סבל

Mist2

New member
סבל

בני אדם נורא סובלים, כשאין להם ממה לסבול

אה, ../images/Emo13.gif

זה לא מדויק. על פי תורתו של הבודהה וגם על פי היוגה-סוטרה אנו תמיד סובלים, גם אם ברמה מעודנת מאוד מאוד וכמעט בלתי מודעת. למרות שלרוב האנשים סבל הוא עניין שנראה קל ופשוט להבנה, במציאות זה אחרת.

מוטי ש

New member
נו,באמת.

הוא בסך הכל זורק פה,לעניות דעתי כמובן, אינדיקציות לזיהוי האישיות המזוייפת היית חייב לומר שזה לא מדוייק?..:) וזה למה אני סבור כך. בשורה התחתונה,בני אדם מרבים לסבול יותר מהגישות,אמונות,הרגלים שלהם מאשר מהעולם עצמו.הם סובלים מההזדהות שלהם עם תופעות העולם,מההיצמדות שלהם לתופעות העולם והצדקתן או שלילתן. זה בדיוק כמו שנאמר:"את זה אנחנו אוהבים ואת זה אנחנו לא אוהבים". בקיצור לא אוהבים את מה שיש ולפעמים רוצים את מה שאין או לא יכול להיות. העניין הוא,שהאישיות המזוייפת אצל רבים מבני האדם לא אוהבת לעשות בעצמה ולא יודעת מה לעשות בעצמה. רוב הזמן אנשים רק מקטרים ומחכים למישהו שיגיד להם מה לעשות. (כל אחד מאיתנו יכול להכיר את התכונה הזאת עצמן בתקופה כזאת או אחרת בחייו.) אם מדובר באדם אמיתי,אז שפר מזלם,אבל אם מדובר באדם מזוייף, אז גם אומות ותרבויות שלמות אוכלות אותה ובגדול!(מכנים זאת אסנמוס נצחי.:) אדם אמיתי תמיד יכוון את האדם אל עצמו ויסייע לו לגדול ולהתפתח,לקחת אחריות על עצמו. אדם מזוייף,תמיד יכוון את האדם אליו "עצמו",לשם האדרת עצמו על חשבון אחרים. את זה כמובן,לא ניתן לדעת מייד,אלא רק בדיעבד.רואים זאת בתוצאות.בעשייה לאורך זמן, כי גם הצורה,כמובן,יכולה להטעות. אי לקיחת האחריות מעצימה את הסבל,משום שלקחת אחריות זה לחקור ולהתפתח,לראות,לשמוע להתבונן,לחוש,דהיינו להשתמש בכל החושים שניתנו לנו כדי להגיע למעשה הנובע מהלב. מעשה הנובע מהלב הוא ייעוד.ייעוד זה מינימום מאמץ-מקסימום תוצאה. כיוון שכך רמות האנרגיה של האדם נשמרות לאורך זמן ויש תוצאות ברות קיימא. אבל למעשה,הדבר הזה לא קורה לכולם. ואז האישיות המזוייפת במר יאושה רוצה להטביע את חותמה בעולם בכל מחיר! וזה לא ממש מעניין אותה אם החותם שלה הוא מזוייף או אמיתי. הרצון להטביע חותם,פירושו רצון לקחת אנרגיה מהעולם לעצב אותו בדמותי,להנציח את עצמי,לא משנה מה יקרה. לכן,ככל ששיגעון הגדלות של האישיות המזוייפת יותר גדול, כך כמות האנרגיה שנלקחת גדולה יותר ועל כן הנזק גדול יותר. יש עוד,דבר שנלקח ואיננו ממש שייך לנו,הרי זאת שאלה של זמן עד שילקח מאיתנו שוב והנה יש כאן עוד פוטנציאל לסבל נוסף עצמי. נניח,היטלר,סטלין,ועוד כמה רודנים. כי עם חותם מזוייף ניתן לעשות הרבה דברים בעולם הזה,שנראים לעיתים מרשימים בתחילה. הבעיה היחידה היא,שהם לא מחזיקים מים כאשר מגיע המבול והמבול תמיד מגיע בסופו של דבר. לכן אומרים,מים רבים לא יוכלו לכבות את האהבה.אהבה אמיתית.כמובן.באהבה אין סבל. הניגודים מתלכדים ואז נוצר חותם אמיתי ומוחלט,שיכול לחולל גדולות ונצורות גם אל מול המצבים הקשים ביותר.נניח ונקרא לו החותם השביעי.למה שביעי? כי זה מה שיצא לי מהמוח כרגע...:)

