סברס לא נותן פרי

י_357

Member
שלום

שתלתי לפני כ 5 שנים מספר עלי סברס והם ניקלטו וצמחו יפה עם גזע עבה וגם לגוב והשנה הופיע פריחה על אחד העלים, אבל אין פרי.
אני יודע שלקחתי את העלים מצמח שמניב פרי (סברס של פעם, לא של סופר) ולכן חשבתי שגם הסברס שצומח בגינה שלי יצמיח פרי אבל לצערי
זה לא המצב.

האם יש פתרון ?
האם יש זכר ונקבה בצמח הזה וזו הסיבה שהוא לא מניב פרי ?

אזור:ת"א
משקה מפעם לפעם בקיץ עם מי מזגן (קקטוס לא צריך הרבה מים נאמר לי)
שתול באדמה
צריך לדשן?

בתודה מראש
י

קבצים מצורפים

• IMG_20210527_172902.jpg
    IMG_20210527_172902.jpg
    2.8 MB · צפיות: 8
  • IMG_20210527_172915.jpg
    IMG_20210527_172915.jpg
    3.2 MB · צפיות: 8
  • IMG_20210527_172927_.jpg
    IMG_20210527_172927_.jpg
    3.3 MB · צפיות: 8

מ ש ה 53

Well-known member
האם יש תמונה? בד"כ צבר הוא צמח חזק מאד, אבל לפעמים עוברות כמה שנים עד שהוא "מסכים" להניב.

נוף-צלול

Well-known member
מה שעשית זה בעצם ייחור - לקחת גבעול סברס (לגבעול הסברס צורת "עלים" רחבים) והשרשת אותו.
מאחר שכך הוא זהה בתכונותיו לצמח במקור. אם הוא נותן פרי - גם זה יתן, אין לך התלבטות של זכר ונקבה. אבל מה - שום דבר לא בוער לו. אם הצמח עצמו ("עליו" = גבעוליו) ירוקים ומלאים לדעתי הכל בסדר. אלא אם כן אתה גר בסביבה עם למשל זיהום אוויר גבוה עד שאין מאביקים (אינני בטוח שהסברס בהכרח תלוי במאביקים).
לא יזיק מעט קומפוסט - והרבה סבלנות.

י_357

Member
איני גר בתוך העיר עצמה כך שאין זיהום אוויר גדול מידי, דבורים יש, אוסיף קומפוסט כעצתך ואחכה בסבלנות.

תודה

מ ש ה 53

Well-known member
עכשיו ראיתי את התמונות. נראה שענפי הצמח "גזעולים" קצת "רזים" כנראה שזקוק ליותר השקייה.

נוף-צלול

Well-known member
בדקתי עבורך בכמה מקורות. הפרחים הם דו-מיניים ולא מצאתי פירוט רב על מאביקים שלו. בוויקיפדיה אנגלית כתוב שיש בו הפריה עצמית. אז נראה לי שמה שנדרש זה סבלנות.
כהערה אישית: אינני בטוח שהייתי שש לגדל צבר מצוי (סברס) בגינה. כשיגדל ותרצה לעקור זה יכול להיות משימה לא קלה.
בעקבות משה, הייתי שואל: הוא זוכה לקרינת שמש ישירה, שלה הוא זקוק?

מ ש ה 53

Well-known member
בדקתי עבורך בכמה מקורות. הפרחים הם דו-מיניים ולא מצאתי פירוט רב על מאביקים שלו. בוויקיפדיה אנגלית כתוב שיש בו הפריה עצמית. אז נראה לי שמה שנדרש זה סבלנות.
כהערה אישית: אינני בטוח שהייתי שש לגדל צבר מצוי (סברס) בגינה. כשיגדל ותרצה לעקור זה יכול להיות משימה לא קלה.
בעקבות משה, הייתי שואל: הוא זוכה לקרינת שמש ישירה, שלה הוא זקוק?
לפי ההתרשמות שלי, מדובר בצבר ללא קוצים, כזה קל יחסית לעקירה במקרה הצורך. אבל למה לעקור עיוני?

י_357

Member
כן, יש שמש ישירה אם כי לא כל היום כי הגדר החיה קצת גבוהה, אני גוזם אותה כדי שלא תמנע ממנו אור שמש.

למעלה