סבתא לוחצת... בעיה.

סבתא לוחצת... בעיה.

הילדה שלי בת 3.5, לא מוכנה ללכת לסבתא. בכל פעם שאנחנו הולכים לשם (ויוצאים משם) הילדה צריכה לתת המון נשיקות, אחרת סבתא "לא מרגישה טוב" ויוצאת עם פרצוף חמוץ. יש עצה?

גרא.

New member
ענת, באמת שאין כל צורך באלף הנשיקות

של סבתא,וודאי אם זה מאד מציק לילדה.לכן כדאי לדבר איתה,ולהקציב לה לא יותר מנשיקה אחת..וודאי שהקשר עם הסבתא הוא חשוב לשניהן,לה ולילדה..ולכן כל אחד יתרום משהוא.בתך,את הנכונות לקבל נשיקה אחת בפרידה.והסבתא,להבין להתחשב בחוסר הנוחיות של נכדתה..וגם היא, תעניק לה רק אחת,רק אחת,והרבה חיוך.לשם כך כמובן יש צורך להסביר לאמך,בלא נוכחות הנכדה,מה,ולמה.

ליואב הארנב נגמרו הנשיקות. המלצה...

המלצה במקום אחר, באותו עניין: בפורום אחר הזכירו ספר שמציע פתרון ל"בעית הנשיקות" וזה עזר גם במקרה שלנו. אנחנו נתנו אותו כמתנה חינוכית לסבא וסבתא (מהצד שלי) דווקא וגם הם, במפתיע, אהבו את הפתרון. עכשיו הם יודעים, שלפעמים יש ימים כאלה, גם לילדים, ש"נגמרות הבטריות" וגם סבא וסבתא צריכים לחכות בסבלנות שהילד "יתמלא" מחדש. הנה התגובה: "גם אצלנו היתה בעיה דומה. סבא וסבתא נדנדו לילד בן 2.5 שיתן נשיקה... זה הגיע למצב שהוא לא רצה יותר ללכת אליהם. עד שיום אחד חברה, שמתמצאת בספרות ילדים, הביאה לו במתנה ספר מקסים, "ליואב הארנב נגמרו הנשיקות" וכבר באותו שבוע הבעיה נפתרה... הספר מספר על יואב הארנב´ שסבא לוקח אותו כל יום מהגן, ומקבל ממנו נשיקה. יום אחד נגמרו ליואב הארנב הנשיקות. סבא (ובהמשך גם סבתא) מגיבים בענייניות. הם מתייחסים למחסור הזמני בנשיקות בכובד ראש, תוך מתן לגיטימציה מלאה למצב, ומציעים לילד הצעות לפתרונות: סבא מציע לילד לתת לו נשיקה, ואז תהיה לילד נשיקה לתת בחזרה.. או לקנות נשיקות... אבל יואב דוחה את כולן. המצב מקבל תפנית מרגשת בתושייתו של הילד: כשאמא ואבא חוזרים מהעבודה, יואב הארנב מבקש מהם שיתנו לו המון נשיקות, כדי שישארו לו גם לאחר כך, כדי לתת לסבא וסבתא... הילד יודע בדיוק איפה "לחדש את מלאי" הנשיקות הפרטי שלו. הוא אוסף את הנשיקות בכיסים ושומר למחר. ועד מחר, הוא הולך לישון "מנושק עד עד השמיים." הספר מעביר מסר שיש גם ימים כאלה, שבהם נגמר מלאי הנשיקות, וזה בסדר. יש כבוד לילד, למצבו ולרצונותיו. והכי חשוב: הילד פותר את הבעיה בכוחו. בקיצור, הילד הקשיב שלש פעמים בלי להגיד כלום. בפעם הרביעית (...) הוא מפסיק אותי בקטע שיואב הארנב אוסף נשיקות מאמא ואבא ואומר לי: "אמא, מחר אני אגיד לסבא וסבתא שנגמרו לי הנשיקות והם צריכים לחכות שאמא ואבא יבואו מהעבודה ויביאו לי עוד נשיקות.". והוא עשה את זה. כמו גדול. ומה שמפתיע, שסבא וסבתא אהבו את הרעיון. אחר כך עשינו מסיבת נשיקות... הילד קיבל מאיתנו ו"העביר" הלאה. ממש מסחרה... לא חשוב, העיקר כולם יצאו מרוצים (ומנושקים) עד עד השמיים.

נהדר. אהבתי את הסיפור.

ותודה גם לגרא. ההצעה שלך ל"הקצבה" של נשיקות, נשמעת לי פיתרון מבריק. אני חושבת שספר יכול לתרום המון. אפשר פרטים על הספר?

../images/Emo45.gifבבקשה...

ליואב הארנב נגמרו הנשיקות מיכל סלע הוצאת קוראים

למעלה