חבוב, חושבני שכבשת שיא ../images/Emo13.gif

נדמה לי שזו ההודעה הקצרה ביותר שלך שכתבת אי פעם. אכן המאמץ של מיסט השתלם

Mist2

New member
שלום מוטי

כשראיתי שבשורה הרביעית להודעה שלך רשמת "בשורה התחתונה" הפסקתי לקרוא

מוטי ש

New member
תגיד

אני יכול להזמין אותך למצגת העסקית שאני עורך מחר בביתי?התרשמתי עמוקות מיכולת הביצוע שלך. נכון שכבר דחית אותי פעם אחת,אבל אני טיפוס של אנרגייזר,לא ממש מתייאש משום דבר בחיים,לא משנה מה או מי..אני ממשיך וממשיך:) חוץ מזה,שם אני לא כותב,אלא מדבר..:) אני מתחייב בפניך במאה אחוז שעם יכולת העשייה שלך וההזדמנות העסקית שאני אציע לך,אתה הופך להיות אוביוואטל אמיתי תוך שנה עד שנה וחצי! בשורה התחתונה....טוב,חי חי,אין שורה תחתונה.אם תהיה,ההודעה הזאת תתארך ביותר משורה אחת,כך זה נראה כרגע..חן חן למתחנחן וחן וחן לבוחן וחן חן ליודעי חן:)

Mist2

New member
טוב אני בא! בתנאי שאתה מציג אותי

בתור המורה הרוחני שלך, ההוא שלימד אותך לרשום קצר.....

מוטי ש

New member
אין בעיה

המורה הרוחני של ארכימדס הייתה האמבטיה, של ניוטון התפוח,של אינשטיין קרן שמש ושלי אתה. אז אני בחברה טובה ובאשר לך,גם חברה לא רעה בכלל,מסתבר. אמבטיה,קרן שמש,תפוח,לא פלא שאתה חושב שאתה בהוואי חמש אפס :) עכשיו תאמר לי בבקשה, באיזה מהירות של רטטים אתה פועל ומה הצפיפות שלך לכל מילימטר מעוקב? (זה בשביל בארס,אני מפתח בשבילו שיטה שתאפשר לו אחת ולתמיד לזהות מאסטרים בפורום, זאת מעבר לפרמטרים כגון יכולת עשייה,עקיבות לאורך זמן,גמישות מחשבה,תוצמאות הארמוניות בשטח ותלמידים בולטים בפורום מדיטציה,שלומדים לכתוב קצר ולעניין:)

Mist2

New member
טוב תחשוב על זה

אם בא לך תודיע לי.... וההכרזה שלי השתנתה מאז הפעם האחרונה... כעת אני רוצה שתכריז: 1. שאני המורה הרוחני שלך, שלימד אותך לכתוב קצר. 2. שהשפם שלי יפה יותר מהשפם של גורדייף. 3. שכל מי שנמצא איתנו חייב לפנות אלי בשם - אורבשפמו הקדוש

Mist2

New member
אצלי כל יום פורים

בגלל זה אני נכנס לפורום באלפי ניקים שונים......

Mist2

New member
וגם על כך שבני אדם יוצרים לעצמם סבל לא נחוץ

הצופה.

New member
הייתי משנה

למרות שזה דומה בני אדם מפוחדים שאין להם ממה לסבול הם יודעים רק סבל..ומהעבר השני נמצא הבילתי נודע ואפילו הוא סבל הם מעדיפים אותו על הבילתי נודע...

למעלה