוחה בתחתית לאדמה? או שיש לה תחתית בטון?
3. האם האדנית מקבלת שמש ישירה? כמה שעות ביום ובאלו שעות?
[מוסיפה מנסיוני פרט חשוב שכנראה כבר חשבתם עליו- חשוב שאדניות המיועדות לטיפול עצמי של בעלי מוגבלויות תהיינה ללא "שפה" שמרחיקה את האדנית עצמה מהאדם היושב בכסא ומתקשה לנטות קדימה מעל השפה]
4. האם תהיה לך גישה משני צידי האדנית? או שתצטרכי להגיע לעומק 45 ס"מ מצד אחד?

תודה על התייחסותך, אענה:
1.אכן, מדובר באדניות שיטופלו על ידי, ציינתי שזו המטרה להצבת אדניות בגינה, שתהיה לי נגישות לגובה האדנית ואוכל ליהנות ממשהו שאני אוהבת, הן לא תהיינה בנויות עם שפה רחבה, או בלוקים, על מנת שתהיה לי אפשרות לשתול ולטפל בהן.
2. הכוונה לאדניות שיוצבו על האדמה, עם פתחי ניקוז, סגורות מלמטה, יושקו ע"י טפטפת.
3. רוב האדניות יקבלו שמש ברוב שעות היום. חלק קטן , יקבל שמש בשעות הצהרים המאוחרות.
4.בהתחלה הגישה תהיה מצד אחד של האדנית, תוך כדי שדרוג הגינה והתאמה לניידות, אוכל לגשת אליה מצידה השני,
אודה לעזרתך.

נראה לי שהתגובות פה מתעכבות בשל המעבר לפורום החדש והמאד לא נוח..
ממליצה מאד להיעזר בבלוג של אבינדב בגין. למשל:
אמנם - מדובר באזור ירושלים ששונה מאד מאזורך, אבל הוא שם דגש על רב שנתיים עם צריכת מים נמוכה ועמידות - אז חושבת שיתאים לך.
עוד מקור מוצלח - נקודה ירוקה: http://eco-garden.co.il/צמחים-מומלצים.-צמחים-חסכוניים-במים/
המומחה - רן פאוקר - משתתף בפורום זה ושמח מאד לענות על שאלות.
כיוון שיש המוני שיחים ירוקי עד ופרחים רב שנתיים המתאימים לחום ושמש מלאה - תצטרכי לעשות עוד עבודת חיפוש, מיון, סינון במרשתת בעצמך ולחזור עם יותר שאלות ממוקדות - חיפוש אחר צבע פרח מסויים, אורך מחזור פריחה, גודל שיח, מאפייני ריח וכולי.
אגב - האסוציאציה הראשונה שעולה בראשי במקום כזה - הרבה שיחים ריחניים של צמחי תבלין - כך שיהיה נעים לעבור ביניהם ויופץ ריח מרגיע בכל מגע אקראי. כמובן שגם כאן יש המונים - התחילי לחפש ברשת ולקרוא על מאפיינים וחזרי עם שאלות ממוקדות.
בהצלחה!!

למעלה